Inflation i marathon

Bedouinas billede

Tidligere var marathon kun for de virkelig seje, og dem var der ikke mange af. Dengang. I dag er det blevet en ganske normal foreteelse at løbe marathon, og det er ikke kun forbeholdt eliten. Mange motionsløbere har som mål at kunne fuldføre et marathon, og det synes jeg er fint nok. Jeg er selv én af dem.:rolleyes:

Der er løbere, der ligefrem samler på marathon. Således var der hos New Lines Skovmarathon i Hillerød sidste år 3 jubilarer, der skulle løbe deres henholdsvis 100, 200 og 400 marathon. :eek:

Sidste år dukkede begrebet Cannonball-marathon op for første gang. D.v.s. et løb, der ikke er varslet i god tid, men annonceres kort tid i forvejen og hvor angivelse af sted og tid følger efter. Ofte med et begrænset deltagerantal og ofte løbes der på en lille rute, der så gennemløbes flere gange. Sidst annoncerede Cannonball i Tommerup løbes på en 1-km omgang den 9. maj, her er der kun plads til 15 deltagere. Jeg gætter på, at det er p.g.a. tidtagningen.

Hvad er jeres mening om alle disse små marathon, der dukker op og er I også en af dem, der samler på marathon?

Bedouina

#1

Halvorsens billede
Jeg har også samme oplevelse, og siden jeg løb mit første marathon i 95 syntes godt nok det er gået stærk med både antal deltagere og løb. Den største forskel mellem nu og da er primært hastigheden der løbes på/intensiteten der løbes med. Tidligere løb langt de fleste tæt på deres potentiale men nu er der mange der "bare" løber igennem. Misforstå mig ikke - jeg tager gerne hatten af for alle der komme igennem et marathon, men det er altså noget andet at løbe et marathon for fuld skrue og have trænet seriøst i lang tid op til løbet. Jeg ser det personligt som noget positivt med alle løbene - også cannonball løbene, da jeg ofte bruger dem som en del af træningen til ultra og når jeg snakker med mange af de andre deltagere kan jeg høre at de også gør det.

#2

Hillary steps billede
Inflation? Skal det betragtes som en forringelse? At flere og flere kan løbe de lange distancer? I det sidste tiår er individet blevet det centrale. Selvglæden, selvdyrkelsen og ikke mindst selviscenesættelsen har i sammenhænge næsten nået niveauet for sociopati. Er det derfor, at det er så smertefuldt at erkende, at der er 10000 andre som også lige løb det der marathonløb??? Det krænker åbenbart individets selviscenesættelse, af at være noget ganske særligt, når det pludselig bliver til en masse-begivenhed. Lad os dog kalde det en "eksplosion" istedet for "inflation." Det virker ganske usympatisk, når (flere) forsøger at opdeler marathon-løberne i "rigtige løbere" og "ikke-rigtige løbere." Og benytter fuldstændigt frit opfundne tidgrænser for det ægte og uægte marathonløb. Det er og bliver 42k195.

#3

FrankBThs billede
Jeg synes det er udmærket at der er flere og flere der gennemfører en marathon. Jeg selv en af dem der indtil videre kun har gennemført en marathon og har til gode at løbe en. At der er mange der ... ligesom mig ... ikke får trænet ordentlig viser statistikkerne fra løbene jo ret så tydelig, så jeg kan nu godt forstå at Bedouina kalder det en inflation ! Men hovedsagen er vel hvilken oplevelse den enkelte løber får ud af det. Alle de cannoball løb, der kun bliver oprettet for at nogle enkelte kan overgå hinanden i hvor mange marathonløn man har løbet indenfor et år, er jo en helt anden sag. Hvis det kan spare dem for en formue i rejseudgifter, så er det vel ok. Det gør jo også at vi andre får et noget større udvalg :;-) Med de tider man har til at gennemføre en marathon kan man jo faktisk gå hele vejen ... men det er der vel heller ikke noget galt i. Frank B. Th.

#4

Cecilia Arendals billede
og ved denne særlige distance, er det da bare rigtigt dejligt, at så mange løbere har fundet "tiden til". For der bruges rigtige mange timer på landevejen for at kunne gennemføre distancen. Jeg er en af dem der "har brug for de billige løb" for at fastholde motivationen til at få trænet.....de lange ture. Jeg har i perioder trænet for at blive hurtigere...både på kortere distancer men også til marathondistancen...med skader til følge. Min glæde ved løbet er så stor, at jeg har valgt at kunne fortsætte med at løbe fremfor at blive hurtigere. At komme udover de 35 km i langsomt løb også måske med gåpauser (hvis selve løbsudfordringen overstiger mine kræfter (sand og stigninger)) giver mig så meget overskud og glæde i krop og sjæl mange dage efter, at jeg må give mig selv den oplevelse igen og igen. Det er bare super at der er løbere med endnu mere overskud, der bruger det på at opmåle, planlægge og holde styr på tilmeldinger af små løb, hvor det selvfølgelig tæller på listen af løb, men sørme også giver et udbud for os andre. Hvordan vi bruger vores overskud genereret af løb er heldigvis endnu frit. Cecilia

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk