Stor smerte bag 2. tå på V. fod

Gustav Brades billede

Hej eksperter!

Jeg er for tiden i gang med optræning til Paris Marathon om 2 måneder. Jeg løber 3 gange om ugen og spiller derudover fodbold 1 gang ca. Masser af interval løb og lange ture. For to uger siden oplevede jeg en ny stor smerte bag 2 tå (den ved siden af storetåen) på min venstre fod.

Det føles som en ømhed, der sidder lige mellem tåen og trædepuden, og som særligt kan mærkes hvis jeg strækker tåen bagover mod fodryggen. Det føles lidt som om knoglen ikke længere er dækket af muskler, men rammer direkte ned når jeg træder. 

Smerten opstod ikke under løb, men da jeg tog et par af min fars gamle støvler på. De var godt trasket igennem, og passede ikke helt, men efter en kort gåtur kunne jeg mærke det, og har ikke kunnet få det væk siden. Har prøvet med udstræk, is og varme mv.

Lige nu er det acceptabelt omend ubehageligt, men er bekymret for om det er noget, der vil blive værre i takt med at min træningsbelastning øges over de næste uger og måneder. Er der noget jeg kan gøre eller forbehold jeg bør tage?

På forhånd tak!

Gustav

 

#1

Gustav Brades billede

Skal måske også lige sige at jeg løber i neutrale løbesko med speciallavet sål, som følge af en nedsunken svang i højre fod. Denne skade sidder dog ikke i svangen, men længere fremme. Kan det være Mortons Neurom, og hvad skal jeg i så fald gøre?

#2

Jesper Birkedals billede

Hej Gustav

 

Tak for mailen. Din beskrivelse af smerten er helt præcis lige efter bogen. det du oplever lyder som om  at leddet imellem 2 tå og mellemfoden mangler noget bevægelse, for så føles det præcis som du beskriver, at leddet ikke er dækket. og at knoglen presses ned igennem trædepuden.

årsagen til denne situation skal somregel findes højere oppe i foden, hvis nogle af knoglerne i din fodrod, dvs området oppe ved selve ankelleddet mangler bevægelse, så kompenserer man ofte længere fremme i foden, f.eks i området hvor du har ondt. Jeg tror ikke du har mortons neurinom.

Årsagen til stivhed eller låsthed i din fod vil være det jeg vil fokusere på. Dine sko lyder fine når de er neutrale, men specielt indlæg er jeg ikke så glad for, for de kan skabe andre problemer mange steder i kroppen, selvom de oprindeligt hjalp på et problem kan de skabe mange andre problemer, bl.a sådan et som du beskriver.

Problemet i dn fod kan også komme pga problemer andre steder i kroppen.

Mit bedste råd til dig er at få nogen, gerne en osteopat til at kigge dine fødder/krop igennem, så du kan træne på bedst mulige måde frem til marathon

 

mvh

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk