Tåsmerter

Mads Merrilds billede

Jeg har fået et problem med mine tær efter jeg har været ude og løbe, jeg får smerteri i de tær som sidder til venstre for store tåen(venstre fod) 2 tær. Jeg laver udstrækninger efter min træning som regl vare det 5-7 min, smærten forsvinder igen efter 3-4 dag, hvor jeg har smærter når jeg krummer tær. Hvad kan jeg gøre for at komme af med den skade/skavang?

Mvh
Mads

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Mads

Tåsmerter kan fyldes flere ting, den langt mest hyppige årsag jeg støder på er at folk får ondt nedenunder foden omkring trædepuden. Trædepuden er desginet til at beskytte leddene imellem tæerne og mellemfoden. Hvis man har lidt nedsunken forfod, så vil knogle træde lidt frem igennem trædepuden, og det vil begynde at give smerter i knoglerne fordi der kommer for stort tryk på knoglen, specielt under løb.

Det som kan øge trykket på forfoden, det er valg af forkerte sko. Nu ved jeg ikke hvordan din fod ser ud, men hvis du har en lidt høj svang og nedsunken forfod (HULFOD), så er første valget klart NEUTRALE SKO. hvis man med en hulfod så er neutrale sko næsten altid det optimale valg.

Det du kan gøre i første omgang er at at stå op, krum dine tæer og lig noget vægt på foden så det strækker på oversiden af tæerne og foden, dette retter op på den nedsunkne forfod.

Nu ved jeg slet ikke om jeg rammer plet med mit svar, ellers må du skrive lidt mere om hvor du har ondt på tæerne

venlig hilsen
Jesper Birkedal

#2

Mads Merrilds billede

Hej Jesper
Det gør mest ondt når jeg krummer tærene og ikke den anden vej altså når jeg bøger tærene bag over og det er kun de 2 ved siden af storetåen, jeg får taget en løbe analyse hver gang jeg køber nye løbesko og jeg får det samme af vide og der er at jeg pronation, ikke kraftigt? Jeg vil prøve at lægge lidt vægt på oversidden af min fod og se om det hjælper på de smærter som jeg har.

Mvh
Mads

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk