Valdemar Slot Rundt 2012 - Fyns smukkeste motionsløb

Cecilia Arendals billede
Det var 3. gang der var løbeevent på Valdemar Slot og rundt i skovene omkring. For de godt 650 løbere der havde fundet vej til Tåsinge 2. Påskedag var der meldt stiv kuling, let regn og 4 grader.

Det er rigtigt vejr til den 9. april og det er helt sikkert usikkert aprilvejr man som løbearrangør må have med i planlægningen. Det lød på mange jeg snakkede med at de var med sidste år og havde set frem til dette års løb. At vejret sidste år var varmt, mildt og for nogle 1. badedag i havet har måske lokket mange til at tilmelde sig igen. Lad os slå fast. Det var ikke badevejr i dag. Men bestemt løbevejr.

Før løbet 

Fra hjemmesiden http://www.valdemarsslotrundt.dk/ er der link til http://www.events4u.dk/?page=events&id=250 hvor tilmelding foregår enkelt og nemt og resultatlisten var klar straks efter løbet.

Der var hjemmeværnsfolk til at dirigere tilkørsel og parkering. Der var fint med plads og nemt at finde vej. Afhentning af startnummer var også enkelt og nemt og eftertilmelding mulig med et gebyr på 50 kr oveni et max gebyr på 125 kr for voksne og 50 og 75 kr for børn (men mindre ved tilmelding først i marts) ved tilmelding online 11 kr i gebyr.

Der er DAF opmålt rute, chip og delvist afspærret rute.

Toiletterne var Valdemar Slotslige og umiddelbart ok. Jeg tror alle kom omklædte. Vejret bød ikke til omklædning i det fri og det var hvad der var lagt op til. Staldene kunne bruges, men de var lige så kolde som udenfor.

Der var god og nødvendig opvarmning før alle løb. 10 km-løberne ventede på 2,5 og 5 km-løberne kom i mål. Start- og målområdet lå hvor der var allermindst læ. Så der var masser af plads. Vi ventende løbere krøb sammen omkring salgsvogn og telt med goddiebags.

Der blev speaket flittigt. Og heldigvis var det timet med opvarmning og start straks efter.

4
Under løbet 

Ruten var afmærket med km skilte, vejvisere, cykel som vejviser, strimler, så jeg tror ikke det var muligt at løbe forkert.

Væske ved 5 km. Vekslende rute på asfalt, grus og færiste. Ruten var lagt med et kort stræk i modvind til vi løb ind i skoven. Ingen stigninger og i hvert fald 5km i medvind. Smuk smuk trods kulde, blæst og regn. Dejlig duft af ramsløg.

 

Lidt ubehageligt var det med biler et sted på ruten. I modvind kan bagfrakørende ikke høres selvom de kørte langsomt. Jeg hørte ikke der inden løbet blev advaret mod biler på ruten.
Det ville være rigtigt godt at vide det så alle trækker til samme side hvis der kommer biler. En sko mere kan nemt opnås ved lidt information om at der er biler på ruten.

3
Efter løbet 

Der blev taget imod med speaker i målområdet. Præmier, både lodtrækning og vindere blev begavet umiddelbart efter de enkelte løb.
Lidt kø efter løbet til aflevering af chip, udlevering af pose med t-shirt, æble m.m. men ingen væske. Ikke rigtigt et problem i kulden, men havde det været varmt havde væske været på sin plads.
Umiddelbart nok til alle og smilende hjælpsomme folk ved alle pladser, det var helt sikkert mere koldt for dem. Stor ros til de holdt gejsten oppe.

 

Vejret er en joker ved alle løb. Og i dag var det tydeligt at den blev spillet så alle forlod området så hurtigt det var muligt. Det våde tøj er bare ikke sjovt i blæst.  Det trækker at komme hjem til et varmt bad.

Hjemme kun resultatet http://www.onlineresultater.dk/Resultatservice/?EventID=250samlignes og diplom udskrives. Også straks efter løbet.

En sko mere for at skabe rammer med lidt læ i målområdet med tanke på at løbet strækker sig over mange timer hvor man er våd både før og efter

3
Løbets helhed 

Det er et smukt løb. Det er en helt unik rute. Selv vejen fra Svendborg er værd at køre efter. Det er et stykke Danmark med idyl og historie. Hvis man er til det. Ruterne i løbet er familievenlige og ikke løbere kan hygge sig på slottet mens de venter. Og er vejret til det er det lige ved stranden og oplagt at lave picnic efter løbet.

De små skønhedsfejl med biler på ruten, at det længste løb starter sidst, så alle kommer til at vente i blæsten på hinanden længst muligt er kun et problem fordi det blæser koldt.

Og de kunne måske klares ved at det understreges inden start at der kan være biler på ruten så hold til venstre. Og et ekstra telt ved starten hvor man kunne vente og kigge på målgangen.

Logistik, afmærkning, opmåling, resultatliste og smilende hjælpere alt må siges at være på plads. Små skønhedsfejl rettet så er det et godt familieløb, hvor der også kan være plads til konkurrence.

Der kan nemt skabes rammer til et 4 skos løb

 

 

3

#1

Gitte Andersens billede

Min første 10 km. Jeg havde glædet mig, var spændt på om jeg kunne klare det. Blev lidt presset da løbet startede 12.12 og lodtrækningspræmier samt præmieoverrækkelsen var kl.13.30. Jeg vidste jo at jeg ikke ville vinde for bedste tid, men det er altid spændende med lodtrækningspræmierne.

Det var koldt at vente. Vores datter løb 5 km, så vi var kommet i god tid. Der var desværre ikke rigtigt noget sted man kunne vente, hvor der bare var en smule varme.

Det blev vores tur. fantastisk smuk og dejlig rute. Inde i skoven mærkede jeg ikke regn og blæst. Jeg fik hurtig varmen. Desværre måtte jeg ned at gå lidt. Øv. Kom i mål efter 1 time og 5 min. Jeg er godt tilfreds. Desværre var præmieoverrækkelsen overstået. De må have været tidligt igang i forhold til tidsplanen. selv om vejret var koldt trænger jeg altid til noget at drikke efter et løb. Der var desværre ikke noget. Hverken koldt eller varmt medmindre jeg selv ville købe. udvalget af frugt var desværre også blevet begrænset.

Jeg mener jo at oplevelsen for de sidste skal være den samme som ved de første. Det var den klart ikke. Jeg tog hjem med en skuffet følelse og vælger nok et andet løb næste påske.

#2

Cecilia Arendals billede

Flot løbet og især når man starter ud så kold.

Du har ret omkring præmieoverrækkelserne. Hvis man vil se vinderne af 5 km og hylde dem og selv løber 10 km er det jo ikke muligt. Ikke at det hele handler om konkurrencen, men når den er der, så skal det også være muligt at være tilstede.

Jeg var heller ikke blandt de første i mål på 10 km, og da var der stadigt lidt frugt. Det havde været på sin plads med vand i målområdet især når det annonceres.

Vi laver jo anmeldelserne for at der kan komme forbedringer og direkte fejl kan rettes. Det er rigtigt ærgerligt at løbere tager fra et løb skuffede selvom selve løbeoplevelsen var iorden og at man er tilfreds med sin indsats.

Sidste løber skal opleve det at komme i mål som en succes uanset tid. Jeg kunne forstå at der var en del debutanter på 10 km denne dag også helt unge løbere. Du har da heldigvis ikke mistet lysten til at løbe igen, men vil vælge et andet løb. laugh

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk