Hofteproblemer (calve perthes)

Jesper Lunds billede

Hej.

Jeg er ny bruger herinde, da det virker som et godt sted at få hjælp til sine problemer.

Jeg har haft calve perthes sygdom i højre hofte da jeg var 5 år gammel. Sad 6 måneder i kørestol, og havde efterfølgende ingen problemer i min opvækst. Løbetrænede en del da jeg var 13-14 år uden problemer.

Der gik så en del år hvor jeg ikke har løbet eller trænet overhovedet da jeg så fik lyst igen til at spille fodbold og løbetræne. Har haft meget svært ved at komme i form uden skader, primært skinnebens problemer. Har løbet og spillet fodbold nu i 2-3 år, og det er gået nogenlunde hvis jeg ikke har overanstrengt mig for meget, men nu er jeg begyndt at kunne mærke det lidt i den dårlige hofte.

Det gør ikke ondt som sådan men den generer og føles "træt". Umiddelbart uden jeg er sikker virker det også som jeg "halter" lidt på det ben, og måske det kan medvirke til mine mange skinnebens problemer.

Har været til lægen og få lavet røntgen, og han siger at der ikke kan gøres noget ved det, og det er en følge virkning af calve perthes. Men de kan godt se den er anderledes/slidt end den anden hofte. Han mener jeg får slidgigt på sigt, men ikke endnu.
 

Umiddelbart et kedeligt svar, men jeg vil gerne løbe og spille fodbold. Kan man lave nogen øvelser eller lignende der kan begrænse problemet?

#1

Anonyms billede
Hej Jesper Det overordnede spørgsmål som jeg ser det ifht din situation er umiddelbart, hvorvidt det er selve det strukturelle i din hofte altså hvordan den ser ud rent fysisk der gør at du får ondt. Eller om det er funktionelle årsager skabt af kompensationer igennem tiden der hele tiden gør at du render ind i skader/træthedsfornemmelse Som udgangspunkt bør din Calves Perthes ikke være definitionen på om du kan løbe eller ej og det tyder det heller ikke på eftersom at du tidligere har kunnet løbe og træne uden problemer. Så uden at kende din umiddelbare situation vil jeg tillade mig ikke at være så "pessimistisk" som din læge. Ihvertfald ikke set i forhold til om du kan komme til at få et bedre løb. Det vigtige ifht. at fungere med sit løb er i høj grad et spørgsmål om simpel mekanik. Kan kroppens led og herunder især fra bækken og ned til foden ikke arbejde ordentligt sammen pga. spændinger, gamle skader mm. har man pr definition et mere funktionelt relateret problem - og det gode ved det er at de i langt de fleste tilfælde helt eller delvist kan rettes/bedres ! Set med udgangspunkt i min baggrund vil jeg selvfølgelig anbefale dig at søge en kompetent behandler der kan vurdere om hvorvidt dine problemer reelt er affødt af at du har en "slidt" hofte eller der ligger mere funktionelt betingede problemstillinger bag din træthedsfornemmelse omkring hoften. Du vil kunne blive rigtig godt hjulpet af en osteopat som du kan finde ifht hvor du bor ved at gå ind på http://www.danskeosteopater.dk/index.php?sid=22 Her er der oversigt over registrerede osteopater i Danmark. Håber at du har kunnet bruge mit råd til lidt guiding på vejen mod at komme til at løbe igen :-) Du er meget velkommen til at kontakte mig direkte hvis du har yderligere spørgsmål. Med venlig hilsen Osteopat D.O. & fysioterapeut Eivind Møller www.klinik.dk eivind@klinik.dk

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15128:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk