Liselejeløbet

Søren Thilst Grandes billede

Liselejeløbet er endnu et ungt løb i skov og nær strand - et lørdagsløb - og så endda i den rimelige prisklasse. Løbet har virkelig potentiale til at blive et årligt tilbagevendende motionsmust med måske nordsjællands bedste 5 km rute, trods det at løbet også har en 10km rute at byde på. Og det er sjældent at opleve... 

Før løbet 

Tilmeldingsproceduren er lige til, idet HAF-Halsnæs Løb & Motion, som er løbsarrangør og gør det godt, har valgt ikke at gå på kompromis på trods af at deltagertallet er under 400, så benytter man www.events4U.dk Kvaliteten er sat i højsædet, og løbsinformationen virker tilfredsstillende, for man kan også gå ind på HAF.dk eller Halsnaes Lob & Motion. Eneste anke kan dog være, at løbet kan risikere at skifte navn afhængig af hvad hovedsponsoren hedder. De sidste par år har det heddet "Sportigan Liselejeløbet".

Adgangs- og parkeringsforholdene er fine, ihvertfald så længe løbet ikke er større. Liseleje strandparkering kan rumme mange biler, og det er nemt at komme dertil. Nummerudleveringen gav lidt kødannelse, især hvis man ikke kom i god tid. Til gengæld var der ingen kø ved eftertilmeldingen, som måske skyldtes at vejret fra morgenstunden var lidt lunefuldt. Startforholdene er gode og overskuelige hen over tidtagningsmåtterne, og 50 meter længere fremme kan man kigge ind i Liseleje Plantages herligheder, som er en typisk sandflugtsbeplantning, tør, let småbakket med fine sving, blødt underlag og yderst delikat at løbe i. Opvarmningen var ok med et lille fælles 15 minutters indslag, så var den forventningsfulde stemning slået an

3
Under løbet 

Løbets rute var fint markeret, så man på intet tidspunkt kom i tvivl. Lidt publikum havde fundet ind i plantagen, men en del af ruten foregår på single-track lignende stier, så man kan sige at der er langt imellem hepperne. Til gengæld var der masser af hjælpere og vejledere på ruten, og væskeudleveringen var også perfekt. Der var to depoter på 10 km distancen og et depot på 5 km, så ingen led nød, men det er godt, for på en varm sommerdag kan løbsruten blive lidt af en "koger". Løbsunderlaget er perfekt, især hvis man kan li' naturløb. Fyrrenålestier kan føles som at løbe på et tæppe, men til gengæld er ruten forholdsvis flad og derfor rimelig hurtig.

Sværhedsgraden på løbsruten ligger i den højere ende, bl.a fordi man møder småsandede smalle stier, der snor sig og bugter sig let op og ned, især på det meget naturskønne område - Melby Overdrev - som er et af Nordsjællands få hedeområder.  Ikke mindst derfor må jeg give løbet topkarakter mht herlighedsværdi, og fordi 5 km ruten fører os gennem den lyngklædte hede to gange, før man skal tilbage igennem den smukke klitplantage ved Liseleje, er det den korte rute der giver mest bonus for pengene. På 10 km ruten sker det samme, men her skal der løbes en tur i det helt flade og lidt kedelige/ensformige Asserbo Plantage for at komme op på 10km. Og det er måske også derfor, at løbet koster det samme uanset løbslængde man vælger: 113 kroner med alle gebyrer incl.

5
Efter løbet 

Forholdene i målområdet er ideelle, igen så længe løbet ikke er større, der er plads til publikum, der er målsluse med tidtagning (chip) og forplejningen er enkel: Æble & vand. Til gengæld bydes der på gratis morgenmad til gangmotionisterne, som indleder løbet 1 time før løberne, og det er en flot gestus, måske så flot, at gangfolket aldrig tager springet til næste år at blive løbere på distancerne. Det er morgenkomplet'en for god til, iøvrigt sponseret af Liselejes lokale bager. Det er et rigtigt hygge-indslag, som andre løb kunne lære en del af!

Massage så jeg ikke noget til, men måske er denne service overflødig, når distancerne kun er på 5- og 10 km. Præmieoverrækkelsen gør løbet en del ud af. Løbet har ingen aldersklasser, lige bortset fra børneløbet som havde en grænse der sagde 5-14 år. Og 5 km er MEGET langt for 5-åriges ben. Til gengæld kunne de større børn vælge den lange rute, hvad dog kun få havde gjort. 5 km er rigeligt langt som børneklasse, måske for langt? Det halve havde nok været mere rimeligt...

Der hersker en rar og hyggelig atmosfære i målområdet og speakerforholdene er fine. Diplom service så jeg ikke noget til, måske kan man få det udprintet via nettet hos Events4U? Medaljer til børnene var der ikke noget af, men der var masser af fine lodtrækningspræmier.

4
Løbets helhed 

I det hele taget er det en fuldfed og rar oplevelse at være deltager i Liselejeløbet. Løbet startede i 2005 eller 2006 og havde de første år svært ved at få styr på tingene, men nu er det blevet en lille løbeperle på Nordsjællands nordkyst i den lille badeby med blåt vand og ditto flag. Samtidig finder løbet sted på en lørdag, hvor der samtidig er "torvedag" i byen, så der er liv og gang i den i strandbyen, som i hvertfald uden for sæsonen kan virke noget søvnig. Løbet bør kunne vokse sig større på trods af det ligger langt fra civilisationens alfarvej - der er langt til både Hillerød og ikke mindst København - men vil man ha' en ultimativ (og distancemæssigt overkommelig) oplevelse, så kan løbet klart anbefales. Det har kvalitet til at vokse sig betydeligt større hen ad løbevejen...et vældig godt begynderløb...og så kan singletrack sporene udfordre de mere ambitiøse endda på en kort distance - og det er sjældent!

4

Billeder

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk