Vestkystløbet 14.6.2009

Bramming IF Motions billede
Før løbet 

Søndag morgen startede med regnvejr, men 1 min. før start, brød solen frem og løbet blev som sædvanligt, afviklet i flot solskinsvejr.

Tilmeldingen foregår via Ultimate Sport Service på http://www.vestkystlobet.dk/tilmelding.php og uden problemer. Det koster kr. 90,00 at deltage – børn 9-15 år kr. 50,00 og der er et ekstragebyr for tilmelding på kr. 13,00 til Ultimate Sport Service, som i forvejen tager sig godt betalt for arbejdet af løbsarrangøren
Sammen med løbsnummer og éngangschip, fremsendes en fin folder med alle nødvendige løbsinfo.
Parkeringsforholdende kan gøres bedre, der var mange der parkere ved Esbjerg Bio, som råder over mange parkeringspladser, men da disse hurtigt blev fyldte, måtte mange ned og vende – her havde det været godt med et par hjælpere, som kunne fortælle bilisterne at de måtte søge parkering andet steds.
Omklædningen/bad/toilet kunne foregå i Stadionhallen – der var ekstra toiletter ved fodboldtribunen langs startområdet, dog var disse ikke opmærket og jeg kan være i tvivl om, hvor mange der fandt dem – for køen var lang i Stadionhallen. Men os der ikke fandt de ekstra toiletter, kunne jo også bare have læst den fine folder hjemmefra
Tøj kunne man sætte ved ”garderopepladsen”, dog på eget ansvar, her kunne man godt have brugt en enkelt hjælper til lidt opsyn.
Værdigenstande kunne afleveres i en medbragt plastpose og udleveres kun mod forevisning af startnr.
Der kan tilmeldes både 9,2 km. og 4,8 km og skulle man have lyst til stavgang eller at medbringe barnevogn, så tilmeldes man sidst gruppe.
Deltagerne er delt op i 11 grupper, men som så ofte før, har mange af de lidt langsommere meldt til i den hurtige gruppe, hvilket gør at man nærmest falder over hinanden de første 500 mtr.
Inden starten, var der god og varieret opvarmning, så alle kunne være godt varme inden start.

3
Under løbet 

Skiltningen var fin og der var et passende antal hjælpere.
På størstedelen af ruten er der puplikum som hepper, naturligvis mest på dem de kender
Ruten starter som nævnt lidt kaotisk og omkring de 2 km. løber man ind i skoven og her er stien meget smal – heldigvis kommer man hurtigt ind på en betonsti, som gør at feltet spredes.
Der er ét samlet væskedepotet med vand for begge ruter, ved 3 km. på den korte og omkring 5,5 km. på den lange – der var flere borde og hjælpere så uddeling af krus gik fint.
Ruten går næsten udelukkende gennem parken og underlaget er sammenstampet skovbund, har kun ganske få, små bakker/stigninger.
Før og under løbet blev der taget billeder af Motionsbilleder.dk, som hentes via link på Vestkyst løbets hjemmeside.

3
Efter løbet 

Målområdet var fint og bredt og man blev hurtigt ledt væk fra målet så andre kunne komme til. Der var samaritterer som kom med gode råd til os, der ikke kunne få luft efter en hård tur
Umiddelbart efter mål, var der uddeling af vand, Faxe Kondi samt agurker, og diplom kunne udleveres ved flere boder, ved at aflevere éngangschippen, det gik hurtigt og problemfrit. Diplom kan desuden printes direkte fra hjemmesiden www.vestkystlobet.dk
For kr. 25,00 pr. ben, kunne man få massage i målområdet.
Der er en god stemning på pladsen, der er flere stande, som sælger sko og tøj, og mange firmaer har opsat telte, hvor deres medarbejdere og familie kan hygge sig med grill.
Der var kun præmier til de 3 hurtigste kvinder og mænd på 9,2 km, samt største firma- og folkeskolehold, samt hurtigste firma- og folkeskolehold. Måske havde det været dejligt for de 3 hurtigste på 4,8 km at de også var blevet præmieret – og med godt 13.000 forhåndstilmeldte og mange sponsorer, burde der desuden også være plads til lidt lodtrækningspæmier.

3
Løbets helhed 

De nye chip fungerede fint og et godt tiltag, især hvis løbet fortsætter med at vokse som hidtil, og det er helt klart min anbefaling, at grupperne gøres mindre, og fx sendes af sted med 1 min. mellem hver startblok.
Jeg løb den lange rute på 9,2 km., men efter mit ur, som er kalibreret på bane, var ruten 9,02 - en løbemakker med Garmin FR405 (GPS) målte ruten til 9,05.....en detalje, måske, men med et løb af denne størrelse, burde det passe.
Resultaterne var hurtigt tilgængeligt på hjemmesiden.
Skiltningen med toiletterne kunne være bedre – til os der ikke lige fik læst foldere hjemmefra
En sko mistes desuden på, at der ikke er toiletter i målområdet - eller som minimum et skilt, der viser hen til et !
Alt i alt et godt løb, som går gennem en dejlig park og helt klart kan anbefales.

3

#1

Maries billede
Jeg var tilmeldt den korte rute og oplevede totalt kaos inde i skoven - i de tre sidste startgrupper var der fyldt op med barnevogne, klapvogne og hunde i (lang!) snor. Jeg havde skrevet min forventede tid på tilmeldingen - 28 min - og synes ikke det er så langsomt at jeg behøver at komme i gruppe med alle fodgængerne, som hverken kunne finde ud af at holde til højre eller lade være med at danne kæde over hele stien. For mig var løbet i sig selv en træls oplevelse. Alt det andet var fint.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15375:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk