Pulsur med GPS - hvad skal jeg vælge ?

Jesper Buchs billede

Hej,
har det sidste års tid brugt Polar RS200sd med food pod - et virkeligt godt pulsur.

Men da jeg rejser rundt i verden hele tiden kunne jeg godt tænke mig et pulsur med GPS.

Her mangler jeg nogle gode råd fra jer - skal det være fra Polar med GPS pod eller fra Garmin med indbygget GPS ?

Jeg rejser mest i Skandinavien og USA/Canada.

På forhånd tak.

Jesper Buch - deltog i Lillebælt Halvmarathon i lørdags

#1

Sørens billede
Hej Jesper Jeg kan godt sætte mig ind i, hvorfor du vil have et GPS ur, men jeg forstår ikke helt dit argument. Dit 200sd (som jeg iøvrigt også har) kan du jo udmærket rejse rundt med. Det virker ubetinget overalt. Når det er sagt er det da tillokkende med et GPS ur. Ikke mindst nu, hvor priserne er rimelige. Om det skal være et Polar eller et Garmin er vist lidt af en religion. Jeg har ikke den nødvendige erfaring for at kunne svare dig, men ville nok selv vælge et Garmin med indbygget GPS. Håber andre kan give et mere kvalificeret svar :)

#2

BrianNNs billede
Som Søren er inde på er det lidt som med religion at spørge om Polar eller Garmin er bedst. Jeg er vist heller ikke helt objektiv, da jeg selv har en Garmin (en FR405), som jeg er meget glad for. Men jeg vil nok alligevel vove pelsen og anbefale en Garmin Forerunner med indbygget GPS og evt. også med pulsmonitor, hvis du foretrækker at træne med pulsmåling. Men hvad med den GPS pod til Polar, du omtaler? Er det noget man kan få som ekstraudstyr til din model? Hvis der er tale om en velfungerende løsning (hvilket jeg ikke skal kunne udtale mig om), er det nok den billigste løsning for dig, så det i hvert fald ud fra en rent økonomisk betragtning må være det mest fornuftige valg.

#3

Jesper Buchs billede
Tak for jeres kommentarer. Så vidt jeg ved kan der ikke tilkobles GPS pod til mit nuværende Polar RS200sd. Grunden til at jeg kigger efter et med GPS er at jeg ikke rigtig kan få food poden til at sidde ordentligt på min sko (sidder med elastikbånd, da jeg har tabt den flere gange). Polar tilbyder kun en GPS pod til at have på overarmen og det syntes jeg er lidt til gene. Hm, det ender nok i retning af et Garmin med indbygget GPS. Det eneste minus ved dem er jeg kan læse mig frem til at de bruger relativt meget strøm - er det rigtigt ? eller kan GPS funktionen slåes fra når den ikke er i brug ? Hvilken model vil I tilråde mig at købe ? Tak for jeres svar. Mvh. Jesper Buch

#4

Halvorsens billede
En af de ting jeg er glad for mht. mit Garmin er muligheden for at gå ind på et kort og tegne en rute, uploade den til uret og bruge det til at finde vej. Det er ikke helt som navigation i bilen - der er ikke nogen stemme der giver kommandoer her, men det er normalt rigeligt til at finde vej. Jeg bruger både denne funktionalitet når jeg er ude og rejse - så man ikke ender med at løbe 20 omgange i en park og til at finde nye ruter her hjemme. Jeg har igen ide om Polar kan det samme - kan kun sige det spiller med Garmin. Mht. levetiden på batteri holder mit 305 normalt 8-9 timers brug - så er det sjældent jeg løber længere, og hvis det er dit problem kommer der snart en 410XT ?? serie der skulle kunne køre op til 20 timer. Og nu ved jeg ikke om dit spørgsmål går på at bruge uret som "normalt" ur - men det er så stort og klodset at jeg tvivler på der er nogen der vil drømme om dette :-)) Men den nye udgave har vist ikke muligheden for at uploade ruter.

#5

Sørens billede
... Og du kan jo få en Garmin FR 305 til kun godt 1400 kr. [URL="http://www.getmore.dk/Product/Garmin/14/1411/010-00467-01.html"]her...[/URL] P.S. jeg forstår ikke helt, hvordan din foodpod kan falde af. Den lille gummistrop og skinnen sørger jo for at holde den fuldstændig fast??? :confused:

#6

BrianNNs billede
Batteriet i min FR 405 holder også ca. 8 timer på en fuld opladning, når GPS'en er aktiv. Har heller ikke oplevet det som en begrænsning. Når det kører i batterispare mode, skulle det iflg. manualen kunne holde ca. 14 dage på en opladning. Og for at besvare dit spørgsmål: ja, man kan godt slå GPS'en fra, for at spare på batteriet (en GPS er jo en rigtig strømsluger) - man kan også gøre andre ting for at spare på batteriet, f.eks. at skrue ned for lysstyrken i displayets baggrundsbelysning. Ved ikke rigtig om jeg kan anbefale én model, da jeg ikke ved hvad dit behov er. En 405 er mindre og smartere end en 305 (den ville du godt kunne benytte som hverdagsur), til gengæld kan du med den noget større 305 se 4 forskellige datafelter på skærmen ad gangen, hvor det kun er 3 med en 405'er, trykringen kan desuden kræve lidt tilvænning - det er dog muligt at indstille følsomheden, så for mig er det ikke et problem. Der er desuden en pæn prisforskel. Det gode ved Garmin er nok især de ting, Halvorsen er inde på. Der er desuden rigtig gode muligheder for at konfigurere uret, så du selv kan vælge hvilke informationer det skal vise ude på ruten, og hvordan de skal vises.

#7

Jesper Buchs billede
Tak for jeres kommentarer. Så igår et Garmin 405 og det virker tiltalende. Fik en demonstration af de mange funktioner mm. Kunne godt være et valg. Tak. I ønskes godt løb. Mvh. Jesper

#8

Henrik Søgaards billede
Hej alle løbere jeg er blevet lidt forelsket i uret forerunner 305 men har ladet mig fortælle at distance bliver målt i mil og ikke km kan det passe, distance er en af de funktioner jeg skal bruge, men der er ikke meget ved hvis den måler i mil, kan nogen svare på dette? og hvordan er uret ellers

#9

Lars Nielsens billede
Dem der har fortalt dig at 305'eren kun måler i mil har vist ikke læst manualen. Den kan selvfølgelig sættes til metriske måleenheder (km og meter) og med dansk tekst.

#10

FrankBThs billede
Hvis man nu lægger forelskelsen på hylden lidt endnu ... så kommer afløseren Garmin FR 310. Den har en batterilevetid på 20 timer og er vandtæt op til 50 meter :) Frank B. Th.

#11

Henrik Søgaards billede
tak for hjælpen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk