Smerte i baglår i fem måender

Sanni.nielsens billede

Hej

Jeg har et problem med mit ene baglår. Jeg var ude og løbe i midten af september måned, og glider en lille smule fordi græsset er vådt. Det giver et kraftigt smæld i overgangen mellem baglår og balle. Der er en kraftig smerte og jeg må droppe resten af løbeturen og halte hjem. Dagen efter går jeg til min fysioterapeut der mener at der er sket noget skade i senehæftningen. Jeg bliver anbefalet hvile (og RICE). I perioden efter er der tale om en skarp smerte eller et smertefuldt stræk fra ballen ned i gennem det øverste af baglåret, der både kommer ved hvile og ved aktivitet. Jeg synes jeg har prøve alverdens ting og gået jævnligt til behandling hos en fys som har arbejdet både med baglåret og muligheden for problemer med nerveafklemning, men nu her synes jeg stadig jeg har store problemer.

 

Smerten bliver dog med tiden mindre og mindre, jeg oplever nogle gange at strækket kommer ligesom et jag. Det gør sindsyg ondt i øjeblikket og lige et par sekunder efter, men så går det væk. I midt januar bliver jeg så samtidigt knæopereret (oprensning), og både pga knæet og smerterne i baglåret har jeg nu ikke kunne løbe siden sep. Men jeg undrer mig bare over, at jeg ikke rigtig synes, at jeg mærker bedring i baglår/balle, og jeg ved ikke om I har nogle gode ideer til, hvad jeg kan gøre nu?

 

Mvh

 

Sanni

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Sanni

 

Det lyder jo ikke helt til at din krop fikser problemet selv. Der kan være mange ideer til hvad der er sket ved den akutte skade. 

Generelt er min erfaring at hvis behandling og tiden i sig selv ikke fjerner problemet, så er der enten 1) sket en strukturel skade, f.eks fibersprængning, eller det kraftige ryk i baglåret har skabt et lille brist i senen ved tilhæftningen på siddeknuden, som med tiden kan give en konstant irritation eller betændelsestilstand, og det kan være svært at holde i ro, da man konstakt ved bevægelse vil rippe op i problemet, og blive ved med at smpirritere området. 

Det var WORST CASE,

BEST CASE :)

så har det smæld du mærkede været fra din iskiasnerve, og den smerte er ikke en skade, men det føles som en fiber, men resultatet er at bækkenet ofte bliver trukket skævt, og denne skævhed er med til at holde dine symptomer i gang, til trods for hvile og behandling. Et skævt bækken kan sagtens behandles, og min erfaring så skyldes langt de fleste problemer i kroppen funktionelle problemer, dvs muskler, led, organer, nervesystem osv der ikke arbejder ordentlig sammen, mens en lille part af problemerne skyldes reelle strukturer der har fået en skade. 

 

Jeg synes i begge tilfælde at du skal opsøge en Osteopat, som både kigger efter tegn på at der skulle være sket en skade, og kigger efter hvordan kroppens forskellige området og systemer arbejder sammen, og herved få fundet årsagen til hvorfor du har ondt. 

sig endelig til hvis du skal have hjælp til at finde en osteopat i dit område

 

mvh

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk