Skade i lægmuskel

Torben Thorsens billede

Jeg er en neutral løber på 47 somre som løber 7-8 km 3 gange om ugen - altså motionist...

Jeg har i et par år løbet i Nike Vomero og har været glade for dem. Ville så prøve noget nyt og købte mig et par Nike Lunarglide 2. 2 gange ud af 3 har mine træningsture i disse sko resulteret i en markant smerte i lægmusklen - noget jeg aldrig har oplevet før. Jeg har dog kunnet løbe hjem og har været klar igen få dage efter. Forleden skulle jeg så løbe DHL stafet og her kom smerten efter mindre end 1 km og blev bare værre og værre. På en tidspunk mærkede jeg et lille "ryk" i muskelen. Jeg bed dog tænderne samme og kom i mål "løbende"...no

Nu er der gået en uge og jeg har stadig ondt i lægmusklen både når jeg går, og når jeg trykker på den. Jeg synes også mit underben er en anelse hævet.

Håber I kan give et bud på om det kan være skoskiftet der kan være årsagen og om jeg kan gøre noget for at fremskynde restitueringen - ud over at holde pause ??

 

Hilsen Torben

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Torben

Jeg er tit ude for spørgsmål ala dit. Det der kan ske ved et skoskifte,og ligeledes ved mange andre ændringer omkring foden, det er at man får provokeret et lille hold i foden. Det betyder at en eller flere knogler i foden ikke kan bevæge sig ordentligt. Den knogle det oftest går ud over hedder naviculare,på den knogle sidder der en muskel fast der har til opgave at løfte svangen, den muskel vil ofte gøre ondt op igennem læggen dybt inde i læggen når foden ikke kan bevæge sig ordentligt.

det er ikke fordi du løber forkert eller de nye sko er forkerte, dette er ofte uheld. Det bedste du kan gøre i min verden er at opsøge en der kan bringe bevægelse tilbage i foden, og de bedste til det er osteopater, og det er ikke noget der kræver meget behandling.

hvor bor du i DK, så kan jeg prøve at hjælpe med at finde en behandler

MVH

Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk