Tilbehør til pulsur: fodsensor eller GPS sensor?

maraijas billede

Tilbehør til pulsur: fodsensor eller GPS sensor?
Jeg har lige fået et pulsur i fødselsdagsgave (Polar RS300X) og glæder mig til at tage det i brug. Jeg har dog besluttet mig for at jeg er nødt til at investere i enten en fodsensor eller en GPS sensor som tilbehør, hvis jeg skal kunne udnytte alle funktionerne.

Mit problem er så at jeg ikke ved hvilken en jeg skal vælge, kan nemlig ikke lige gennemskue hvad fordele og ulemper er ved hver af de to.

Er der nogen af jer, der har erfaringer med begge eller bare en af delene?
Kan I anbefale den ene over den anden, eller er det hip som hap?

Kom hid med kommentarer

#1

Sørens billede
Hej maraija Det er et rigtig godt spørgsmål. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Hvis du løber meget i tæt skov, kan der være problemer med GPS-signalet. Unøjagtigheden er næsten den samme hos dem begge. Denne artikel fra Marathonsport giver et meget godt indblik i fordele og ulemper: [url]http://www.marathonsport.dk/nyheder/nyheder/fodsensorer-og-deres-noejagtighed[/url]

#2

lillelones billede
Jeg har aldrig prøvet GPS'en, men har løbet med fodsensoren i 2½ år, og min oplevelse er også at den er temmelig nøjagtig - har nogle gange prøvet at opmåle en rute på kort og derefter løbet den - der har været enten ingen eller meget lidt forskel. Det eneste minus jeg lige kan finde er, at den er lidt tung at løbe med - og batteriet skal skiftes ret tit. Så det må vist være et temperamentsspørgsmål hvad man vælger. Hilsen lillelone

#3

maraijas billede
Tak for jeres svar. Jeg er stadig ikke rigtig afklaret. Jeg synes umiddelbart det virker "nemmest" med fodsensoren. Den skal bare lige klipses på skoen og så afsted. I modsætning til GPS som skal sidde på armen, og det kan vel være en smule generende!? men samtidig tænker jeg bare at GPS må kunne mere end fodsensoren... hmmm jeg ved det stadig ikke:)

#4

Sørens billede
Jeg løber selv med footpod og ved derfor ikke specielt meget om Polars GPS-enhed. Men jeg mener ikke, det er rigtigt, at GPS'en kan mere. GPS'en kan intet i sig selv andet end tracke din position. Det er uret, som kan omregne disse oplysninger til brugbar viden. De samme oplysninger kan du få med footpoden - bortset fra en væsentlig ting, nemlig din position. Hvis du er interesseret i at kunne se din rute efterfølgende er der ingen tvivl om, at du skal vælge GPS.

#5

Teddys billede
Jeg har prøvet begge dele og er enig i at præcissionen er næsten den samme på dem. Dog er jeg rigtig begejstret for gps, da den kan vise din rute på et kort når du kommer hjem, så kan du aflæse højdemeter, gemme turen til en anden gang og køre en masse analyser på sine træningsture. Så er man til det tekniske vil jeg helt klart anbefale gps, ikke at det af dne grund er besværligt og ønsker man kun at bruge den til at måle distance og hastighed, er det bare at tage den på og afsted.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15378:

Mogens Nannbergs billede
Kortdistanceløber

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk