B.T.Halvmarathon 22. april 2012

Søren Thilst Grandes billede

Løbet er en gammel traver, som efterhånden har udviklet sig til en løbsklassiker som man bare skal være med til år efter år. Det kan også ses på antal deltagere - de bliver flere og flere - og i år var løbet "udsolgt" flere måneder før - og deltager loftet var sat til 8.000, hvoraf de  500 valgte den halve distance på ca 10,6 km.

Der er altså tale om et stort anlagt løb med start fra Lyngby Storcenter og mål på Rundforbi Stadion, hvor SNIK - Søllerød Nærum IdrætsKlub - har hjemmebane. Og SNIK kan bare lave løb. De har erfaringen, så forventningerne er derfor høje, når man som deltager møder frem og ser menneskehavet omkring sig, og adrenalen så småt begynder at bruse i kroppen.

Før løbet 

Tilmeldingen fungerer elektronisk uden problemer. Ultimate.dk benyttes, så det funker bare, lige som informationsflowet om løbet er i orden, dog bliver man næsten "overinformeret".

At komme til Lyngby, og måske være lidt sent på den, kan virke næsten skræmmende, for 8000 mennesker fylder meget i bybilledet, men parkeringsforholdene er nemme - man kan parkere gratis i det underjordiske P-hus, og så går man lige op til centertorvet i Storcentret, hvor nummer udleveringen foregår. Wow, tænker man, det kommer til at tage tid, sikke en masse mennesker - køer alle vegne. Men masser af frivillige Snik'er servicerer erfarent og lynhurtigt, så ingen problemer med det. Til andre store løb bliver startnummeret som regel tilsendt, men Lyngby Storcenter har selvfølgelig en interesse i at tiltrække kunder i butikken, og nummerudleveringen åbnede 3 dage før løbsstart, for at tage "trykket" på selve løbsdagen.

Omklædningsforholdene er ikke ideelle, man tager nærmest hele centret i brug, og folk klæ'r om alle vegne. Familiært og folkeligt. Startforholdene inddelt i startnumre seeded efter forventet sluttid er en god ting, og på den store udvendige P-plads var der opstillet masser af toiletter og plads nok til, at man også kunne varme op, da de fleste biler var henvist til centrets kælderparkering. Der er en fantastisk stemning med en god speak, og den bliver ikke mindre, når man har klappet de første 500 kvartmaraton deltagere afsted en halv time før "det store løb". Masser af tilskuere, musik, mavedans og messingblæsere...så er der lagt op til løbefest!

4
Under løbet 

Selve løbet har en rimelig udfordrende rute som bevæger sig med fin skiltning og km markering fra Lyngby Hovedgade forbi Sorgenfri Slot, op mod Frederiksdal og Virum med smuk udsigt over Furesøen, tilbage til Lyngby (startstedet passeres påny), og så kommer stigningerne op mod Lundtofte og videre gennem smukke naturområder nær "det danske Schweiz" på vej til Nærum, hvor der sluttes af på Rundforbi Stadions kunstofbane, hvor man lige får det sidste kick af at løbe de sidste 300 meter i strakt karriere. Første kick under løbet får man, når man passerer startportalen, og de mange publikummer klappende bærer én alt for hurtigt frem. Næste kick får man, når man kan høre målstedets speakerstemme 1-2 km før mål og får tilført ekstra energi, og endelig når man svinger ind gennem stadionlågerne med hujende tilskuere. Sikke et sug! 

Løbet har masser af rutevejledere og hjælpere, og væskeudleveringen fungerer, men måske ville det være smartere at få svampe ved de sidste borde i stedet for ved de første. Hvorfor energidrik til sidst, man bliver bare så nasset, at en svamp ville være rar at afslutte med. Og så undrer jeg mig over afstandene imellem væskedepoterne. Hvorfor 6½km, 12km, 16 og 19km? Det virker uhensigtsmæssigt, og det sidste måske helt overflødigt?

Underlaget er fortrinsvis asfalt med masser af plads til alle løberne. De sidste kilometre gennem det smukke naturstykke mod Nærum er fortrinsvis på grus og en hel del steder smalt at passere hinanden.

 

4
Efter løbet 

Målområdet er fantastisk, men meget crowded, fordi folk, der kender hinanden, har en tendens til lige at ville sige hej efter løbet og høre hvordan det er gået, især hvis man løber i gruppe eller hold. Derfor har deltagerne svært ved at bevæge sig væk fra målsluserne, så der opstår propdannelse lige efter mål. Her ville det være rigtig smart med en storskærm eller to, så man kunne følge med i hvad der foregår på stadion, fx præmieoverrækkelse, hvor man bare hører speakeren, men intet kan se for alle de mennesker omkring sig. Ligeledes måske en skærm, der viste når folk passerer målstregen.

Forplejningen er ok: 1 æble eller 1 hel banan, 1 flaske vand, 1 müslibar, 1 plade chokolade. Det er mere end man får til mange andre løb!

Massage/boder mv så jeg ingen steder, men måske skyldtes det at de mange mennesker tog udsynet til evt herligheder? Til gengæld kunne man få fadøl og pølser mod betaling, men køerne var kolossale. Og så har man også mulighed for at komme gratis i Rundforbi Svømmehal efter løbet, måske indtil køerne er stilnet af.

Diplom- og lodtrækningspræmier fandt jeg heller aldrig, måske foregik den service etellerandet sted på stadion, men mon jeg er gået glip af noget stort? Diplomerne kan man gå ind og finde elektronisk på ultimate og selv printe ud. Resultat, placering og tider kan man også finde samme dag som løbet finder sted. Og kort efter man har passeret målstregen, bipper mobiltelefonen ens sluttid, så man præcis ved hvad man har præsteret på sekunder, når man sammenligner tider med andre i målområdet. Det er en god service! 

Men løbets archilleshæl må siges at være bustransporten for de mange deltagere, som skal tilbage til deres biler i Lyngby. Den er bare for langsommelig. Køerne til busserne, som skulle køre i pendulfart imellem Nærum og Lyngby, er 300-400 meter lange, og ventetiden er ca 3/4-time, og hvorfor? Jeg vil mene der er for få busser (pendulet har for store udsving!). Men får sig da en god lang sludder med de andre løbsdeltagere mens man venter. Dog vil jeg sige: Trætte ben gider ikke stå i kø mere end højst nødvendigt!

2
Løbets helhed 

Løbet er som helhed et dejligt løb med en nærmest trafikfri rute. Man får en virkelig god løbsoplevelse, men deltagergebyret ligger i den dyre ende - som man siger "kvalitet koster!", men så skal det også fungere optimalt.

Skiftetøjsservicen er speciel, idet man samler sine ting i en sort sæk, som transporteres med kassevogne til Rundforbi og udlægges efter startnumre på grønsværen, så man selv kan finde det, hvis man ellers har "puttet" det i den rigtige vogn i forh t startnummer (det er ens eget ansvar - og det er jo fint). Har man problemer med at finde sin sæk, kan det blive en kold fornøjelse i dårligt vejr. Jeg fandt min sæk med det samme, men der nogle stykker som gik og ledte.

Ruterne er DAF-opmålte og med mange, entusiastiske tilskuere og musik langs ruten. Et løb jeg til enhver tid kan anbefale, men det kan blive endnu bedre endnu..!

4

#1

Danny Krølls billede

Jeg er meget uening med dig i mange ting.

1. Det kan godt være detsidste væskedepot for dig er overflødigt men en hurtig opgørelse viser det er et af de mest benyttede.

og de giver lige en ekstre kraft (psykologisk) til sidst.

 

Og så nævner du bustransporten. Det tog ca en ½ time og 10 mi til lyngby, så ca 45 min i alt.

Jeg havde min bil med sidste år, (min kæreste kørte til nærum) det tog os 1 time og 15 min til lyngby i bil.

Så SUPER bustransport.

#2

Per Jensens billede

Men jeg er så enig omkring den sidste deport. Jeg synes den første godt kunne komme lidt før. Samme med nr. 2 er også sent. To deport efter 12 km er langt for mange incl. mig selv. Jeg løb dette løb sidste år og kom ikke år pga. synes der var nogle ting som lige er beskrevet som jeg synes ikke var godt nok til prisen. Så selvom der blvier udsolgt hurtigt og prisen er høj så er jeg 100% enig med ovenstående beretning. Men et flot løb, og dermed igen enig omkring man skal prøve dette. Men en gang var nok for mig.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15385:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk