Copenhagen Marathon 2012

Claus Ø. Christensens billede

Copenhagen Marathon forsøger at komme i Champions League for marathon - så mine forventninger inden dagen - var rimelig høje.

Tilmelding via levende og meget informativ hjemmeside - 600 kr for at løbe marathon - og det er pengene værd.

http://live.copenhagenmarathon.dk/index.html 

De sidste dage fik jeg mail med startkort - og en masse info omkring startområdet.
Der var også info omkring parkering - eller manglen på samme - så det kunne ikke komme som nogen overraskelse.

Jeg manglede info om afhentning af startnumre søndag morgen - en mail til Sparta gav lynene hurtigt svar.

Før løbet 

Vi ankom i god tid - og havde ingen problemer med parkering.

Masser af toiletter i startområdet. Jeg så kø i minutterne inden start - men jeg tror at deltagerne ikke havde opdaget toiletterne længere nede.

Problemfri udlevering af startnumre. Jeg undrer mig over - hvorfor man ikke får den officielle startpose, når man henter startnummer søndag morgen - men må "nøjes" med en klar plastiksæk ? Og hvorfor skal T-shirten eftersendes ?

Tidstagning med chip

Lidt kaos ved bagageaflevering - men det er forventeligt - når 12.000 løbere alle vil aflevere bagageposer i sidste øjeblik.

Masser af officials til at hjælpe - let genkendelige i gule veste med "Spørg mig"

Super speaking/underholdning inden start. Interview med kendte - vist på storskærm - så alle kunne følge med.

Fartholderne på plads i startboksene i god tid inden start.
 

5
Under løbet 

Ingen problemer med at finde sin startboks - der var tydelig markering i startområdet.

Sparta havde arrangeret fartholdere med 10 minutters mellemrum fra 3:00 til 5:00. Jeg løb med 4:10-gruppen - og de holdt tiden 100 %

Depoter for hver 3-4 km - med vand, energidrik, bananer og appelsiner. Officials havde travlt - men der var ingen unødvendig ventetid.

Masser af vejvisere/officials - og masser af hjemmeværnsfolk - der styrede "sluserne" perfekt.

Der var lavet udjævninger ved alle høje kantsten.

MEGET tydelig km-afmærkning - og mellemtider for hver 5 km.

Live opdatering på hjemmesiden.

Toiletter ved alle depoter.

Sanitetsposter - der gjorde et godt stykke arbejde på en varm dag.

Masser af medlevende publikum hele vejen rundt - Hamborg/Berlin-stemning.

Fantastisk opløbsstrækning.

5
Efter løbet 

Flot unik medalje ved målgang - og roser til kvinderne.

Tilbud om varmetæppe.

Sanitetere klar til at tage sig af medtagne deltagere.

Mulighed for at få fyldt depoterne op - med vand, energidrik, øl, varm kakao, kanelsnegle, youghurt, frugt og energibarer.

Hurtig udlevering af bagageposen.

SMS med resultalt.

Resultalter på hjemmesiden super hurtigt.

Mulighed for bad. Det benyttede jeg ikke - så hvordan det fungerede ved jeg ikke.

5
Løbets helhed 

Jeg er begejstret !

Jeg brokker mig tit over priserne på marathonløb - men her er de 600 kr berettiget.

Det fungerer totalt upåklageligt.

Sparta formår ikke kun at afholde et godt marathon - men også at give en fantastisk oplevelse.

Her er det hele - det internationale islæt, "det der ekstra" - der er ingen tvivl om de 5 sko smiley

5

#1

En snobs billede

Hej Claus,

 

jeg er enig. Det var i sandhed et godt løb samlet set. Fantastisk med de mange tilskuere. Det gav virkelig løbet et løft og gav mig minder om mit halvmarathon i Berlin.

 

Men der var lidt for mange kantsten og forhindringer, der skulle forceres. Og flere steder var passagerne måske lidt for smalle ift. antallet af løbere.

 

Alt i alt var det dog en fed oplevelse og med varmen in mente er man lidt mere stolt over at have gennemført i fin stil.

 

#2

Kats billede

En varm dag på kontoret må man sige. Og helt enig - CPH er efterhånden blevet et rigtig godt og super professionelt løb, hvor alt bare klapper. Og så er det fedt at der er stor opbakning fra tilskuerne. :) 

Har dog et par små forslag til forbedringer til Sparta: Jeg synes løbsstart bør flyttes til kl. 9 ligesom de store europæiske marathons. Det sparer lige 1/2 time i middagsheden (og det kan jo hænde at det er varmt i slutningen af maj). Den blå ideallinie kunne med fordel males på vejen. 

 

#3

Per Jensens billede

Helt enig i ovenstående. Kanon stykke arbejde der er lavet. Super hjælper og med dejlig fartholder. Også enig at flytte det til kl. 9. Men tak til SPARTA for et skønt løb, selvom jeg gik helt ned, så kom jeg rundt og det var de super dejlig mennesker på ruten, som lige råbte ens navn og det gav ekstra "luft". Tak en spec. tilskuer for lån af telefon, så jeg kunne sige til konen at jeg kommer senere i mål end beregnet fra starten, hvor jeg blot fik svaret fra konen, "vi kan følger dig på en APPS", okay smart og super godt. TAKwink

#4

Jens N.s billede

Jeg er fuldstændig enig i ovenstående. København og Sparta har et marathon i den absolutte elite. Det er fantastisk hvordan Sparta gradist har justeret løbet i bedre og mere prof retning de seneste år. Start/mål område med storskærm og tribuner. App til smartphones, så tilskuere kan følge deres helte. Ruten som er blevet meget tilskuer venlig. Fartholdere i verdensklasse, jeg er ikke mig bekendt med samme service andre steder i verden (fartholdere hver 10. min). Oveni alt dette skal lægges det utal af frivillige hjælpere der smilende hjælper os, hvorend vi kommer.

Jeg løb marathon i Hamburg for 3 uger siden. Kostede ca. 700kr (mener jeg). KBH kan snildt måle sig med Hamburg. Helt sikkert. 

Jeg synes godt vi kan være rigtig stolte af at have et marathon i den klasse. Wauw. Jeg synes det er småting der skal til, for at lave løbet bedre. Jeg synes Sparta skal reklamere lidt mere for dette charmerende løb. Gøre opmærsom på de fantastiske steder vi løber: Tivoli, Den lille havfrue, Christiansborg osv. Dette skal opfølges med prof billeder fra ruten på disse lokationer. Et billede af en løber taget i en tilfældig sidegade sælger ikke. 

Ingen er i tvivl om at der er brosten i Rom og Prag marathon. Dette skal løbere heller ikke være i tvivl om i CPH. Dette er en del af charmen og løbet. Så kan vi så synes at de er hårde at løbe på :-) Men vi ved de er der.

 

De små forbedringer for min side kan være: Små ændringer i ruten, så vi kunne undgå lidt sving, kantsten. Depot hver 2,5k. Depot i begge sider ved de første 2-3 depoter. Her var der virkelig trængsel. Lidt bedre logistik vedr. bagage opbevaring. Indgang og udgang samme sted går ikke med så mange mennesker.

Konklussion: Copenhagen Marathon er i den absolutte elite med en seriøs organisation, der hele tiden arbejder på at gøre oplevelsen bedre og bedre.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk