Træningsmængde for en begynder

Hans Ts billede

Jeg er en "gammel" nybegynder på 50 år der nu har løbet 4,5km, 3 gange ugentligt i let kuperet terræn, Sct. Knuds Kilde i Hjørring, i et par måneder. Turen tager omkring 21-23 minutter og der er ingen hvilepauser. Jeg har de sidste 8-9 år hver dag gået en 5,5 km rute med hunden på 50 minutter. Motionscyklen er sat i bero men var tidligere benyttet 3 gange 36 min. ugentligt.
Jeg har valgt at gå turen med hunden og umiddelbart herefter skifte tøj og så løbe de 4,5km. Mest fordi jeg herved udnytter gåturen som "opvarmning" til løbeturen.
Spørgsmålet er så om det i virkeligheden er en optimal løsning at gå først og derefter løbe. Vil det være bedre at gå om morgenen og så vente til om aftenen med løbeturen. Mit mål er at blive en bedre løber og måske om et år eller to at overraske omgangskredsen med gennemførsel af grundlovsløbet i Hjørring, 12 km.

#1

Henrik Lund Jensens billede

Hej Hans T

Tak for dit spørgsmål. Jeg vender tilbage med svar hurtigst muligt.

Med venlig hilsen

Henrik Lund Jensen

#2

Henrik Lund Jensens billede

Hej Hans T

Det er svært at svare på, hvad der er optimalt. Umiddelbart vil jeg mene, at det vil være bedst at gå en "rask tur" om morgenen, gerne med lidt tempo på på evt. bakker og i terrænet. Måske kan du gå på 48 el. 47 minutter? Det vil du kunne udnytte positivt med henblik på din løbetræning senere på dagen - på de tre dage, hvor du løber.

Men du kan også med fordel variere din træning. F.eks. løbe en kilometer ekstra én af dagene i moderat tempo. Og så sætte lidt mere fart på de to andre dage. Og hvorfor ikke prøve andre ruter til afveksling? Hvis dit mål er Grundlovsløbets 12´er til foråret/sommer, så kan du med fordel løbe lidt længere træningsture, gerne med gå- eller joggepauser undervejs.

Jeg vil mere, at et samlet kilometal på 25-30 pr.uge i løb vil være optimalt, kombineret med dine daglige gåture med hunden. Udover den konditionsforbedring, du vil opnå, er der også en sundhedsmæssig effekt, da du bevæger dig et pænt stykke mere end de anbefalede 30 minutter om dagen. Men det indebærer også, at får pulsen op et par gange om ugen, så du sveder og bliver forpustet.

Det er flot, at du i en moden alder er begyndt at motionere, det vil komme dig til gavn resten af livet, hvis du holder ved.

Og kan du som prikken over i´et løbe de 12 km i et stræk, så kan du godt dække op til en lille fest.

Held & lykke med træningen

Henrik Lund Jensen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15648:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up