Toiletbesøg ved Løb.

Tommy S. Sørensens billede

Hejsa.

Bringer her et problem op som både er blevet omtalt andre stedder på nettet, og delvis også nævnt i dette forum. Men som jeg desværre ikke har fundet et brugbart svar på. Ellere rettere sagt, et svar / metode som virkede for mig Sad

Jeg taler om problemet at man skal på toilet, lave stort, lave bummelum når man løbetræner. (Ja "kært barn" har mange navne) Smile

Mit problem ligger i, at hver gang jeg presser mig selv, så skal jeg "ski..." Og det er ikke bare en følelse, nej der skal faktisk noget ud. Sad

Jeg løb rigtig meget for nogle år siden.
Men mistede faktisk lysten til det grundet ovenstående problem.
Det er mega irreterende når ens grænser bliver sat ved at man skal på toilet i stedet for hvad man sådan rent kondi / fysisk kan klare.
At man f.eks. ikke kan presse sig selv til at løbe den, og den distance. enten på tid. Eller ny distance rekord. Plus dertil kommer det jo også, at det jo ikke er et ret fedt problem, da man jo ikke altid lige kan finde et passende sted og træde af på Sad
Så det gjorde som sagt at jeg mistede lysten tíl løb.
Har nu fået lysten igen, og er kommet ganske godt igang hvis jeg selv skal sige det. MEN har stadig samme problem.
Kan sagtens løbe ud, men med det samme jeg ligesom bliver presset, eller presser mig selv, så skal jeg "sk..."
Så finder man måske et sted hvor man kan træde af på naturens vejne. Men når man så kommer godt igang igen, og presser sig selv lidt. Ja så skal jeg sku "skide" igen.
Og det er ikke bare en følelse, nej der skal sku noget ud

Og ja det hjælper ikke noget at gå på "tønden" inden jeg løber. For det gør jeg altid. Og der kommer også noget ud. Men skal alligevel når jeg kommer ud og løbe.

Har flere kolegaer og venner der gerne vil med mig ud og løb, samt kunne også godt tænke mig at melde mig ind i den lokale løbeklub.
Men man har jo ikke den store lyst til at løbe med andre når man jo nu ved at man jo skal .......... når man kommer ud. (Ret pinligt) *G*

Ved selvklart ikke hvad det er der gør det, eller hvad jeg skal gøre ved det.
Har som sagt spurgt, skrevet og læst om emnet andre steder. Har også spurgt forskællige læger og instruktører IRL. Men ingen har kunnet give mig noget svar.
Er selv kommet frem til at det er når jeg presser mig selv.
Jo bedre form jeg er i, des længere eller hurtigere kan jog løbe inden jeg skal .... Men lige meget hvor god form jeg kommer i (Og tro mig, jeg har været i rigtig god form) Så skal jeg bummelum når jeg presser mig eller har løbet langt nok.
Men ideen ved løb, eller i det mindste for at kunne forbedre sig, så skal man jo presse sig selv.
Men igen. Det er øv øv når man bliver begrænset og stoppet i sin træning / sport og må stoppe på grund af at man skal på toilet og ikke fordi kroppen / kondien ikke er god nok eller presset.

Ved ikke om det er noget med mit løbemønster / teknik, kosten eller der også ligger noget psykisk i det.
Kostmæssigt syntes jeg, jeg lever ret "normalt". Og der går altid 2-3 timer efter jeg har spist før jeg løber.

Nogle vil måske mene dette er lidt er Luksus problem, for jeg kan jo bare lade vær med at presse mig, og så bare "hygge" løbe der ud af og få det bedste ud af det Smile
Men nu er jeg et meget konkurrence præget menneske, både over for mig selv, men ikke mindst over for andre. Så målet betyder meget for mig i min træning. Derfor er dette problem et ret så stort irretationsmoment for mig, der som nævnt tidligere har fået mig til at stoppe denne fantastiske træningsform / sport.
Så håber virkelig du har det gyldne svar på hvad jeg skal gøre.

Du skal jo sikkert bruge flere fakta om mig, som person, vaner og kost for at kunne spore dig ind på hvor problemet kan ligge. Smile Så spørg endelig ind Smile

/ Tommy

#1

Peter Sergios billede

Goddag hr, det spørgsmål bliver jeg nød til at tænke lidt igennem , men i mellemtiden kan du fortælle lidt mere omkring dig selv . Så vender jeg tilbage .
Jeg kunne tænke MIG at vide lidt om.dit frugt indtag og mad indtag inden du løber og i løbet af dagen . Samt væske og vitamin - kosttilskud

Vh Peter

#2

Tommy S. Sørensens billede

Hejsa.

Mit frugt indtag vil jeg ikke betegne som voldsomt, jeg spiser da frugt, men ikke hver dag. et ca. skud vil nok være 6-8 stykker frugt om ugen. (Æbler, Pærer, Appelsiner eller bananer) Dette kan typisk være en banan efter træningen eller et stykke frugt på arbejdet.
Min morgenmad består af havregryn med mysli og skummetmælk.

Mad indtag inden løb.:
Træner typsik om formiddagen / Middagen.
Så 75-100 g. havregryn og mysli til morgenmad. Så venter jeg 2-3 timer inden jeg løber.
Ved træning om eftermiddagen. Har jeg typisk spist noget rugbrød med alm. pålæg ved 13. tiden. og så ventet 2-3 timer inden jeg tog ud og løbe.
Vil sige jeg har et jævnt væske indtag. drikker vel ca 2+ liter vand om dage, ½-1 liter skummetmælk (Morgenmad, frokost og i kaffen) Og vel ca. 3-4 krus kaffe.
Jeg bruger ikke noget spesifikt vitamin - kosttilskud.
Får "kun" det jeg indtager gennem mit daglige mad indtag.
Vil mene jeg spiser godt/jævnt med grøntsager / rodfrugter.
Ellers ris, pasta og kartofler, nok med et overtag af ris.

Jeg har også prøvet at træne på tom mave. Men dette har ikke hjulpet på problemet. Jeg skal stadig ..... når jeg kommer ud.
Og er der ud over heller ikke god til at træne tom mave (sult).

Spørg endelig hvis jeg skal uddybe noget eller fortælle mere.

/ Tommy

PS. Som det står i mit hovedindlæg, så kommer problemet typisk når jeg "presser" mig selv. Men dette er kun ved løb.
Jeg kan f.eks. godt presse mig selv ved cykling uden at problemet opstår.

#3

Tommy S. Sørensens billede

Hej Peter.

Nu når vi er kommet over denne travle juletid, vil jeg da lige høre om du har glemt mig og mit emne? Eller tænker du stadig over det? Smile

/ Tommy

#4

Peter Sergios billede

Hej Tommy

Bare rolig jeg har ikke glemt dig, jeg har sendt dit svar videre til en ekspert, som er ernæringsekspert (Cand.scient human ernæring) og PhD studerende, og som er tilknyttet mit firma.

Han undersøger det nærmere også får jeg et svar som du også får selvfølgelig.

Du kan fange mig på denne mail, hvis du har flere spørgsmål, evt. angående træning mm. petersergio@webspeed.dk
der læser jeg tingene hurtigere og svare hurtigere.

Min uddannelse er bachelor i human ernæring, Cand. Scient i fysiologi og Biomekanik.
det vil sige jeg er trænings-fysiolog og diætist.

Snart skal jeg igang med Ph.D. i Rehabilitering og biomekanik.¨

Og jeg kan godt lide at blive udfordret specielt indenfor træning Smile

#5

Peter Sergios billede

Her er 3 kommentare fra min specialist som du kan kigge på:

Et er at det lyder ekstremt mystisk i forhold til kroppen normale respons på stress (her træning), da den jo normalt ville lukke/skrue ned for fordøjelse i en fight or flight situation... Så måske det ku være relevant og hører hvor megen anden stress denne person oplever (hverdagen, træning, familie etc.), i forhold til at det måske kunne være en overbelastning af stress der får kroppen til at opfører sig sådan.

Et andet sprøgsmål der kunne være fedt at få svar på er om personen oplever samme problem hvis han presser sig selv i andre situationer. F.eks. ved spinning, interval træning (styrke præget) etc.?

Mit sidste issue er pga. af min baggrund, og ligger i om han evt. kunne have nogle fordøjelsestragt problemer. Dvs. mave-tarm systemmet er skadet og derfor reagere sådan.. Her tænker jeg på at han måske har en intolerance for mælk, korn-produkter eller lignende.

kig på disse svar og kom med en tilbagemelding.

Vh Peter

#6

Tommy S. Sørensens billede

Hej igen.

Spørgsmål 1.: Stess.
Vil bestemt ikke mene jeg har stress. Og slet ikke et stressende job. og vil også mene privatlivet kører som det skal. Her til kan nævnes at jeg har døjet med dette problem i op mod 15 år nu. (Har haft samme job alle årene) Så tror ikke det er stress der er problemet.

Spørgsmål 2.: Gælder problemet ved andre sportsgrene.
Som jeg har nævnt tidligere i tråden, så er det kun under løb dette problem opstår. Hverken under Cykling, spinning, styrketræning eller svømning oplever jeg samme problem. Kun ved løb.

Spørgsmål 3.: Fordøjelsesproblem.
Hvad jeg ved af har jeg ingen skader på mit mave-tarmsystem. Har i hvert tilfælde aldrig fået dette konstateret nogle stedder.
Skal ikke svare på om jeg har et fordøjelses problem ved visse produkter. Mælk, korn osv.
Jeg har i hvert tilfælde ingen problemer ved at indtage disse.
Som nævnt tidligere i tråden spiser jeg både rugbrød, havgregryn og mysli. Og drikker også med glæde mælk.
Men kan jo selvfølgelig ikke svare på om nogen af disse produkter, eller andre "trikker" mit "system" og derved skaber mit toiletproblem.

Men den din specialist nævner. At det er et underligt problem, da kroppen "normalt" vil skrue ned / stoppe fordøjelses systemet under træning. Den har jeg hørt fra flere andere eksperter/læger. Men det gælder så åbentbart ikke for mit system Wink

Vh.
Tommy

#7

Peter Sergios billede

deal jeg har et forslag gluten overfølsomhed, og muligvis mælkeoverfølsomhed.

rugbrød , mælk , havregryn, giver god mening for mig.

det kan være en kæmpe faktor, og det tager noget tid fra man stopper for at kroppen for renset det ud ..

#8

Tommy S. Sørensens billede

Tak for svaret, det vil jeg prøve at arbejde videre med.
Har kigget lidt på nettet om gluten og ikke mindst glutenfri kost. Det er et stort område, håber jeg kan finde hoved og hale i det Smile Hvad man må og ikke må Smile

Du siger der kan gå noget tid inden kroppen er renset for det?
Hvor længe er dette ca.? 1 uge, 1 måned, 1/2 - 1 år???

Mere sådan at jeg ikke vender tilbage om 14 dage fordi det ikke har hjulpet, og der så skulle gå mindst 3 måneder.
Eller omvendt at jeg fortsætter med projektet i flere måneder til ingen nytte, da resultatet gerne skulle have vise sig inden for et par uger. Smile

#9

Peter Sergios billede

meget svært spørgsmål , jeg kan give dig en masse vejledning, det bliver dog ikke over nettet Smile

du kan sende mig en mail hvis du interesseret i mere viden og vejledning.

Vh Peter

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up