Ondt i venstre side af venstre knæ efter en marathon

Finis billede

Jeg har løbet en del halv marathon med indlæg som jeg har fået lavet til min løbesko Gel Nimbus 13, da der iflg. min fys er en højdeforskel på 1 mm i min højre fod i forhold til venstre fod. (har neutral pronation). Dette har hidtil virket udemærket. Jeg følte at Gel Nimbus 13 virkede lidt for smal, derfor valgte jeg at investere i et par Gel Nimbus 13 med en lidt bredere pasform men brugte de samme indlæg som jeg havde i den anden sko.Efter at havde løbet i ca 2 måneder begynder jeg at blive øm i svangen efter løb af  lange ture på ca 20-25 km  og tænker derfor om de indlæg passer til begge typer af mine løbesko trods det at jeg har målt at indlæggene passer i størrelsen med de såler som var i forvejen.

Da jeg stod at skulle løbe Copenhagen Marathon var jeg i tvivl om det var det rigtige at bruge disse indlæg da jeg ikke ønskede at være øm i min svangere. Derfor  valgte jeg at løbe med de faste indlæg som følger med skoen når man køber dem og løb med den sko som har en lidt bredere pasform

Mit spørgsmål er. Efter jeg havde gennemførte mit marathon var jeg meget meget øm i venstre side af knæet efter et par timer og smerten trak lidt op ad baglåret. dette stod på ca et halv døgn og efter at havde brugt støttebind aftogf smerten

Kan det have betydning at jeg ikke bugte mine indlæg ? elller er det blot en overanstrengelse . Har sovet ret dårligt i nat da jeg var meget øm .

Det skal nævnes at når jeg bruger indlæggene i den første sko med smal pasform føler jeg en støtte ude at blive særlig øm under svangen. begge sko har samme størrelse.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Fini

Tak for din indlæg.

Der er nok stor sandsynlighed for at din fod er blevet belastet markant anderledes når du fjerner en støtte som den har haft igennem længere tid, lige op til et marathon. Dette ville ske for de fleste mennesker hvis de gjorde det samme.

Det store spørgsmål er så hvad der er det rigtige for din fod, om du skal løbe uden indlæg, og i hvilken sko.

Min holdning til indlæg som du kan se på andre indlæg her på siden er at de kan bruges til at aflaste et problem, men ikke på lang sigt.

Indlæg har meget stor effekt på fodens og resten af kroppens mekanik, for ændrer man noget i foden, ændrer du samtidig mange andre ting i kropppen. Hvis din fys mener at du er neutral i foden, så ser jeg egentlig ikke nogen grund til at du har et indlæg, for så er det ikke nødvendigt.

Gel Nimbus skoen, har en lille grad af korrektion i sålen, dvs noget som påvirker din fods evne til at pronere.

For ikke at have for mange bolde i luften på en gang. så vil jeg anbefale at du først prøver at løbe i din nimbus uden indlæg. og se hvodan det føles. og så skriv endelig igen, så kan jeg guide dig lidt videre i processen

 

MVH

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk