Hunde og løbere

lillelones billede

Hej,

Sidste sommer havde jeg en rigtig ubehagelig oplevelse på en af mine løbeture.

Jeg kunne høre en hund gø, og inden jeg næsten opdagede det, var den løbet fra ejerens have og ned til mig. Den (en schæfer) vimsede rundt om mig, snerrede og snuste. Jeg gik nærmest i panik, stod bare helt stille og vidste ikke rigtig hvad jeg skulle gøre, var bare bange for at den skulle bide. (Er normalt ikke bange for hunde).

Det har nu resulteret i, at jeg er på vagt, så snart jeg ser en hund på min løbetur. Jeg kan slet ikke slappe af, og det gør mig p.... sur.:sur:

Hvad gør man, hvis man møder en vred hund?

hilsen
lillelone

#1

FrankBThs billede
Hej lillelone Jeg vil mene at du har gjort det eneste rigtige, nemlig at stå stille. Det er lidt trist at du nu nærmest er bleven bange for hunde. Har desværre ikke andre råd til dig, men det kan jo være at der er nogen der har mere forstand på hunde her i forummet. Frank B. Th.

#2

lillelones billede
Hej Frank, Ja, det er rigtig træls (nu griner Bedouina, man siger ikke træls på Sjælland). Jeg kan bare ikke bruge det til noget, når folk siger, at deres hund ikke gør noget, bider eller hopper op. Efter min opfattelse, er der alt for mange, som ikke kan styre deres hund, eller lader den gå løs. Kære hundeejere....VIS LIDT HENSYN!!! mvh lillelone

#3

BrianNNs billede
Kunne ikke være mere enig. Oplever selv jævnligt problemer med hunde, der vil have en bid af mig, eller i hvert fald er lidt for nærgående. Og jeg kan ærlig talt ikke bruge hundeejernes forsikringer om at lille Fido ikke gør noget, til ret meget - jeg er jo ikke tankelæser, og jeg kender ikke hunden, så jeg kan umuligt vide hvor farlig den er eller ikke er. Og hvordan kan de være så sikre på, den er fredelig? at den aldrig har skambidt nogle før, er jo ikke en garanti for at det aldrig vil kunne ske. Har desuden hørt flere skovfogeder udtrykke deres bekymring for de vilde dyr, der jævnligt bliver jagtet af løse hunde. Selv hvis de ikke bliver skambidt, bliver de jo alligevel stresset af at blive jagtet på denne måde. Der er simpelthen alt for mange hensynsløse og uopmærksomme hundeejere. Og hvad er der galt i at benytte en hundesnor?

#4

Lars Nielsens billede
Selv en hundesnor er ingen garanti. 10m rulleline giver Fido en meget stor aktionsradius hvis ejeren er uopmærksom, og selv en kort snor er (af egen erfaring) meget lang på en smal sti eller fortov. Jeg er endnu ikke blevet bidt, men det har kostet en luns af min refleksvest ved en lejlighed, og jeg har mærket hjørnetænderne strejfe både arme og ben ved flere lejligheder, til trods for at hunden var i snor.

#5

BrianNNs billede
Jeg har også selv haft et par close calls, hvor hunden var i snor - til gengæld er jeg næsten sikker på, jeg var blevet bidt ved et par af de lejligheder, hvis hunden ikke havde været i snor og var blevet stoppet af ejeren. Så snoren gør mig en anelse mere tryg, selvom du har ret i at det absolut ikke er en garanti.

#6

Dots billede
(første gang jeg skriver herinde, håber jeg gør det rigtigt ) Jeg har et sted på min rute hvor der af og til kommer en stor muskelhund farende ud, det er meget meget ubehageligt og med bankende hjerte jeg kommer der forbi. En overgang slukkede jeg min iPod og gik ned i gang, for at sikre mig jeg var forberedt når den kom... pyha det er irriterende.:( Ikke nok med man kan blive bidt og er dødforskækket når man møder en løsgående hund på sin vej, men det er også irriterende at løbeturen skal have det afbræk hvor man måske må stoppe op.:sur:

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk