Les 24 hores pista TV3 Barcelona

brjs billede

Jeg ankom til Barcelona d. 17 og tog direkte til hotellet.

Den 18 var en “fridag” der blev brugt til se nærmere på Barcelona.... Ramblaen, havnen og den Olympiske by.... var nogle af de steder der blev undersøgt nærmere.
Der skulle selvfølgelig også indkøbes nyt løbeudstyr i min favoritbutik Decathlon... så jeg var godt brugt i benene da jeg kom tilbage til hotellet om aftenen. ::Smile

Jeg boede på hotel Ibis... 9 sal så der var udsigt til banen jeg skulle løbe på..... 300 meter at gå til start, det var perfekt.
Banen var et atletik-stadion.. Der var toiletter og omklædning i gangen under tribunen... det var også der at man kunne hvile sig.
Lige uden for var der stillet et par telte* op, et hvor man kunne have sine ting stående og et til visning af resultat på storskærm.... umiddelbart efter var depotet

Det så lidt tyndt ud... men jeg tænkte at de nok ikke havde fået det hele stillet op endnu !!. (hmmm er nok blevet lidt forvent)

Start-nummer og trøje blev udleveret samt chip til dem der ikke havde en selv... så var det ellers bare at vente til klokken blev 12..

Starten var lidt anderledes end herhjemme... ved navne opråb blev vi een efter een kaldt frem til startlinien, hvor vi så hilste pænt på hinanden... det gav en rigtig god stemning* fra start af.
Kl 1200 gik starten for de 52 deltager. Vi havde de 2 yderste baner... de andre var reserveret til 6 timer 10 km hækkeløb o.s.v.

Solen skinnede, men det blæste og var hundekoldt (2 grader).... det var jo ikke noget problem for en "sej nordbo som mig".

Det gik rigtig godt i starten.... holdt en god rytme på 10 km i timen incl. et hvil på 2 min....jeg havde egentlig regnet med at jeg kunne holde den rytme til de 150-160 km.
Banen var alt for perfekt for mig... fuldstændig jævn og hård ....så derfor fik jeg afsindig ondt i mine lår-muskler. Nøjagtig det samme skete i "Aarhus indoor".

Som timerne gik... begyndte det at gå op for mig, at det her kunne ende i en stor "katastrofe" :eek: .... for i depoterne var der kun vand, saft, nødder (ikke saltede) bananer og appelsiner ... efter 8 timer ....en kop suppe og efter 12 timer ..lille portion pasta slut!!. ingen søde sager eller hurtige kulhydrater !!.
Der skulle bruges rigtig meget energi ...ikke bare til at løbe på, men også for at holde varmen.

De fleste spanier havde selv lager af mad med... så de vidste det godt. Heldigvis havde jeg min supporter med og hun hentede nødrationer hos McMåge ..til mig og en svensker.

Jeg havde 3 par tights på... 2 t-shirt 2 tykke løbetrøjer en tyk vinterjakke hue og handsker...alligevel kunne jeg ikke rigtig holde varmen. Så energien forsvandt lige pludselig ret hurtigt...og jeg måtte ned og gå.

Der blev afholdt 24 timers atletikstævne samtidig med ultraløb. Det var da absolut underholdende at der var gang i spydkast, længdespring, hækkeløb osv....hele natten.

En enkelt faldt om...men der holdt heldigvis en ambulance stand by...de fik hurtigt hentet hende og efter hun var blevet varmet igennem...kom hun på banen igen.

Hen ad midnat ... troede jeg at byen var begyndt at fejre nytår.... men det var vist noget med at FC Barcelona havde vundet noget stort Smile

Søndag formiddag jeg kunne dårlig holde mig vågen selv om jeg gik.....så jeg lagde mig på skråningen ved siden af banen .....og powernappede en 20 min, mens solstrålerne gennemvarmede mig.
Det var noget der hjalp....da jeg gik på banen igen følte jeg mig rigtig frisk... og kunne ligefrem løbe igen.

Ca 5 min før afslutningen... fik man udleveret en seddel med ens nr på.... den skulle man ligge der hvor man nåede til efter 24 timer... og så ellers løbe i mål og blive hyllet.
Der var kommet en del tilskurer og skulle se afslutningen....det vakte stor jubel og morskab , at manden der skulle aflevere seddelen til mig......ikke kunne indhente mig. :syg:
til sidst råbte han forpustet at jeg bare skulle løbe... så ville han ligge seddelen for mig.

Hornet lød... løbet var slut... det er her det store øjeblik af total lykke indfinder sig og følserne får
frit løb.
Og som en Spanier sagde til mig....Jeg kender dig ikke ...du kommer fra et fremmed land... jeg har ikke snakket med dig, men jeg ved nøjagtig hvordan du har det!! og så gav han mig en krammer... mange andre fulgte efter..

Det er noget det jeg syntes der er så fantastisk ved ultra-løb...at man respekter andre løbere...uanset om de er nået 50 eller 200 km....så ved man at de har kæmpet en personlig kamp og givet alt de har i sig. :Wink

Medaljen og pokaler blev overrakt ved navneopråb... til sidst blev der stillet op til foto af alle deltagerne.

Af muntre og pudsige oplevelser: Tyskeren der havde varmetrænet med masser af tøj... fordi han troede at han skulle løbe i 20 graders varme... efter ca 80 km* tog han tilbage på hotellet og sov/fik varmen.
Maria ....en spanier der stod i det fjerneste hjørne af banen og heppede og klappede på alle der kom forbi...hele tiden ... i alle 24 timer... ikke een gang forlod hun sin plads.
Hun blev ved afslutning kaldt op til målet... hvor hun modtog løbernens hyldest Fantastisk!!.

Evaluering:
Jeg havde forventet 160 km så 142 km er i underkanten, MEN når jeg tænker lidt over det... er det kun 6 uger siden jeg løb den sidste 100 km .
At nå et godt resultat kræver 100% focus og lidt held.....så leger man ikke turist og vader rundt i Barcelona hele dagen før
Og så var der vejret... det var usædvanelig koldt for området.... så at blive nr 23 er vel OK.

Løbet var velorganiseret.. alt klappede og med en flot t-shirt, medalje og nummer med navn på...
tidtagning med chip ....til en pris på kun 225 kr .. kunne godt give nogen herhjemme røde ører..
At depoterne var lidt tynde..skulle jeg bare have vist.
Passer det ind i mit program næste år, er jeg helt sikkert med igen.

Det er både spændene og anderledes at løbe i andre lande og jeg havde en rigtig god oplevelse mødte nogle nye mennesker...og fik lidt mere erfaring.. det er det vigtigste.

Hilsen
Bjarne

#1

Nordboens billede
Hej Bjarne, Tak fordi du fik tid til at fortælle om dit løb, det har jeg været spændt på! Orv, hvor må det have været svært for dig, både pga vejret som overraskede med mere kulde og også pga depoterne. Jeg har været inde på Helsinki 24 timers løb og læse om det (det er et løb som ikke er langt fra hvor jeg bor i et helt utrolig fantastisk indendørs stadium - der er feks en fodboldbane i naturlig størrelse på 3. sal!!!!! og jeg har planlagt at tage hen og se start og slut) og der virker det som om der er rigtig meget styr på tingene mht mad osv. Og den der følelse når man har gennemført - den venter mig for første gang i Maj (bare et halv marathon men alligevel....)! Godt du havde support med, men det kan jo ikke være rigtigt at man selv skal sørge for de ting. ::-(( Du fik en flot plads og jeg er stolt af dig, du har repræsenteret Danmark med ære!:;-) Få nu hvilet og gør dig klar til næste løb! Mange hilsener, Nordboen

#2

Sørens billede
Hej Bjarne Mange gange tillykke og tak for en god beretning. Nu hjalp det vel, at der samtidig var atletik, men kan det ikke blive meget ensformigt at løbe 24 timer på en bane? Er det ikke mere inspirerende, hvis ruten er mere afvekslende enten i byen eller i et naturområde? Og hvad med depoterne. Var der ikke information om dem inden start, så du kunne have dit eget med?

#3

Bedouinas billede
Hej Bjarne. Tak for en glimrende beskrivelse af løbet - det var lige som at være der selv :) Jeg synes, du har gjort det utrolig flot - især når man tænker på, at du løb 100 km for kun 6 uger siden. Du kan jo dårlig have nået at restitueret fuldstændigt efter dette. :-00 Det var jo nok heller ikke særlig smart at lege turist dagen før. Men jeg kender det godt. Man har sin bedre halvdel med og så synes man, at man er nødt til at tage hensyn til ham/hende, og så taber man focus på det væsentlige, nemlig løbet. Man får ikke spist som man burde. Man får ikke hvilet som man burde. Og endelig man får ikke forberedt sig mentalt som man burde. Nå, men så har du jo lært det til en anden gang ::-) Var du ekstra smadret bagefter, fordi du ikke havde spist optimalt under løbet? Jeg synes stadig, det var enormt flot. Bedouina

#4

brjs billede
Tak allesammen. Nordbo... jeg er spændt at høre, hvordan du oplever et 24 timers løb fra side linien. Du skal ikke være så "flov" over at det "kun er et halv-marathon" det er grænse-overskridene for dig og det er det der tæller....du kan roligt glæde dig...alle husker deres første halvmarathon :). Søren: Engang syntes jeg også det var lidt åndsvagt bare at løbe rundt på en bane i 24 timer ... det kunne da umuligt være sjovt. Der var alligevel nogen der fik mig overtalt til at prøve....og det er faktisk ikke så slemt. Fordelene er: der er ikke ret langt til depot og der er altid løbere i nærheden..... og så skifter man jo retning hver 4 time ::-) Mit sidste 100 km (Bornholm rundt)... løb jeg næsten 85 km alene...det er en ensom fornemmelse som en flot natur ikke kan ændre på... her gælder det så om at virkelig kunne [B][U]lide[/U][/B] at løbe. Der har sikkert været information om depoterne på deres hjemmeside, men den var stort set kun på spansk og catalansk. Bedouina: Du rammer plet med "den bedre halvdel". Jeg syntes at det er et dilemma, om man skal opleve andet end løbet... jeg tror nok at jeg vil gøre det på samme måde igen næste gang. Det ville nok være lidt trist hvis man kun havde set løbebanen og et hotel på en tur til Barcelona. Jeg var lidt mindre smadret efter løbet end normalt. Jeg var faktisk i stand til at næsten gå normalt dagen efter.... hvor vi var ude og se nogle af Gaudis huse.... men indrømmet cafeerne blev besøgt lidt flittigt :::-):::-). Jeg har det fint idag... er lige kommet hjem efter en 15 km med klubben ::-). venlig hilsen Bjarne

#5

lillelones billede
Hej Bjarne, Tillykke med et flot løb, og tak for en rigtig spændende beretning. Du har gjort det rigtig godt, især når man læser om de uventede ting, du stødte ind i. Hatten af for dig:nr1. Jeg har selv løbet i Barcelona, dog rundt i byen (marathon), og det var en fantastisk oplevelse. Løb og sightseeing i samme pakke. Og er man først i Barcelona, forlader man den ikke igen, uden at have set/oplevet byen. Jeg lavede præcis det samme "nummer", med at tage på sightseeing dagen før jeg skulle løbe marathon, og indrømmet......det var ikke lige sagen. mvh lillelone

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15116:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk