Skadet hofte/over træning

Mette Moses billede
Jeg er en 37 årig kvindelig løber, der har måtte opgive drømmen om første marathon i Odense i år. Ømhed i højre hofte udviklede sig i løbet af sommerferien så meget, at jeg til sidst ikke kunne løbe. 6 besøg hos fys, røntgen på sygehus og et enkelt sygehusbesøg er det blevet til. Fik sidste chockwawe behandling for en uge siden. Har overhovedet ikke løbet i 2 uger, og var afsted dag. 2 km. stille og rolig tur. Ingen ømhed. Før nu. Desværre. Har fået øvelser af fys, som jeg laver hver dag. Er den lille muskel, der sidder yderst på hoften, den er gal med. Endte med at være i begge sider. Nogen med erfaring? Er bange for, at jeg aldrig kommer til at løbe igen....

#1

Anonyms billede

Jeg kan anbefale en osteopat. Har selv gode erfaringer med Hans Andersen fra Næstved Rygcenter, men Næstved er muligvis for langt væk for dig?

Har tidligere fået god hjælp til en skade der ikke ville forsvinde af sig selv med ro og hvile, og hvor lægerne ikke kunne finde ud af at stille en korrekt diagnose – eller behandle det. Men det kunne osteopaten.

 

Prøv at skrive dit spørgsmål inde i brevkassen Fysioterapeuterne. Jesper og Kim er begge uddannet som både fysioterapeuter og osteopater og kan hjælpe dig videre. De kan også henvise til den nærmeste osteopat, hvis du oplyser hvilken by du bor i.

 

Venlig hilsen

Brian

#2

Anonyms billede

Hej Mette

 

Vil anbefale en osteopat, der er ekspert i at se kroppen som en helhed og gennemskue de sommetider noget komplicerede sammenhænge der kan være – f.eks. at man har symptomerne i højre hæl og den virkelige årsag er låste knogler i venstre hofte (det har jeg selv prøvet). De kan desuden behandle skaden med manuelle behandlinger. Det er højt kvalificerede specialister der i forvejen har en uddannelse som enten fysioterapeut eller læge og har læst videre i 5-6 år for at lære det de kan (blev tidligere kaldt for manuel medicin).

 

Har selv fået behandlet en kompliceret skade, lægerne ikke kunne gennemskue, hos en osteopat. Allerede efter 1. behandling var der en mærkbar bedring, efter 2-3 behandlinger kunne jeg løbe igen.

Blev behandlet hos Hans Andersen fra Næstved Rygcenter.

 

Hvis du poster dit spørgsmål i brevkassen Fysioterapeuterne, kan Jesper og Kim (der begge er uddannet som både fysioterapeut og osteopat) hjælpe dig videre, og evt. henvise til den nærmeste osteopat.

 

God bedring.

 

Venlig hilsen

BrianNN

#3

Anonyms billede
Jeg også nogen gange problemer med min hofte, men det er ofte hvis mine løbesko trænger til at blive skiftet ud. Måske dit problem er mere alvorligt, men bare et indspark fra mig;)

#4

BrianNNs billede

Bør vist lige indskyde at den offentlige sygesikring pt. ikke yder tilskud til osteopat behandling. Det gør Danmark til gengæld, hvis du er medlem af dem. Det samme gælder flere af de private sygeforsikringer. Kan du ikke få tilskud, så du må betale den fulde pris af egen lomme, er priserne hos Næstved Rygcenter:
1. Konsultation, hvor han tager imod anamnesen (din sygehistorie), gennemfører sin undersøgelse og udfører 1. manuelle behandling koster 550
Efterfølgende behandlinger koster 400
Der kan lyde noget dyrt, men jeg mener nu pengene er givet godt ud, når jeg kan komme hurtigt i gang med træningen igen. Ved ikke om det er en standard pris, eller om du kan finde en billigere osteopat. Da de fleste osteopater har en baggrund som fysioterapeuter, og de desuden samtidig kan have andre fysioterapeuter (uden en osteopat uddannelse) ansat, kan du sikkert lave en aftale, hvor du får et par osteopat behandlinger og klarer resten med almindelig fysioterapi - som sygesikringen jo yder tilskud til...

Men det kan jo være, du kan klare dig med styrketræning og strækøvelser. Har du prøvet det?

Venlig hilsen
BrianNN

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15128:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk