Brutal Marathon 2012

Dennis Odgaards billede

For 13. gang blev der afholdt Brutal Marathon i Aalborg. Brutal Marathon var i år 2011 Danmarks 4. største marathon i Danmark.

 

Før løbet 

Brutal marathons hjemmeside (www.marathoniaalborg.dk) indeholder masser af brugbare informationer, især ophøjet af det super gode rutekort og ikke mindst den meget beskrivende højdeprofilen, der virkelig gav løberne en ide om hvad der ventede dem!
Ruten indeholder, ud over de 42,195 km., også 750 + højde meter! Hvilket er rigtig meget, så meget at løbet sidste år blev kåret til Danmarks hårdeste, af hjemmesiden danske bjerge.dk ( http://danskebjerge.dk/artikler-haardest2011-aalborg.htm ). cheeky

 

Tilmeldingen forgik ved at man udfyldte et onlineskema, hvor man derefter fik en mail med betalingsoplysninger, hvor man enten kunne vælge at sætte dem ind på en konto eller sende pengene med snail-mail. Der var også mulighed for eftertilmelding på dagen, der var dog et max på 300 deltagere.

Det kostede 200 kr. at deltage i Brutal Marathon, 250 i eftertilmelding.

 

Start og mål forgår på Stolpedalskolen i bydelen Hasseris, i Aalborg. Det er nemt at finde skolen med GPS og efter kort tids søgning finder man også en parkeringsplads, dog ville nogle skilte eller evt. en beskrivelse at området hjemmefra være med til at gøre det hele lidt lettere for os der ikke kender byen.
Der er offentlig transport (bus) meget tæt på skolen.

Nummerudleveringen forgik en i lille hal, hvor der også var mulighed for at man kunne varme sig inden løbet, og ikke mindst efter løbet!
I de tilstødende lokaler var der gode og store omklædningsrum og ligeledes toiletter. Jeg kom i rigtig god tid og manglede lidt nogle skilte, der kunne vise vej, men jeg fandt dog hallen og mit startnummer uden alt for mange ”omveje”.

Det var tydeligt at se at folkene bag løbet havde prøvet det her før, og der var en afslappende stemning blandt både deltagere som arrangøre.


Bedre skiltning eller parkeringsinformation på hjemmesiden og online tilmelding vil være noget der kunne trække op i fremtiden.

2
Under løbet 

Kort tid før løbet blev skudt igang, fortalte en arrangør kort om ruten, hvorefter han præsenterede en løber der skulle gennemføre hans marathon nummer 100 på dagen, han fik også lov til at  fløjte løbet i gang!

Løbet var sat til at skulle starte kl. 13, et lidt utraditionel tidspunkt i forhold til at andre maratonløb, men jeg synes faktisk at det var dejligt at have det meste af formiddagen til at lade op i.

Først skulle der løbes en kort prolog på 800 meter, derefter skulle der løbes 6 identiske omgange a 6,9 km.

Ruten indeholdte blandt andet to berømte og berygtede bakker/BJERGE! – Den ene: en lige over 1 km. lang stigning, hvor man kan se toppen hele vejen, en rigtig benknuser! Hvor de lokale havde slæbt borde og stole ud for at hjælpe løberne op ad bakken.
Den anden: og "måske" værste; en ca. 250-300 meter lang stigning der bare går OP AD!! – På toppen af bakken var der en rigtig "alpe d huez stemning", hvor der var mange tilskuere, der virkelig gav den gas! Det tyndede dog lidt ud med folk efter de 3 timer. Men stadig respekt til dem der var der! – De hjalp virkelig meget!

Ruten indeholdte også to depoter, hvor det på forhånd var blevet annonceret at der vil være: vand, saft og frugt. Men det blev ikke helt overholdt, da der faktisk var meget mere! :) Der var også cola, slik, chips, rosiner og sikkert også flere ting, desværre havde jeg ikke tid til at  prøve hele "buffeten".

Efter afslutningen på hver runde skulle vi en tur igennem skolegården, hvor der manuelt blev taget omgangstider, en god detalje og efter hvad jeg så havde de ikke de store problemer med at følge med, da løberne hurtigt var blevet spredt ude over hele ruten.

På de, for mig, 3 ½ første omgange var der vejvisere, der var blev lovet vejvisere på de første 2 omgange, hvorefter vi blev overladt til de mange pile og minestrimmel der var på ruten, og jeg vil mene at det stort set ville være umuligt at løbe forkert efter de første to omgange.
På hver omgang skulle der krydses en større vej to gange, plus en mindre vej der ligeledes skulle krydses to gange.

Ruten går gennem flere boligområder med alt fra kæmpe villaer til mere beskedne rækkehuse. Ruten går også gennem to længere skovområder, hvilket var et dejligt afbræk fra asfalten.
Ruten havde virkelig noget helt særligt over sig, noget der er svært at beskrive og give karakter efter på den skala, som jeg er underlagt. Jeg vil vælge, lidt populært sagt, at kalde det ”x-factoren”! Noget som man skal opleve selv før man kan forstå det!

Det eneste der trækker ned her er manglen på hjemmeværnsfolket eller hjælpere der kunne holde bilerne tilbage når man skulle krydse den store vej. Det gav personligt ikke store problemer, men alligevel måtte man flere gange sætte farten ned for ikke at komme i problemer med trafikken.
Ellers synes jeg ruten var perfekt!

4
Efter løbet 

Som prikken over i’et skulle man ved målgang løbe op ad en lille rampe for at markere at man har gennemført Brutal Marathon. – Efter målgang var tidstagningsbordet hurtigt ude med en personlig sluttid, og mit Garmin ur var fuldstændig enig, så det var dejligt.


Desværre manglede jeg lige min ”næsehorns ordenen”, den lille berømte medalje man får når man har gennemført Brutal Marathon. Den skulle man selv ind i hallen for at hente, hvor den dog blev overrakt at to søde damer. – Men hører det sig ikke til lige efter målgang?

I hallen blev der efter løbet solgt diverse kager og kaffe og der var under løbet blev udtrukket rigtig mange lodtrækningspræmier, der også blev udleveret i hallen.

I skolegården osede der efter løbet af god stemning, der afsluttede en super og benhård dag i Aalborg. devil

3
Løbets helhed 

Brutal marathon har noget helt særligt over sig, der får folk til at komme fra nær og fjern, i år selv helt fra Tyskland! – Brutal marathon indeholder noget helt særligt, der er svært at måle med vores karakterskala, og selvom karakteren ikke er den højeste, så vil jeg helt sikkert anbefale løbet til enhver, der har lyst til et marathon udover det sædvanlige!

3

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk