uhensigtsmæssig fodlanding

Ida Bostlunds billede

Løber interval løb på løbebånd nogle gange om ugen, Derudover løber jeg hver anden dag i skov med en del mere eller mindre stejle bakker. Jeg kan hurtigt mærke at jeg dumper ned med højre fod og har et helt anderledes afsæt med den ifht. venstre ben. Jeg har også fornemmelsen af at bruge rigtig meget energi på IKKE at dumpe med højre fod. Jeg har forsøgt at løbe med højre ben i "grøften" og omvendt. Efter løb  - 7 km på 45 min - har jeg ondt i balden - lokaliseret til over hofteskål bagud og op. Jeg kan godt selv finde musklen og strække den ud, men hvordan får jeg en mere hensigtsmæssig løbestil. Mit eget gæt - er glut med. træning...hvad siger du??

#1

Ole Stougaards billede

Hej Ida

Min anbefaling er at du skal få en poserunning løbecoach til at analysere din løbestil og så hjælpe dig med fejlretning og tekniktræning.

Jeg er ikke tilhænger af at træne en muskel (glut med som du foreslår) for at få dig til at løbe bedre.

Min erfaring er at du kommer til at løbe bedre gennem færdighedstræning - dvs ved at du lærer at bevæge dig på den rigtige måde og så gentage denne nye bevægelse (færdighed).

Først langsomt og i kort tid samt med simple øvelser og så progression når du mestrer bevægelsen på et niveau og du er klar til at tage den til det næste niveau.

Jeg tilbyder selv løbestilsanalyse på min klinik i Odense samt hos Kaisersport i Brønshøj, hvor jeg med jævne mellemrum har en dag med solo-timer.

Du kan også sende (ole@multitesta.dk) mig en video af dit løb (jeg anbefaler app´en: CoachMyVideo) og så kan jeg lave en analyse.

Vh

Ole Stougaard

 

 

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk