Osteopatens virke

Nordboens billede

Jeg går til ostepat sådan cirka når jeg kan mærke at jeg trænger til at "blive rettet på plads" og synes at det hjælper utrolig godt.

Nu kunne jeg godt tænke mig at vide hvad I egentlig gør når I "lytter"  og hvornår lytter man og hvornår manipulerer man i stedet?

Mange hilsener

Kirsten

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Kirsten

Det lyder rigtig godt at du har fundet hjælp

Skal lige være helt sikker på hvad du mener med at lytte, er det når din osteopat ligger hænderne på kraniet? eller hvis han ligger dem i maven på dig?

MVH

Jesper

#2

Nordboens billede

Hej Jesper,

Ja præcis, når han lægger feks en hånd under ryggen og en hånd på maven og så sidder han helt stille og gør det han kalder lytter. Det er jo ikke ubehageligt bare anderledes end når han masserer eller manipulerer kroppen. Og da hans engelske ikke er det bedste syntes jeg hellere at jeg ville spørge dig. smiley

Forresten tak for at nævne i et andet svar at et kejsesnit er betydningsfuld viden for osteopaten - min syntes i hvertfald at det var godt at få vide.

Venlig hilsen,

Kirsten

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Kirsten

Manipulation bliver brugt for at fjerne fastlåsningen i et led, oftest i rygsøjlen og fødderne

Mobilisering bruges for at løsne et led, og bringe en masse blod til leddet, typisk hvor man sidder og rykker leddet i en stille og rolig rytme i 2-3 minutter

Den med hånden på maven, kaldes for LISTENING, der er stor forsker på hvor meget osteopater bruger det, jeg bruger til til lunge og nyreg og hjerte.

Listening er meget effektivt til visceralt væv, dvs, bindevæv omkring organer. Bindevæv er faktisk levende, men kan ikke trækkes sammen med viljens kontrol, men hvis der er har været træk i et organ gennem længere tid, så opstår der spændinger i bindevævet, og dem kan man i høj grad løsne effekttivt med LISTENÌNG.

Det man gør er at man ligger en hånd under ryggen på patienten, lige under det organ man gerne vil behandle, så ligger man modsatte hånd på maven eller brystkassen og presser nænsomt de to hænder imod hinanden, herved løsnes bindevævet, og hvis man holder denne stilling i 90 sekunder eller over, så finder bindevævet tilbage til sin oprindelige spændingstilstand.

En måde man nemt kan gøre det selv med stor effekt er hvis man har ondt i maven, så kan man siddende på en stol, grave sine hænder ind lige ved navlen, og løfte op i tarmene og mavesækken, det tager næsten altid ondt i maven smerter i løbet af 10 minutters tid, bl.a også derfor det hjælper at ligge sig ned og krumme sammen i fosterstilling, der gør man præcis det samme, forkorter bindevævet

 

håber det gav lidt mening, og du spørger bare løs.

 

MVH Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15648:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up