Prøv noget nyt - halv- og helmarathon med jagtstart - Falster Jagtmarathon

Jørgen Steen Nielsens billede

Søndag d. 20. november holdes der for første gang nogensinde (så vidt vides) et individuelt langdistanceløb med omvendt jagtstart. Det foregår til Falster Jagtmarathon med start og mål i Idestrup på Falster.

Hvad er omvendt jagtstart?

Jagtstart benyttes i nogle sportsgrene - eksempelvis langrend. Her findes den hurtigste løber, og vedkommende starter først. Herefter skal de andre forsøge at indhente vedkommende, og den der kommer først har vundet.

Ved omvendt jagtstart starter den mindst hurtige først, og de hurtigere senere. Idéen er, at alle skal komme i mål omtrent samtidig. Omvendt jagtstart har været anvendt til flere sociale marathon - eksempelvis Socialmarathon og Rudersdal Marathon, men aldrig til et løb, hvor man løber individuelt. Det prøves nu til Falster Jagtmarathon.

Første start er kl. 8, og alle løbere forventes at starte på det tidspunkt, som vil få dem til at komme i mål ca. kl. 14. Man kan løbe halv- eller helmarathon

Hvad er meningen?

Meningen med denne løbsform er, at alle løbere skal have mulighed for at komme i mål omtrent samtidig. Herved kan også de mindre hurtige, som normalt kommer i mål efter at alle de hurtige har brugt al det varme vand, kan komme i mål samtidig med de andre, og dermed få del i det sociale samvær efter løbet. Til Falster Jagtmarathon serveres lidt mad og drikke efter løbet, så deltagere og hjælpere kan hygge sig sammen.

Falster Jagtmarathon foregår fra Idestrup på Falster. Ruten skal gennemføres to gange for marathon og en gang for halvmarathon, og går på åbne landeveje, gennem små landsbyer, forbi en herregård, gennem skov og ikke mindst på diget og i sandet på stranden langs med Østersøen.

Mere information?

I kan læse mere om Falster Jagtmarathon på www.jagtmarathon.dk

Jeg håber, at vi ses i Idestrup d. 20. november

Jørgen

www.jagtmarathon.dk

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15116:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk