Hvad skal mna spise og drikke.

jokerens billede

Alle der har fulgt med i dette forum har måske opsaveret at jeg som forholdsvis nybegynder nu løber 5km flere gange om ugen. LLLLLL

Men nu er spørgsmålet - hvad skal jeg spise og drikke.
Jeg er begyndt at føle mig træt og uoplagt når jeg har løbet og det er jo ikke det der er meningen. Smile)

Efter mit løb i dag spiste jeg et æble og drak to store glas vand, og det føltes godt. Men hvad kan man spise i løbet af dagen der gør man får mere overskud.

Jeg spiser et stykke groftrugbrød med ost til morgenmad, en god frokost med salater, kød og groft brød, samt en god aftensmad. Dette mikses med frugt i løbet af dagen.

Håber på nogen gode input.

#1

Nielsps billede
Hej Jokeren! Det er vigtigt at starte dagen med et måltid rigt på kulhydrater, så du fylder energidepoterne op inden løbeturen. Dit mellemmåltid kan med fordel bestå af 1 moden banan, en skive grovbrød med magert kødpålæg samt et glas æblejuice. Hvis ikke du kan rumme et helt mellemmåltid i maven, kan du lidt tættere på løbet spise en håndfuld rosiner som et godt alternativ. Mellemmåltidet er med til at forsyne dig med ekstra energi lige inden løbeturen, så du ikke opbruger al din energi fra depoterne med det samme. Desuden er det vigtigt for dig at drikke rigeligt med vand i timerne inden løbet, da væskemangel forringer din præstationsevne betydeligt.

#2

Bedouinas billede
Hej Joker. Måske skulle du flytte dette indlæg over til ernæringseksperten og høre, hvad hun kan råde dig til :;-) Bedouina

#3

FrankBThs billede
Hvorfor ikke bare spørge begge steder ! Jeg har gode erfaringer med at drikke en cacaomælk lige efter løbet for at få fyldt kulhydrater og proteiner på kroppen. Det er indenfor den første time og især de første 15 minutter efter løbet, at det er bedst af få fyldt depoterne igen. Frank B. Th.

#4

Bedouinas billede
Når jeg har løbet langt, kan jeg godt lide at spise en lille skål havregryn med rosiner og sukker. Er du på slankekur (?) kan sukkeret selvfølgelig udelades og der kan bruges skummetmælk. Det er sundt og med gode kulhydrater. :;-) (Jeg vil ikke fortælle om ALT det, jeg også spiser :eek:) Bedouina

#5

jokerens billede
Mit spørgsmål er nu mere hvad man skal spise i løbet af dagen? Bare rolig Bedouina - jeg spiser altså også ting der ikke tåler offentliggørelse.

#6

Halvorsens billede
Nu går jeg ud fra vi snakker om løb sidst på dagen - og her jeg tænker ikke det store over hvad jeg spiser i løbet af dagen, det eneste jeg husker på er et mellemmåltid ca. 1-2 timer før jeg skal løbe. Normalt er det en grovbolle (med pålæg og grønt fx peber) og en håndfuld nødder/mandler. Jeg vil nok anbefale dig at starte med at spise 2-2½ timer før - det er trods alt bedre at være lidt sulten end at få problemer med maven :) Så kan du prøve at rykke det lidt - noget der gerne kommer helt af sig selv når man før eller siden glemmer det. Hvis det er om morgen står den enten på en kop kaffe når det er en kort tur, ellers den klassiske potion havregryn.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk