Smerter i højre fod, under og på siden af hælen.

guttes billede

Jeg har haft problem med højra fod i længere tid. Det startede med, at efter en længere løbetur fik jeg smerter i foden foran alle tæerne. Behandling hos fys, mest på ydersiden af underbenet med ultralyd fik smerterne væk.

Mit problem nu, er at jeg ved udstrækning efter løb får smerter under hælen, samtidig kan jeg have smerter/øm på ydersiden af hælen, på den bløde del, og lidt ovenpå svangen.

Jeg har holdt flere pauser op til 10 -12 dage, men hver gang kommer det hele igen.
Der skal bemærkes, at stramningen under hælen er der også, når jeg strækker ud, når jeg holder løbepause.

Har i nogle råd om, hvad kan afhjælpe problemet?
Mvh
Gutte

#1

Jesper Birkedals billede

Hej

Smerter under foden kan ofte have noget med valg sko at gøre, leddene i foden skal have lov til at bevæge sig når man løber. Disse bevægelser mindskes ofte ofte for meget af indlæg og antipronationssko, det går somregel godt et stykke tid, nen pludselig bryder skaden frem som du har mærket efter en lang tur f.eks., eller nogle intervaller, og det er en fejlbelastning af foden, og den falder ikke til ro når du holder pause, ofte ikke af nogen nævneværdig karakter, det gør/bør overbelastninger derimod gøre, så noget tyder på at din krop lige nu er fejlbelastet, det betyder egentlig at nogle ting i din krop ikke arbejder ordentlig sammen, og det gør de stadig ikke selvom du holder 14 dages pause.

Problemerne i foden kan også stamme fra dit bækken, mange muskler knogler og organer heroppe bruger de samme nervebaner som fødderne gør, og kroppen er et stort elektrisk system, så dine muskler under foden vil reagere hvis deres nervetilførsel er påvirket i ryggen, og pludselig så får du en skade i foden, men problemet ligger i ryggen. Samme princip som når lyset går derhjemme, det er ikke lampen der er noget i vejen med, du kan godt skifte pære men det virker ikke, det er sikringen der er gået ude i el-skabet.

Mit råd til dig er at du kan prøve at give det lidt mere ro, hvis ikke det løsner på dig, så skal du opsøge noget behandling, og som altid vil min anbefaling være osteopatien, for den vil både fikse dit lokale problem og årsagen til hvorfor problemet er kommet. Mangler du hjælp til at finde en behandler så skriv endelig igen, så finder jeg en til dig

Med venlig hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk