Smerter i tæer

Kirstines billede
Hej :) Jeg har i de sidste 8 år løbet meget uregelmæssigt, inden for de sidste 6 år har jeg fået 3 børn. Men nu er jeg klar til at komme i gang igen, løbeskoene fungerede bare ikke for mig, -jeg har smerter lige, hvor man træder i trædepuden ved forfoden, og smerten ståler voldsomt ud i tæerne. Selvom jeg indtil nu kun går og knap nok løber. Jeg er i dag 33 år, og vejer nok en 8 kg mere, end for 8 år siden :) Jeg var derfor Inde for at få en løbetest i går, fordi jeg tænkte, at skoene var blevet for "gamle" til mig. Jeg købte også en sål med som skulle være god. Men til min store skuffelse, så kom smerten allerede efter blot 0,5 km her til aften! Efter ca 3 km kom smerten i begge fødder, jeg var simpelthen nødt til at tage dem af, for at holde en pause efter en går tur på blot 4 km. Smerten føles som en friksion måske, eller måske lidt alla sovende tæer til en start, jeg er faktisk i tvivl! Vi snakkede lidt om det kunne skyldes nedsunken forfod. Men så er min tanke bare, hvorfor har jeg så KUN smerter når jeg har løbesko på? Jeg kan gå i alle mine andre sko uden problemer!! Jeg håber inderligt ikke, at du skriver, at jeg skal købe nye sko, da jeg er studerende. :( Hvad tænker du at jeg skal gøre? Prøve med en forfodspelotte? På forhånd tak for hjælpen Med venlig hilsen Kirstine

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Kirstine

Tak for dit indlæg. Jeg vil give dig helt ret i at når smerterne kommer når du har sko på, så har dine sko højst sandsynligt en finger med i puslespillet. Men jeg tror samtidig ikke at de er skyld i alle problemerne. 

Nedsunken forfod figurerer i mit univers blandt det der kaldes skraldepandsdiagnoser. DVS diagnoser som ikke rigtigt forklarer hvad problemet er, men mest af alt at du har ondt i forfoden, så langt så godt, men hvorfor har du ondt i forfoden???

nogen mennesker har fra naturens side lavt stillet forfod, som et resultat af hvordan anatomien er i deres fod, det har jeg f.eks selv. Men ordet nedsunken forfod lyder negativt, når noget synker, lyder det som om noget er slapt og giver efter, og det er ikke min erfaring at det kan lade sig gøre, en forfod synker ikke bare ud af den blå luft??

Hvis jeg måtte ændre navnet skulle det hedde nedtrukken forfod, for det der ofte driller forfoden og får den til at gøre ondt, er at svangsenen som sidder under foden er for spændt, og herved trækker forfoden nedaf, med det resultat at de knogleender der danner leddene imellem tæerne og den mellemste del af foden, trækkes nedaf og trædepuden har svært ved at stå imod det tryk, og herefter opstår smerterne, fordi trykket på knoglerne bliver for højt, det føles også tit som om man har en sten i skoen, eller gået på noget hårdt. 

Så finder du nøglen til den spændte svangsene, har du nøglen til dine smerter, og her kræver det lidt hjælp tror jeg. 

Umiddelbart er der flere ting i din krop der kan starte balladen. 

1) dine nye sko. Rigtigt mange mennesker får foretaget såkaldte løbestilsanalyser, alt fra topseriøse til relative ligegyldige. Fælles for dem alle er efter min mening, at dem der foretager analyserne ikke ved nok om biomekanik i foden, fodens anatomi, og hvordan fodstilling påvirker resten af kroppen, husk på ca 95% af kropsvægten hviler oven på foden, så ændringer af fodens mekanik har stor indvirkning på resten af kroppen.

Hvilken type sko er det du har fået, Mærke og Model, og de såler du har fået med, hvad er det for nogen? er det korrigerende indlægssåler?

Såler og forkerte sko kan i høj grad irritere svangsenen, så den bliver endnu mere spændt end den er i forvejen, og giver smerte.

 

2) Andre regioners indvirkning på svangsenen. Der er stor sammenhæng imellem fodsmerter og graviditeter. Nerveforsyning til mange muskler i underbenet og foden, har sammenløb med nervebaner til livmoderen. Det betyder at de to områder i kroppen er to stikkontakter der får strøm fra den samme sikring. Så spændinger i livmoder, bækkenbund, bækkenet kan irritere fødder og underben. Jeg har oplevet utallige historier med kvinder der undervejs i graviditeten, i barselsperioden eller efter indgreb i underlivet, har problemer i læggene, achillesenerne, svangsenerne, hælsporer, forfodsnedfald, hele den boldgade. Og problemet ligger oppe i bækkenet. Så i dit tilfælde har dine 3 graviditeter HELT KLART fyret op for spændinger i nerveforsyningen i dine ben og fødder. Intet af dette er farligt, men det betyder bare at dine smerter har svært ved at gå væk af sig selv :(

 

Jeg vil som altid anbefale at du får kigget din krop igennem, for at finde ud af hvor problemet ligger begravet :)

Igen er osteopati den foretrukne behandlingsform, og sig endelig til hvis du skal have hjælp til at finde en i dit lokalområde

 

mvh Jesper

 

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk