Sovende fødder efter 10 km

Rie Cecilie Grøndal Kraghs billede

Jeg har et problem, som efterhånden er ved at irritere mig gevaldigt:

 

Når jeg løber ture på over 10 km. begynder begge mine fødder at sove og det kan desværre ikke bare løbes væk. I lørdags løb jeg halvmarathon for første gang, men måtte holde gå-pause ved 18 km., da de ikke var "vågnet" og smerten efterhånden var så stor at jeg havde svært ved at føle mine fødder.

 

Det skal lige siges, at jeg er normalvægtig og jeg strammer ikke mine sko for meget.

 

Er der nogen, som har en forklaring og evt. en løsning på mit irriterende problem?

 

Mvh Rie

 

 

#1

Anonyms billede

Hej Rie

Med mindre du har et problem med blodomløbet, som en læge bør se på, så vil jeg mene, at det enten handler om for små sko eller for stramme snørrebånd. Efter 10 km. begynder fødderne at svulme op pga. varmen - faktisk et helt nummer. Hvis der ikke er plads i skoen vil det gå ud over blodtilførslen til dine fødder. Normalt bruger man et nummer større i løbesko end i hverdagssko. Nu siger du godt nok, at du ikke stramme dine sko for meget, men har du prøvet at løsne endnu mere og se om det hjælper?

Håber du finder en løsning :-)

Hilsen
Malte

#2

Rie Cecilie Grøndal Kraghs billede

Hej Malte

 

Tak for dit svar :)

 

Puha, jeg håber da ikke at det er blodomløbet, den er gal med - jeg er kun sølle 22 år gammel. Din forklaring giver god mening - Jeg vil prøve at løsne snørrebåndene endnu mere på løbeturen imorgen, men ellers må jeg jo nok desværre ud og investere i nogle større sko.

 

Jeg havde overvejet, om det måske ville hjælpe at købe kompressionsstrømper - Har du nogle erfaringer med dem?

 

Mvh Rie

#3

Sofies billede

Hej Rie

Jeg tror, det med skostørrelsen er rigtig. Jeg har ikke erfaringer med kompressionssokker, men jeg tvivler dog på, at de vil løse dit problem, hvis det handler om blod/ilt nok til foden.

Hilsen
Sofie

#4

Mads Merrilds billede

Hej Rie

Det med skostørrelsen er nok en af de rigtige løsninger, men det kan også være at dine sko er for smalle i snuden også klemmer de dine tær som derefter stopper din blodtilførelse, og hvad angår kompressionssokker har jeg den erfaring at de hjælper hvis du har problemer med skindebenet.

 

Mvh

Mads

#5

Rie Cecilie Grøndal Kraghs billede

Hej Sofie og Mads

 

Tak for jeres svar :) Jeg må jo nok desværre bide i det sure æble og ofre et par nye løbesko. Denne gang tager jeg i en rigtig løbebutik og får analyseret min løbestil, så jeg kan få de helt rigtige sko.

 

Jeg har heldigvis ingen problemer med skinnebenet, kun de pokkers sovende fødder.

 

Mvh Rie

#6

Anonyms billede

Jeg har løbet i nogen tid i et par billige flade jogger fra Adidas... uden problemer.. men tænkte så, siden jeg blev lidt bidt af at løbe (3-4 gange ugentligt) at jeg hellere måtte få mig nogle dyre/nye løbesko, for at forhindre at jeg ikke kommer til at døje med noget på sigt (er overvægtig m.v.). Jeg fik analyseret løbestil i en løbebutik og ofrede mange penge på nye sko... Og siden jeg har taget dem i brug, er mine fødder begyndt at sove fter 2-3 km.

Jeg er faldet over artiken, og tror jeg vender tilbage til mine flade jogger der kun har en lille tynd fleksibel sål... hmm.. kan åbenbart ikke linke til artiklen (det må man vist ikke på dette site), men hvis man googler ordene: alun får du skader af dine løbesko - så burde artiklen komme som ét af de første hits.

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up