Kolding City Halvmaraton 2010

Bramming IF Motions billede

Som beskrevet i tidligere anmeldelser, er bakker ikke min ”livret”, så Kolding City Halvmaraton er ventet med spænding, og en smule ”frygt”, da jeg har valgt at anmelde halvmaraton ruten - men det skulle vise sig at blive en dejlig tur, som startede perfekt med solskin og ca. 11 gr. C Smile
Løbet blev i øvrigt afholdt for 10. gang og al overskud går til Dalby GF

Før løbet 

Prisen for halvmaraton er kr. 120,00 og der tilmeldes via online, BankNordik i Kolding, Intersport i Bredgade og Kolding Storcenter. eller som eftertilmelding på dagen – eftertilmeldingsgebyret er kr. 50,00 – Der er p.g.a. startstedet - Akseltorv ved Kolding Rådhus en begrænsningen på 2.000 deltagere – så hurtig tilmelding anbefales, knap 1.500 løbere gennemførte på de 3 ruter.
Der kan vælges mellem, ½ maraton, 10 km samt 5 km.
Der løbes med chip fra Events4U og halvmaraton samt 10 km ruten er opmålt af DAF – da der også var et måletæppe ved start, betød det ikke så meget, at starten var lidt kaotisk, da alle jo gerne ville hurtigt af sted.
De sidste uger op til løbet, trækkes der lod om en løbe T-shirt blandt alle tilmeldte.
Der er ikke nogen specielle parkeringsmuligheder, men jeg opfattede det ikke som svært at finde en P-plads i de omkringliggende gader.
Nummerudleveringen sker hos Intersport i Bredgade om lørdagen, eller på Akseltorv på selve løbsdagen, og der var masser af hjælpere og ingen problemer med udleveringen.
BankNordik havde opstillet et telt på Akseltorv, hvor værdiopbevaring/tasker kunne afleveres, også her var der godt med hjælpere og kun en lille kø. Om jeg blot var én af de heldige vides ikke, men disse hjælperne ønskede en ”god tur” og ved afhentning af tasken, spurgte de om det havde været et godt løb – dejligt med lidt interesse Smile
Omklædning og efterfølgende bad, kan ske i Slotssøbadet ved fremvisning af løbsnummer, hvilket i øvrigt skal fremhæves som super service, det var dejligt med en god varm bruser efter løbet.
Endeligt et løb, hvor der var tilstrækkeligt med toiletter i start/mål, naturligvis var der små køer, men ikke noget der betød noget – når der nu i år var ekstra toiletter, kunne man måske have overvejet, at placere ét ude på ruten – det skulle undre mig, om ikke en enkelt eller 2, ville have set frem til ét midtvejs på ruten, måske ved 13 km lige inden skoven, hvor jeg så én i krattet Wink
Halvmaraton starter kl. 10.00, 10 km og 5 km skydes i gang henholdsvis kl. 10.10 og kl. 10.15
På hjemmeside www.halvmaraton.dk kan man hente alle relevante informationer, herunder selve løbsfolderen – i øvrigt en meget informativ hjemmeside.
Som nævnt gik starten lidt træg p.g.a. de mange travle løbere, men til gengæld vil jeg fremhæve den flotte forplejning, der også var inden løbet. Der var forskellig slags frugt, vand, energidrik og kaffe.
Inden starten, blev vinderne af de store lodtrækningspræmier udtrukket.
Der var fælles opvarmning kl. 09.45, og helt i tråd med trenden, skete det med Zumba – undertegnede kunne konstatere, at også andre mænd, havde problemer med rytmen og derfor bare lavede lidt små-vrik mens vi kiggede på sidemanden Smile

4
Under løbet 

Halvmaraton ruten er fint afmærket, på intet tidspunkt er man i tvivl og retningen.
Løbet er kaldes ”Kolding City”, men foregår dog mest uden for city, hvilket også betyder mindre publikum.
Ude på ruten er der alle de hjælpere der skal bruges, og trafikken holdes tilbage, hvor det er nødvendigt.
Med 6 depoter, v/3, 6, 10, 13, 17 og 19 km er der masser af muligheder for væske, og så vidt jeg erindrer, var det ved 10 km. der blev udleveret bananer.
Underlaget er primært asfalt/fortov, men man får også en flot tur ud på Stenderup halvøen.
Løbet har bakker, men ikke så voldsomme som ”frygtet”, og de opvejes til gengæld af den smukke natur, bl.a. de ca. 3 km på skovstien langs fjorden fra ca. 13 km – ca. 16 km, her kan man desuden også ”glæde” sig til lidt bakke-terræn Smile
Løbet er generelt meget bakket, men strækningerne er ikke længere, end man bare kan sætte tempoet efter det og besejre bakkerne én efter én.
Opløbet sker gennem gågaderne og til dem der har energien, er der mulighed for at kæmpe sig til én af de mange spurt-præmier.

4
Efter løbet 

I målet bliver man hurtigt ledt væk, så der er plads til de næste, der udleveres kildevand og igen er det muligt at få forskellige slags frugt, energidrik og kaffe.
Ved udgang fra målområdet udskrives diplomet.
Ved mål-området var der mulighed for massage, 2 personer fra en privat klinik tilbød gratis massage, men måske for få massører til så mange løbere, måske der skulle have været flere og så lade løbere betale et mindre beløb – men god service og super indsats af de 2.
Alle boder var opstillet ved mål-området eller i den nærliggende "Borchs Gård", hvor der også var mulighed for køb af løbetøj til nedsatte priser.
Vinderne på alle ruter opdeles i 3 aldersgrupper og M/K – dog er der kun 2 grupper på halvmaraton, idet man ikke anbefaler deltagere under 16 år at deltage i halvmaraton.

4
Løbets helhed 

Løbet er rigtig godt arrangeret, alt forløb tilsyneladende perfekt og det er et flot rute, men med mange bakker Smile
Resultater kan læses på: http://results.events4u.dk/results/forside/kcm10
Tak til alle de mange frivillige, I gjorde det godt i dag !
Jeg havde ”frygtet” det værste, men det var alt i alt en rigtig god oplevelse og jeg kan anbefale løbet og kommer nok igen næste år.

4

Billeder

#1

Franks billede

Dette var min første 10km løb og må sige jeg følte mig godt tilpas på ruten.
Den var med passende udfordringer for en nybegynder som mig.
Jeg kommer helt sikkert tilbage næste år.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15375:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk