Temadebat: Svamp eller teflon?

Martin Bork, Admins billede

Vi løbere bombaderes i stigende grad af råd og opfordringer til, hvordan vi skal løbe og leve. Fra at være et lille ubetydeligt segment, er vi nu blevet en lukrativ målgruppe for en lang række virksomheder og medier. Der opfindes hele tiden nyt gear, nye typer sko, nyt tøj. Der skrives hele tiden nye artikler, refereres nye undersøgelser og forskningsresultater for at kunne sælge aviser og løbemagasiner. Spis mere fisk, spis flere grøntsager, spis mere kød, sov længere, løb barfodet, løb kort, men hurtigt, løb langt, spis vitaminpiller, sjip, spis energigels osv. osv.

Spørgsmålet er, hvor meget vi egentlig lader os påvirke. Hvordan bruger du de mange oplysninger og opfordringer? Er du som en svamp, der suger alt til dig og bruger det aktivt, eller er du som teflon, hvor alt glider af? Drager du dine egne erfaringer ug lader dig ikke påvirke, eller lytter du og retter ind?

Hvilke oplysninger eller produkter har du haft særligt glæde af at tage til dig? Søger du aktivt inspiration gennem magasiner og aviser eller prøver du helst at undgå for meget information om, hvordan du bør løbe og leve?

#1

Anonyms billede

Jeg har valgt at være teflon, det kan godt være de fleste af dem der udtaler sig, i bund og grund vil os det godt, men de har også en overvejende økonomisk interesse.... Så gør det der virker for dig, og meld dig ind i en Løbeklub, der for du også en masse info, fra folk der kun vil dig det godt og ikke har en økonomisk interesse ( ud over kontigentet )

#2

Anonyms billede

Nu behøves det vel ikke være et enten eller! Min egen tilgang er selektiv, det handler jo om at være kritisk overfor alle informationer og de kilder man får informationerne fra.
Ovenstående kommentar er meget generaliserende, "de fleste der udtaler sig" ..ja, så er der da ingen der går ramt forbi. Dertil tror jeg ikke nødvendigvis at en løbetræner i en klub, er mere velegnet (vidende) end andre løbecoaches på nettet, kommentatore etc. Derudover, behøves en økonomisk interesse vel ikke nødvendigvis at være dårligt?
En kritisk og selektiv tilgang er altid sundt og derfor giver det ingen mening, at snakke om teflon (totalt konservativ) eller svamp (totalt naiv)....

#3

hvilsoms billede

Lige præcis,
Man skylder verden (det meste af den) at lytte til det der bliver sagt og ment; men man kan jo heldigvis selv vælge hvad man vil være enig i.
Så jeg er nok en Teflon-Svamp - suger til mig i store mængder; men er til at vride igen bagefter Smile

#4

Nordboens billede

Jeg søger megen information på forskellige løbesites/løberfora, læser artikler fra steder jeg har enten selv har fundet eller er blevet anbefalet, og søger for det meste efter specifikke emner der interesserer mig eller er brugbare i en specifik situation. Jeg registrerer de mange forskellige tilbud, udbud, teorier, udstyr osv. men vælger kun at tage de ting til mig der passer ind i mit løb (og økonomi). Jeg deler dog gerne ud af læst information til andre selv om det ikke er relevant for mig. Jeg foretrækker at bruge min egen erfaringer og er meget interesseret i andre løberes viden og oplevelser af tingene. Og når jeg virkelig skal have seriøse råd, er jeg så heldig at kende nogen super erfarne løbere der flere gange har hjulpet med specifikke retningslinier - og dem retter jeg mig altid efter.
Så overfor mediernes og virksomhedernes "bombardement" er jeg nok mere overe i Teflon afdelingen, men Svampet når det gælder viden og erfaring fra andre løbere.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk