Træthedsbrud

Jacob A Jensens billede

Hej

Efter 2,5-3 måneder med træthedsbrud er jeg stille og roligt begyndt at træne igen. 4-5 km 2-3 gange i ugen. Kan ikke mærke til det når jeg løber. Når jeg står på tæer på den ene fod kan jeg godt mærke - ikke en "smerte" - men i stedet et "stærkere" tryk på den ene fod, som jeg havde træthedsbrud i.

Der er nu gået 3 måneder som sagt, og jeg er begyndt at løbe uden problemer. Har heller ikke problemer med at gå, men lige når jeg står på tæerne på den ene fod, så kan jeg mærke et tryk.

SPØRGSMÅLET:
Ved godt at det nok er træthedsbrudet som er ved at hele, men jeg kan løbe i dag, og skal jeg fortsætte med det, og vil smerten gå væk af sig selv, eller vil det måske blive værre med tiden? Eller skal jeg se tiden an?

 

Mvh,

Jacob

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Jacob

Jeg går ud fra at dit træthedsbrud har ligget i forfoden, ofte når jeg møder patienter med træthedsbrud, eller selv mistænker et hos patienter der kommer til mig, så er der flere ting der går igen, stort set ALLE dem jeg ser løber i antipronationssko, og det er nogle sko som jeg personligt ikke er glad for, netop fordi de i min verden kan føre træthedsbrud med sig, pga det skæve tryk det kan give i foden og skinnebenet.

Det andet jeg ser hos lfolk med træthedsbrud er fejlstillinger i foden, dvs stive led i foden, som kan komme af løb i forkerte sko, eller pga andre problemer i kroppen.

Det du mærker i foden kan være noget omkring ophelingen af ditbrud i foden.

Mit allervigtigste råd til dig, er at du kraftigt skal overveje hvad du løber i, og evt få en behandler med erfaringer indenfor genoprettelse af fodens bevægelse, min anbefaling må være en osteopat, men din løbessko vil jeg anbefale at du skifter til neutrale sko,det er uden tvivl mit bedste råd.

 

MVH

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk