Smerter i højre øvre lårmuskel

Tommy Wøldikes billede

Hej

Jeg får ret kraftige lårsmerter i øvrelårmuskler især ved bakkeløb/ modvind, det har stået på i årevis og er ikke en fiber.

Det er noget rigtig møg da jeg elsker at løbe og det stort set er det eneste der sætter mig tilbage er det s.... højre forlår.

Læste noget om det kunne være en nerve fra lænden/øvre hofte der kunne fremkalde smerter i forlåret ved hård belastning.

 

Hvordan for man lige det fixet så jeg kan komme igang med andet end ligeuds og lettere nedaf  løb da jeg er til meget mere end det ;o))

Ps. skal løbe xtrem mandehørm 13 okt. og skulle gerne være fri for det  der, troet jeg kunne træne det væk men nej. Løb 10 km Esrum i dag men gik HELT død på bakkerne og kom sidst i mål på 1.13,58" ikke for godt", har løbet 10 km på lige under 1 time men uden bakker.

Håber I kan hjælpe med et godt råd

 

Med venlig hilsen

 

Tommy Wøldike

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Tommy

tak for din mail, og ja det er noget irriterende stas når man har smerter, den nerve du nok har hørt om kunne være den der hedder femoralnerven, det er nerven til lårmusklen. femoralnerven kommer fra den øverste del af lænden, og har en passage igennem vores dybe hoftebøjer musklen som du virkelig bruger når du løber op af, på bakker f.eks.

så det er ofte her den kan komme i klemme og fremprovokere smerter i låret.

Måden man kommer af med det er at kigge kroppen efter i sømmene, der kan være mange årsager til at denne muskel er spændt,

bl.a

operationsar omkring maven, blindtarm, brok, maveoperationer, nyreoparationer etc. det kan også sagtens være problemet selvom operationer ligger mange år tilbage i tiden.

Kæbeindgreb, rodbehandling i nyere tid, eller tandudtrækning

Traumer: biluheld, cykelstyrt, kraniebrud, hjernerystelser,

Fordøjelsesproblemer: irritabel tyktarm, andre maveproblemer.

langvarige rygproblemer

Er der nogle af de ovenstående du kan sige ja til?

 

mvh

Jesper

#2

Tommy Wøldikes billede

 

 

Hej Jesper

 

Ja man kan sige jeg har og døjer til tider med smerter i lænden/ryggen og har stået på det meste af livet (49 år)

Jeg er ikke blevet operaret siden jeg var ganske ny (spæd) så det er nok ikke der. Rodbehandling og udtrækning af en visdomstand for et par år siden.

Cykelstyrt er rigtig mange år siden ca 14 år men var rimeligt hårdt med lidt syning, og Obs. natten over på hospitalet for hjernerystelser. 

Maven køre fint, alt spisende uden problemer :o))

 

Kan oplyse at jeg i min arbejdsdag går og står meget til tider meget stillestående men mest gåen rundt og tunge løft (Lager/krydderier)

Det er noget rigtig møg med den smerte i låret og især når man føler resten af korpuset er KLAR til den store tur...

Håber der er muligheder

Mvh.

 

Tommy

#3

Jesper Birkedals billede

Hej igen Tommy

man kan sige du har nogle forskellige indgreb som jeg ved sætter kroppen under et stort stress, specielt kæbeindgreb. Kæbemusklerne vil altid blive spændte efte rodbehandling, ikke fordi de laver noget forkert, men de roder direkte med dit nervesystem, og det får musklerne til at blive spændte hvis de forbliver spændte bliver kæben somregel en smule stiv i den ene side. Konsekvensen heraf er at dit hoved konstant bliver trukket skævt til den ene side, og det er især noget som din hoftebøjer bliver belastet af, fordi de skal presse din hofte modsatte vej, så dine øjne stadig står i vater.

nu er der jo mange der får lavet rodbehandling uden at have ondt i hoften, men nu siger du at du også er opereret, må jeg spørge for hvad, for alt hvad der laver et ar, vil kreere arvæv, og specielt hvis du er opereret som lille, så har du med stor sandsynlighed stivhed i leddene omkring din operation, alt afhængig af hvor operationen ligger.

folk med en stiv kæbe har også ofte ondt i ryggen, netop fordi deres ryg bliver trukket skævt af hoftebøjeren.

Så mit bedste råd med de oplysninger du giver mig er at opsøge en der kan rette de ting der måtte give dig dine problemer med ryg og lår, og det skal være en osteopat, kender du selv en, eller skal jeg hjælpe med at finde en,

Jeg sidder selv i københavn og kan hjælpe dig hvis du bor i området, ellers smid en mail på jb@causaklinikken.dk med hvor du bor, så finder jeg en der kan hjælpe dig

 

mvh

Jesper

#4

Tommy Wøldikes billede

 

 

Hej Igen :-)

 

Det med ryggen har jeg som sagt haft det meste af livet, er vist også lidt skæv i kroppen, ene ben lidt længere end det andet. ikke synligt med det blåtte øje :o)

 Operation en var testikelbrok  som spæd

Jeg bor i Hillerød og arbejder i Greve så jeg pendler lidt så københavn er da ok hvis bare jeg kan komme op og løbe igennem vil jeg blive en lykkelig mand. 

Har fået 3 rodbehandlinger i alt, selvom det lyder noget mystisk at det også kan være det der trækker helt ned i låret er jeg da åben for at forsøge at få det væk så Løbe-livs kvalliteten kan komme op :o))

 

Rigtig god weekend til dig/jer

 

Tommy

send evt. besked på woldike@c.dk

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk