Trail sko

Søren Larsens billede

Efter en del halvmaraton løb har jeg kastet mig over trail løb.

Er dog meget i tvivl hvilke sko jeg skal købe. Det skal være en pronations sko.

Hvad vil i anbefale? Pris er sekundært. 

#1

Robin Fabrin-Petersens billede

Hej Søren

I forhold til at finde en perfekte trail running sko til dig har jeg 3 punkter:

1: Alle trail running sko er neutrale sko. Dette skyldes at løb på trails netop ikke er ens fladt terræn - din fod skal derfor kunne kompensere for terrænet. Hvis du bruger en pronationssko til dette, kommer din fod til at have væsentligt sværere ved at kompensere for terrænet, og du kan i værste fald skade dig selv. 

2: Personlig stil, personlige sko. Der findes ikke to personer der har ens fødder, dvs. at de sko der er gode for mig kan være ganske forfærdelige for dig. Derfor er det vigtigste at du føler dig tilpas i dine sko, at de passer til dine fødder og din løbesstil. Eksempelvis har jeg selv en kort men temmeligt bred fod, jeg løber jeg selv oppe på tæerne, og har en tendens til småskader i lyske og knæ. Af disse årsager har jeg valgt en Altrasko trailrunning sko, fordi de har en bred 'footbox' med meget stødabsorbation.

3: Anmeldelser af sko sucks. Det er an fejl at bassere dit valg af sko på anmeldelser af sko, grundet de ting der står skrevet i punkt 2. Jeg vil derfor råde dig til at finde en løbebutik, hvor de har forstand på det de laver (dvs at de selv er athleter og har erfaring!) som kan give dig råd og lade dig prøve at løbe i de forskellige sko. Hvis du befinder dig i Nordjylland kan jeg stærkt anbefale 'Løbekompagniet'.

Håber det hjælper lidt :)

Have fun and keep running

/R

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk