Kalkmineløb 2012

Søren H. Mikkelsens billede

Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber var igen omdrejningspunkt for årets ”Kalkmineløb”, som blev afviklet Kristi Himmelfartsdag den 17. maj 2012.

Løbet er et ”oplevelsesløb”, som allerede har givet positiv genlyd over hele landet. Det var derfor med glæde og store forventninger, at jeg skulle anmelde årets løb. Jeg var tilmeldt ¼ maraton (samme runde som ½ maraton og maraton skulle bruge flere gange).

Temperaturen var omkring 12 grader og der var spredte regnbyger under løbet. Endvidere var der en let vind.  

Før løbet 

Løbet har sin egen hjemmeside www.kalkminelob.dk som er informativ og brugervenlig. Her kan man finde alt om årets løb, herunder løbende nyheder, men der er også video, resultater og billeder fra 2011. Endvidere er der henvisning til facebook og meget mere. Man føler sig generelt godt informeret om løbet, når man besøger hjemmesiden.

Ved tilmelding blev man linket videre til www.mintilmelding.dk og det fungerede efter hensigten.

Prisen for deltagelse i løbet var:

 

6,54 km      180 kr. + gebyr (140 kr. + gebyr ved tilmelding inden 1. marts 2012)

¼ maraton   225 kr. + gebyr (170 kr. + gebyr ved tilmelding inden 1. marts 2012)

½ maraton   300 kr. + gebyr (250 kr. + gebyr ved tilmelding inden 1. marts 2012)

Maraton       400 kr. + gebyr (325 kr. + gebyr ved tilmelding inden 1. marts 2012)

 

Endvidere blev der afviklet et børneløb på ca. 2,5 km, som kostede 50 kr. + gebyr.

 

Det var ikke muligt at eftertilmelde sig til løbet, da det var udsolgt. Til gengæld var der mulighed for at handle med startnumre på løbets side på facebook helt frem til løbsdagen. Det var endvidere muligt, mod et gebyr, at ændre navn m.v. på løbsdagen.

Før løbet (den 5. maj 2012) modtog jeg en mail med meget informative oplysninger fra arrangørerne. Det er en god måde at informere på, især hvis der er ændringer eller nyheder i forbindelse med løbet.

Afhentning af startnummer og engangschip kunne ifølge informationmaterialet ske i Runners Corner i Viborg fra den 10. til den 15. maj 2012, eller på dagen i forbindelse med løbet. Desværre var startnumrene forsinket fra leverandørene, hvorfor man først kunne hente sit startnummer i Runners Corner fra den 14. maj. Heldigvis var der info om dette på facebook og sms, så man ikke behøvede at køre forgæves.

Prisen for deltagelse er efter min mening lige i overkanten, når man tænker på ydelserne, herunder forplejning m.v., samt prisen på tilsvarende distancer andre steder.

Der var mulighed for parkering, omklædning, bad, værdiopbevaring og toiletbesøg i nærheden af startstedet.

Generelt var der en god service overalt og rigtig mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.

Der var ingen opvarmning før løbet, men musikanter sørgede for lidt underholdning.

  

4
Under løbet 

Maraton startede i Daugbjerg Kalkgruber, mens de øvrige distancer startede i Mønsted Kalkgruber. Alle distancer startede på forskellige tidspunkter af pladshensyn.

Ruten var utrolig naturskøn og ualmindelig kuperet. Undervejs på ruten blev man ledt igennem Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber, hvilket var en stor oplevelse. I den ene kalkgrube fik man udleveret en hjelm ved indgangen, som skulle bruges under turen i kalkgruben, inden den igen skulle afleveres ved udgangen. Det var også nødvendigt, for der var ikke meget plads for en mand på 178 cm i denne kalkgrube.

Der var 4 depoter på ruten, og de var lidt specielle og forskellige. Et sted var det muligt at få øl og fedtemadder og et andet sted var der mulighed for at spise skumfiduser. Heldigvis var det også muligt at slukke tørsten i energidrik og vand.

Rutenvarmegetfint afmærket og opmålt. Endvidere var trærødder markeret med farve og i kalkgruberne var der minestrimmel til at markere ruten sammen med lys. Alligevel var der et par stykker, som havde lidt problemer med at finde vej i kalkgruberne. Alle blev dog ledt på rette vej igen af de venlige hjælpere. 

4
Efter løbet 

Der var god plads i målområdet, og umiddelbart efter at have krydset målstregen, fik man udleveret en lille pose med vand, chips og en lille flagermus til at sætte på tøjet. Herefter kunne man benytte muligheden for at få  massage eller få sig en kop kaffe med et rundstykke.

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.kalkminelob.dk (link til www.mintilmelding.dk). Her kan man også udskrive diplom. Endvidere fik jeg en sms med min tid efter løbet, hvilket er en god gestus, ligesom de mange stemningsbilleder fra løbet, som kan ses på hjemmesiden.   

 

4
Løbets helhed 

Kalkmineløbet er et hyggeligt, unikt og meget veltilrettelagt motionsløb i spændende omgivelser, som fungerer rigtig godt. Der var ikke mange skønhedsfejl i forbindelse med løbet. Løbsarrangørerne skal have stor ros for ikke at åbne op for flere tilmeldinger, hvilket der er kundegrundlag til. Antallet af løbere passer fint til forholdene.

Den fantastiske natur i kuperede omgivelser, sammenholdt med det unikke ved at løbe i kalkgruber samt de mange venlige hjælpere gør, at jeg varmt kan anbefale løbet.

Dog er det meget upraktisk for dem der ønsker samkørsel, og ikke har samme distancevalg, at de korte distancer starter tidligt på dagen, og de længere distancer starter senere. Det giver en lang ventetid, hvilket kan afskrække nogen for at køre sammen, eller måske at tilmelde sig til løbet.  

4

#1

Tanya Thomsens billede

Hej Motionsløb,

Jeg giver Søren hel ret i det han skriver. Ja det var dyrt at deltage iht. hvad man fik ud af det, men det er nok oplevelsen og slitage i kalkgrubberne man betaler for.

De havde ikke hel styr på parkering, så vi ventede 3-5 min før vi blev guidet op på en græseng for at holde. Der var total mudret og vi kunne ikke komme derfra igen.

God afmærkning af ruten med pink maling, og ellers officials mange steder. Løberne var gode til at informere om lav loft, huller o.l. inde i kalkgrubberne.

 

Generelt et godt løb, men tag det for en oplevelse og ikke for at sætte pr. eller tro at den kan løbes på ens normal tid.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15385:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk