Ondt undersiden af knæskal ved løb

Per Js billede
Hej, 
For ca. 3 uger siden havde jeg et spørgsmål ang. mit højre knæ som drillede - det er heldigvis gået hurtigt i bedring siden da. Det går fint nu. Men nu har bare fået et andet problem med venstre knæ. Når jeg har løbet 1-2 km får jeg ondt på undersiden af knæskallen (ca. kl. 7 hvis du står foran og kigger på knæet) - føles som blåt mærke, altså ømt, men der er ikke nogen ømhed at finde, hvis jeg trykker på det sted der er ømt. Den samme følelse kommer ved cykling - selv uden belastning. Der er ingenting så snart jeg stopper. Har ikke løbet meget de sidste 3 uger (ca. 20-23 km ugentligt) pga. førnævnte problem med højre knæ, men løb i søndags en lang tur. Faktisk løb jeg 42 km i roligt behageligt tempo hele vejen. Det var et rundeløb, hvor jeg ville stoppe, så snart jeg mærkede andet end "normal" ømhed ift. distancen, men det gik uden problemer. Dagen efter løbet havde jeg ømme ben, men på andendagen mærkede jeg stort set ikke noget. I går (på tredjedagen) og i dag har jeg luntet et par mindre ture på 8 og 3 km. Men efter et par km kommer ømheden under knæskallen, som beskrevet øverst. Jeg har læst meget om overbelastning og blødt brusk under knæskallen, og mit eget gæt er nok overbelastning på trods af at jeg altid har dyrket meget sport og har været i rigtig god form til løb gennem de seneste år.
Jeg har et mål om at gennemføre 100 miles løb til september, men skal jo i så fald helst over på den anden side, så man ikke skal løbe og tænke på om mine knæ holder hver gang jeg er ude at løbe.
Hvad er jeres vurdering? Og hvordan går jeg frem herfra?

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Per Skulle lige være med at du rent faktisk havde løbet en tur på 42km :) der er jo nogle gode takter i at du kan løbe uden at det bliver værre, men det skal jo også gerne blive bedre. Som oftest oplever jeg at knæproblemer som opfører sig som dine symptomer er et problem sat igang af mangel på bevægelse i fødder og bækkenet. Manglede bevægelse disse to steder gør at alle de muskler der udspringer fra bækkenet og netop hæfter på knæet bliver belastet forkert, og det har ikke noget med overbelastning at gøre, det er mere en fejlbelastning,,som ikke skyldes forkert træning eller mangel på styrke, disse problematikker bygger sig op over tid. Jeg vil teste det hele af på nogle flere ture, og hvis det ikke gradvist aftager så vil jeg opsøge en osteopat der har kigge din krop igennem og finde årsagen til at dit knæ har symptomer det ikke burde have. Mvh Jesper birkedal

#2

Per Js billede

Hej igen,

ok - mange tak for svaret.
Skal lige nævne, at knæene ikke blev dårligere UNDER de 42 km i søndags, men det er så blevet dårligere efterfølgende.
Jeg skal sige, at jeg faktisk har prøvet at ændre min løbestil lidt for at kunne løbe længere og mere økonomisk. For bare et par måneder siden, løb jeg ikke så langt men løb til gengæld hurtigere. Nu løber jeg med mindre skridt og kan godt mærke at jeg løber lidt anderledes. Jeg vil prøve, at finde min "gamle" stil igen og tage nogle ture.

mvh

Per

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk