Broløbet Storebælt 2011

Bramming IF Motions billede

Det er lørdag d. 28. maj 2011, vejret er ikke perfekt, men vinden går i den rigtige retning og det støvregner kun lidt.

Efter at have prøvet Lillebælt, har jeg glædet mig til at løbe Broløbet Storebælt, opleve logistikken og håndteringen af de 12.000 deltagere, som er det maksimale antal der kan deltage.

Løbet arrangeres i samarbejde mellem atletikklubberne i Nyborg og Korsør, A/S Storebælt og de 2 kommuner.

Før løbet 

Tilmelding sker via Ultimate Sport senest d. 01.04.2011, og koster kr. 375,00. incl. T-shirts.

Det er ved tilmelding, muligt at bestille buffet efter løbet, til en pris på kr. 170,00.

I ugerne op til løbet, fremsendes en info mail og senere en sms, med alle praktiske oplysninger, så ingen kan være i tvivl om, hvordan det hele foregår.

Hjemmesiden www.brolobet.dk er yderst informativ.

Vejret spiller en stor rolle til Broløbet. Er der fx. blæst over 15 m/s, vil politiet ikke give starttilladelse, og skulle der opstå tordenvejr, kan løbet udsættes eller helt aflyses.

Kan løberne ikke sendes mod Korsør, vil der blive meddelt en alternativ rute senest 24 timer før start, men vejrforholdende kan dog med kort varsel under 24 timer, gøre at den alternative rute ej heller kan benyttes. Startegebyret kan ved ændringer ikke refunderes.

Ruten er DAF opmålt og der løbes med éngangs-chip.

De første 17 km på broen, skal gennemføres på max 2 timer og 30 min og løbere, som forventes ikke at kunne holde tidsgrænsen, vil blive samlet op i bus, og kørt til målområdet.

Det er ikke muligt at deltage som stavgænger, på rulleski eller rulleskøjter, med barnevogn eller babyjogger, i kørestol, på cykel eller med nogen form for dyr – heller ikke hest, som det fremgår af hjemmesiden……hvem har egentligt set en hest til et løb, det må i givet fald, formodes at skyldes væskemangel smiley

Jeg kom fra Jyllands siden og på motorvejen er der fint skiltet, med afkørsel mod parkeringspladserne.

Efter vi havde fået anvist en P-plads for enden af grusvejen, gik vi samme vej tilbage, for så at få beskeden, at vi skulle hele vejen retur - her burde der have været skilte, som viste nærmeste vej rundt til fællespladsen, hvor nummerudlevering etc. foregik.

For dem der på forhånd havde tilmeldt sig transport, var der mulighed for transport fra Korsør til startområdet, info hentes på hjemmesiden.

Nummerudlevering kan ske i dagene op til løbet, eller på selve dagen indtil kl. 15.30, hvor der også udleveres chip og T-shirt.

Det fremgår af hjemmesiden, at der er lodtrækningspræmier, men jeg kunne ingen steder finde hvem der havde vundet og det fremgår heller ikke af hjemmesiden !?

Omklædning kan ske i startområdet, hvor det også er muligt at aflevere bagage, som bringes til Korsør.

På pladsen var der mulighed var at få vand.

Toiletter var der rigtig, rigtig mange af, men som sædvanlig var der også lange køer.

Der var en god stemning på pladsen, med musik og underholdning – desværre var det ved at blive en smule koldt og blæsende, for havde vejret været bedre, havde man bedre kunne sætte sig og nyde stemningen.

Inden vi blev ledt op på motorvejen, blev vi samlet i grupper, fordelt efter hvilken farve løbsnummeret havde.

Ved tilmelding, havde mange oplyst deres forventede sluttid, hvilket bestemte farven.

Der var ingen fælles opvarmning, men vi fik en peptalk fra Chris Macdonald, hvorefter vi langsomt blev ført op på motorvejen og så var det ellers bare mod Korsør i fuld galop, men uden hest wink

3
Under løbet 

Ruten er fint skiltet for hver km, og for hver 100 mtr., er der hjælpere, som på maven havde skilte, som viste, hvor langt der var til mål samt til næste depot og toilet yes

Ruten er ikke publikumsvenlig, da det ikke er tilladt at stå på broen som tilskuer, men ved start og da vi kom til Korsør var der god opbakning, ikke mindst de sidste 3-4 km frem mod mål.

Der er depot for hver ca. 4 km. På Sprogø og i Korsør, var der depot med vand, saft og bananer, samt underholdning, hvilket var med til at skabe en god stemning.

På lavbroen og højbroen, anvendes ikke krus, men rindende vand, fra en række tappesteder - det fungerede, men var en smule besværligt, ikke mindst p.g.a. blæsten.

Det er ikke tilladt at medbringe løse flasker som fx kildevand, men væskebælter er meget velkomne.

Underlaget er udelukkende asfalt, på nær ca. 100 mtr. ved ankomst til Korsør.

Stigningen på højbroen føltes ikke slem, sikkert p.g.a. vi havde fået en god rygvind, som nærmest bar løberne mod Korsør.

Vejret var desværre ikke det bedste i dag, så vi fik ikke den fulde fornøjelse af udsigten, men det var stadig en flot tur og jeg så en del, som stoppede for at tage foto fra højbroen.

 

3
Efter løbet 

Stemningen ved målområdet var god og vi fik alle en fin velkomst af det heppende publikum.

Efter målstregen var passeret, blev løberne ledt videre og frem til udlevering af vand, frugt, juice og en pose med forskellige reklame ting – samt en medalje.

Jeg ved mange løbere løb deres første halvmaraton, og det havde efter min vurdering, været mere personligt at få hængt medaljen om halsen i mål.

Det var nu begyndt at regne, så det var bare om at få hentet bagagen i en fart – desværre havde man valgt at smide al bagagen foran vognene, så os der ikke havde vandtætte tasker, havde nu vådt skiftetøj no

Jeg underer mig over, bagagen ikke kunne blive i vognene, så havde hjælperne også stået i tørvejr.

I målområdet var der mulighed for lidt shopping af løbetøj, få lidt at spise eller drikke.

Løbet blev for herrer, vundet på 01:10:02 og for kvinder på 01:22:11.

9.085 løbere gennemførte.

Diplomer printes direkte fra hjemmesiden.

Fra målområdet kørte busserne i fast rutefart, der var mange der pressede på, men generelt foregik det i ro og orden – dog med en del ventetid, hvor flere omkring mig, fik kramper, ondt i maven eller måtte kaste op, alt sammen p.g.a. man stod i vådt tøj og i regn/blæst.

På 45 min. kom der én bus og først til sidst, fik vi information om, at der havde været et uheld på broen, som gjorde busserne ikke kunne komme frem.

Logistikken fungerede ikke optimalt, vi blev først kørt til Korsør banegård, hvor en del af passagerne steg af, så fortsatte vi mod Nyborg med de resterende passagerer, mens andre stod i regne og kulde. Det havde været langt bedre, hvis der havde været 2 ruter/køer, én til banegården og én til Nyborg.

Efter 1 time sad jeg dog i bussen, og kunne trods alt glæde mig over et godt arrangeret løb.

45 minutters ventetid uden info om årsagen til ventetiden, ingen opdeling af passagerer mod Korsør/Nyborg og våd bagage, trækker i min bedømmelse ned.

2
Løbets helhed 

Løbet lever fuldt op til mine forventninger, det er et stort løb, som er godt forberedt og afholdt professionelt – med et ”hav” af hjælpere, som alle gjorde en kæmpe indsats – ikke mindst de frysende hjælpere på broen!

Ruten havde på en solskinsdag, med bedre sigtbarhed været endnu flottere, men vand er altid fantastisk at betragte, også i dag.

Min samlede bedømmelse, trods et par "kiksere", bliver således 3 sko.

3

Billeder

#1

Niels M. Knudsens billede

Helt enig.
Jeg kom i bil fra Sjællandssiden, og der fungerede parkering, bustransport mv. helt 100%
Man havde taget ved lære fra sidste gang, hvor der blev klaget over for få væskedepoter - da var der også 28 gr. smiley

Hvor var fotograferne i år?

#2

Karsten Juuls billede

Er stadig overvældet over de fantastiske officials på broen. På trods af de stod og hammerfrøs, havde de fleste stadig overskud til at komme med opmuntrende tilråb - TAK.

Også en tak til alle der trodsede regn og blæst og stillede sig op langs ruten mellem broen og mål - I er SÅ uundværlige, og giver SÅ meget til os løbere det sidste svære stykke - TAK.

Dog kan jeg også tilslutte mig risen omkring det trafikale EFTER løbet. Jeg var så heldig at blive afhentet i bil .... men vi brugte over 1 time med at holde HELT stille og så ikke en eneste til at dirrigere trafikken, så lige der er der i hvert fald plads til forbedringer :-)

Men alt i alt, en kæmpeoplevelse og et kæmpe arrangement som bestemt var det hele værd.

#3

Per Jensens billede

Helt enig i ovenstående. KANONT af alle de gode hjælper på ruten og i målområdet. På broen var der nogle af hjælperne som gav super klap super flot. Lidt ris herfra. Mail som ikke kom før starten, når man skrev til dem fik man ikke svar, før man sendte en mail igen med et surt opstød. Ingen skilte i målområde hvor man skulle gå hen til p-pladsen. Det første skilt kom når man havde fundet den rigtige vej. Vi mødte oppe ved p-pladsen flere fra jylland/fyn som ville hører, hvor busen til Fyn og de var bare gået langt forkert. Syn og øv. Vi kørte mod Skølsør ud af byen og det var ingen trafik. Diplom med en lille fejl, 5 km tiden er 10 tiden men det går nok. Kunne måske godt give en sko mere pga. de super hjælper. Noget jeg ikke kan forstå, var at politiet kørte i nødsportet så hurtigt den ene gang. Ved godt ingen må løbe derude, men hvorfor så hurtigt. Kan godt forstå de skal træne når muligheden er der. Men de kørte helt vildt den ene gang. Men som sagt var jeg positivt overrasket over at de fleste ting gik så godt. Dog var jeg 28 sek fra PR og muligheden var jo til stede for et PR.

#4

madsen100082s billede

Hej

Helt enig i ovenstående bedømmelse.

Har fuld forsåelse for, at der var problemer med bustrasporten tilbage til Fyn, men det var slet ikke optimalt, og specielet ikke med hensyn til vejret. Jeg var en af dem der remte den lange gø, og blev så ening med mig selv om at det nok var en god ide at komme i bad i stedet, men det kunne jeg så heller ikke finde, spurgte flere officiels og det var dsv heller ikke noget hjælp og hente, så der var ikke andet for end at komme tilbage i bus køen igen, hvor man så havde fornøjelse af, at stå og fryse.

Endelig med en bus mod Fyn kold og våd, med forhåbning om at kunne komme i bad der over, da jeg lige havde en kører tur til Herning. Men nej der var så heller ikke rigtig nogen der vidste hvor man kunne bade, men heldigvis var en af dem jeg var afsted med, kommet over på Fyn meget tidliger, så han havde funet en sportshal med mulighed for bad, den snuppede vi. Det var et godt træk da vi så kunne få tørt tøj på.

Men alt i alt taget i betræktninge så syntes jeg det var et godt løb, men helt klart også mulighed for forbedelser. F.eks. kunne det være muligt at stille tælte op med bade faciliteter i målområdet, kunne man evt overveje at sætte tog ind mod fyn, også kun busser fra mål til banegården.

Mvh Karen

#5

Beagle Janssenss billede

Jeg var deltager og kom fra Sjællandssiden og det hele fungerede helt upåklageligt. Fra vi kom til en p-plads, hen til en bus der kørte os over til Nyborg. Blæsten var slem, men vi fandt en krog hvor vi hyggede os. Skiltningen var fin, startnummer hentning, t-shirts, vand etc etc. Men synes det var kedeligt at stå i 45 min i "aflukningen" lige inden start. Fattede ikke en bjælde af hvad Chris MacDonald skreg om (men er også døv).

 

Løbet over broen, var helt fantastisk, ikke vejret, det var skodvejr. Men må indrømme jeg var vildt imponeret over de søde frysende frivillige der heppede en frem, selv havde jeg overskud til at give dem et par ord med på vejen.

 

Jeg nåede lige til slutningen af broen med opsamlerbussen i hælene, ville bare gennemføre ! Uanset tid etc. Var førstegangsløber og har ikke i absolut topform. Der var ingen heppere i de sidste 4 km, de var sådan set ved at rydde ruten op :-o så jeg måtte spørge om vej så jeg fik løbet de 21,1 km.

 

De sidste 2 km måtte jeg gå, var helt flad. Men de sidste 250 meter gav jeg den gas og folk klappede mig i mål. Havde det godt da jeg kom i mål, frøs ja, men havde skiftetøj med i bilen.

 

Det tog lidt tid at komme ud af Korsør, men der var frivillige der dirigerede trafikken, så vi gled stille og roligt ud.

 

Så det var en rigtig dejlig oplevelse for os to døve, begge to førstegangs ½maratonløbere, men nu skal vi da have et par løb mere. Det var virkelig givende og sjovt !

 

Især de frivillige skal have 1000-vis af buk og kram for deres store flotte imponerende indsats !

 

Beagle.

 

#6

Anette Lund Madsens billede

Tak for en fyldestgørende anmeldelse. Jeg havde et kanon løb og en dejlig dag. Det var godt, det var overskyet, så man ikke havde brug for så meget væske, for det var helt umuligt at få noget vand på broen - det blæste væk, så man bare fik vådt tøj istedet for noget at drikke.

Jeg synes målområdet var dejlig stort, men indrømmet, jeg blev også noget harm, da min taske stod i øsregn, og jeg er en langsom løber, så tasken havde stået der længe. Min stod der uden opsyn, så alle kunne tage den. Jeg vil tro, at der var så meget bagage i hver vogn, så de var nødt til at stille den ud på jorden.

Det var lidt ærgerligt med vejret, for det gjorde, at man slet ikke havde lyst til at kigge sig om i målområdet. Vi bor i nærheden, så min veninde og jeg begyndte at gå min venindes mand i møde (han skulle hente os i bil) for ikke at stå og fryse i det våde tøj. Lidt foran os gik en pige, og da vi havde gået ca. en km stoppede hun og spurgte, om det var vejen til stationen! og det var det ikke - det var modsat vej. Der manglede skilte til at vise folk vej til station, bus, p-plads.

Jeg har mailet og spurgt, hvordan man ser, hvem der har vundet lodtrækningspræmier, men jeg har ikke fået svar. Jeg så heller ingen fotografer på ruten, men på hjemmesiden opfordrer de folk til at sende fotos ind.

Jeg var glad for, at jeg ikke skulle med bus tilbage. Har erfaring med (Øresund Broløb) at det altid fungerer dårligt. Jeg kan heller ikke forstå, hvorfor man ikke kan benytte DSB.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15375:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk