Ondt ved siddeknoglens tilhæftninger

Christinas billede
Hej Jeg har siden min første graviditet i 2012 haft ondt ved siddeknoglens tilhæftninger. (Kun venstre side) Inden graviditet løb jeg meget og har af flere omgange prøvet at genoptage det men uden held da jeg får ondt ved siddeknoglen og ned i baglåret. Desuden får jeg også ondt foran ved hoften. Så føles mit knæ også spændt.. Klikker tit når jeg bøjer benet. Jeg har gået til ALLE former for behandling men jeg kan bare ikke slippe af med det. Jeg har konstant ondt.. Kun om natten når jeg har slappet af så stopper det. Jeg går ugentlig til massage for at holde det ned desuden går jeg 4-5 km næsten hver dag. Nogle dage er det uden smerter og andre dage har jeg ondt. Jeg kan også gå en lang tur uden smerter men når jeg så står hjemme i køkkenet så kommer smerterne. Jeg har prøvet forskellige øvelser men jeg får ondt af det og det eneste jeg kan holde til er forskellige former for planken. Mit største ønske er at blive smertefri og komme tilbage til løb. Min fys siger at jeg er så spændt ved siddeknoglen og at han aldrig har set noget lignende. Hans råd er at jeg skal træne de dybe mavemuskler men jeg forstår bare ikke at jeg kan blive ved med at have så ondt.. Inden jeg blev gravid fik jeg et indlæg i venstre side da man mente at mit venstre ben var for kort og dermed skævt bækken men har siden hen fået af vide at dette ikke var rigtig og stoppede derfor med at gå med det da mine smerter var værst.

#1

Jesper Birkedals billede

hej christina

Skulle lige ha overstået en skiferie, derfor det sene svar :)

Siddeknuden er et hyppigt sted for irritationer omkring bækkenet. Flere strukturer hæfter på siddeknuder, heriblandt hasemuskulaturen og bækkenbunden, andre muskler plus en del ledbånd der er med til at stabilisere bækkenet. Jeg ser to mulige årsager til dine problemer. 

1) så mangler der med garanti bevægelse omkring dit bækken, og det har der med garanti også gjort inden din graviditet. Mangel på bevægelse fører ofte til mange ord med på vejen, f.eks. skævt bækken, stivt bækken, benlængdeforskel. 

Mangel på bevægelse har rigtigt mange årsager, som er blevet hældt på din krop siden du blev født. f.eks. forstuvninger af fødderne, fald på bækkenet, blindtarmsoperationer, slag på haleben, kejsersnit, graviditeter, medfødste fejlstillinger, hjernerystelse, fordøjelsesproblemer, og meget andet. så manglen på bevægelse omkring dit bækken kan have mange årsager både akutte, men også ting der er blevet hældt på kroppen over tid. 

symptomerne kan sidde mange steder, ofte i bækkenleddene, i lænden, eller ved en eller flere af de store muskelhæfter (Siddeknuden) i dit tilfælde. 

2) kroniske problemer kan føre til lokale betændelsestilstande, og omkring siddeknuden, kan det sidde i hæftet for musklerne, ledbånd eller i den slimsæk der sidder ved siddeknuden. 

 

behandlingen for en situation som dig vil helt klart være at finde årsagen, eller årsager til at du mangler bevægelse omkring dit bækken. Dette er i de fleste tilfælde nok til at få smerterne væk. Og jeg tror ikke at problemerne kun sidder omkring sit bækken, der er med garanti ballade i andre regioner af din krop, der er med til at holde dig i denne skakmat position, hvor tiden ikke gør tingene bedre. 

Den potentielle betændelse/irrittation du måske har lokalt ved siddeknuden, kan nogen gange kræve en lokal behandling, enten ultralyd/shockwave eller medicinsk behandling med evt blokade.

Om dette er nødvendigt kan en evt ultralydsscanning afsløre. Hvis der er betændelse er det nogen gange ikke nok at fjerne de stivheder skævheder du har i kroppen alene, så skal begge behandlinger kombineres. 

 

I første omgang vil jeg anbefale at du opsøger en Osteopat som jeg selv, til at kigge din krop igennem

 

mvh

Jesper

 

#2

Christinas billede


Hej Jesper

Tak for dit svar, som jeg helt havde overset ;o)

Jeg er slet ikke i tvivl om at det formentlig er startet før min graviditet, da jeg bare altid har haft ondt i venstre balde, men har næsten altid kunne massere det væk..  Jeg fik en MR scannig i november af bækken/lænd som viste absolut ingenting.. heller ikke betændelse i området.   

Da min smerter var værst gik jeg faktisk ved en osteopat og i den periode fik jeg blindtarmsbetændelse, og blev opereret for dette. Men den osteopat jeg gik ved opgav mig, da han ikke kunne finde ud af hvorfor jeg blev ved med at have ondt. Jeg har prøvet osteopat i både herning og vildbjerg.. jeg er fa Herning.. kan du anbefalde andre?

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Christina

 

hvor sjovt jeg er selv opvokset i HEEEEEEERNING, nærmere bestemt Tjørring Bakke :)

kender godt de to osteopater der er i Herning og Vildbjerg, dog kun af navn. 

Princippet er det jo godt at Scanningen ikke viser noget, men også fortvivlende fordi, Hvad er det så?

arbejder jo selv som osteopat med at finde årsagen til folks problemer, og der er jo også en årsag til dine problemer. Hvis du stadig vil gå osteopatvejen kan jeg anbefale Mads Brønd i Billund, ham har jeg læst med :)

 

mvh

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk