smerter i læggen

Dennis Jørgensens billede

I 2012 fik jeg en arbejdsskade med ryggen og gik til kiripraktor et par måneder, efterfulgt med fysioterapeut og genoptræning. Jeg har siden lavet mindre styrke øvelser og prøvet at foretage mindre løbeture i lavt tempo. Jeg har kunnet løbe i op til en time, men efter et par uger får jeg kraftige smerte i læggen - det føles som en stram muskel lige under lægmusklen. Hvergang det sker, stopper jeg en uge til 10 dage og starter derefter op langsomt igen - men selv med korte løbe ture på omkring tyve minutter, kommer smerterne igen efter 3 til 4 løbeture. Jeg har opsøgt en ostepat på min ferie i frankrig, hvilket har resulteret i at smerterne er gået fra det venstre læg, over i det højre.

jeg er nu lidt bange for at genoptage træningen, da det har stået på i et stykke tid, men jeg ved ikke om det har med min skade at gøre. forinden havde jeg ikke de problemer så det tror jeg det gør - men hvordan skal jeg komme over det ?

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Dennis Tak for indlægget. Det er oplagt for mig at der er forbindelse mellem din arbejdsskade og dine nuværende problemer i læggene. Nu ved jeg ikke hvad din arbejdsskade bestod i, men langvarige gener/problemer med ryggen efterlader altid noget stivhed i ryggen, særligt i vores nervevæv. Nervevæv er ret elastisk, og når du løber så sker der et stort stræk af bl.a din iskiasnerve på bagsiden af dit ben. Og det er noget af den mangel på fleksibilitet jeg tror du mangler, det mærkes nemlig ofte som problemer i baglår læg achilles eller foden, og det er ikke en skade de steder, det er nerven der driller. Hvorfor osteopaten i Frankrig fik det til at skifte side er et godt spørgsmål, men jeg tror stadig at problemet stammer fra din ryg. Jeg kunne anbefale en osteopat i dk afhængig af hvor du bor? Du kunne også i første omgang, prøve at strække på dine nerver inden din næste løbetur. Stil dig med et ben oppe på en stol, foden på stolen benet helt strakt, fleks foden så tæerne peger mod loftet, læn dig ind over benet og kig ned imod brystet, så vil du mærke at dette niver/ strækker bagpå benet. Det er din nerve du mærker. For at gøre den smidig så hugger du med overkropppen ind over benet, så hver gang du hugger skal du kunne mærke et lille stræk bagpå benet, gør det i et minut skift ben og så ud og løb. Lige bageefter Hvis du får ondt undervejs lav øvelsen igen,,hvis den lindrer din smerter markant, så ved vi at dine symptomer kommer fra nerven, gør den ikke, vil jeg anbefale at du bliver kigget lidt nærmere på Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15644:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up