Ondt bag mediale malleol

Schastines billede

Hej fysioterapeuter

 

Jeg har i mange år løbet on-off og startede med at løbe igen januar 2017 - kun 2 km. Da jeg havde løbe ca. en måned fik jeg pludselig, på en løbetur, meget ondt i venstre fod/anklen (vrikkede ikke om eller noget i den stil), smerten sidder i svangen og løber op bag den mediale malleol - det er der jeg har mest ondt. Derefter havde jeg så stærke smerter at jeg næsten ikke kunne gå på foden, men uanset hvor længe jeg hviler den går den sidste ømhed bare ikke væk. 

Så jeg startede med at løbe igen i maj 2017, bare 1 gang om ugen, med stille optrapning til 3 gange om ugen 3,5km. Men nu er smerterne så stærke igen, at jeg er stoppet med at løbe igen. Har været til læge, hun mener at jeg har betændelse i svangsenen og skal prøve at gå med indlæg i skoen.

Men som sagt sidder de fleste smerter bag den inderste mediale malleol (altså mellem malleolen og achilli senen). 

Jeg vil meget gerne høre hvad i tror det kunne være og hvad jeg kan gøre, da jeg gerne vil igang med at løbe hurtigst muligt igen. 

 

Mvh. Schastine

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Schastine Tak for din mail, det er jo et hyppigt problem det du beskriver Tænker du selv er i sundhedsverdenen siden du kender Ordet mediale malleol????????, når det så er sagt så det oplagt at du har Nedsat bevægelse omkring bådbenet eller os naviculare. Et meget vigtigt led for fodens bevægelse, særligt pronationsbevægelsen, som er vigtigt for en løber, hvis ikke området omkring naviculare bevæger sig ordentligt så påvirker det først og fremmest ledet lokalt, hvilket ofte giver smerter i svangen, sekundært bliver især Den muskel der hedder tibialis posterior påvirket. Den matcher i høj grad smerten bagom mediale malleol eller knysten???? her løber senen og løber herefter parallelt med achillessenen og bliver tit diagnosticeret som achilles problemr, uden at være det. Årsagen til at den muskel og sene reagerer ligger ofte i to kategorier 1) forkerte løbesko og indlæg 2) stivhed i foden 1) antipronationssko har efter min erfaring tendens til at gøre området omkring bådbenet stift fordi skoen bremser pronationen, hvilket jeg i LANGT de fleste tilfælde mener er forkert, og det samme gør indlæg ☹️ 2) stivhed i fødderne kan ofte opstå efter skader på fødderne, feks forstuvninger også selvom de ligger LAAAAAAAANGT. Tilbage i tiden, så tager det bare noget tid før det indhenter folk, der kan gå måneder eller år før det pludselig giver lyd fra sig SÅ Hvilke sko løber du i? Og har du gamle skader på fødderne?? Mvh Jesper

#2

Schastines billede

Hej Jesper

Mange tak for dit svar. Ja, jeg er uddannet Radiograf - har ikke arbejde med det nogle år, men mange ting sidder da stadig fast :)

1) Jeg er blevet løbetestet hos martonsport i kbh (men kan godt se du skriver at løbetest ikke altid er rigtig).

Skoene er: mizuno wave inspire 9, troede faktisk at de var helt neutarale men så vidt jeg kan læse om dem, er der faktisk meget mild antipronation i dem.

2) Har aldrig lavet skader på foden. 

Kan du anbefale noget jeg gør nu?

mvh Schastine

#3

Jesper Birkedals billede
Hej schastine Det er vist rigtigt der er noget mild antipronation, det kan sagtens være nok til at din fod har reageret og visse led i din fod er låst, så kan diskutere HVOR forkert den sko måske er, om din fod bare skal have lidt mobilisering eller du skal skifte sko. Så jeg vil anbefale en Osteopat der kan se på din og vurdere hvorfor den gør ondt og hvad du evt bør gøre. Sig til hvis jeg skal hjælpe dig med at finde en i dit område Mvh Jesper

#4

Schastines billede

Okay, tak for svaret.

Ja det må du meget gerne, jeg bor i Næstved, har du ikke en klinik i Haslev?

#5

Jesper Birkedals billede
Jo min kollega kim er i Haslev, kan se han har ledige tider fredag D 15 december

#6

Schastines billede
Tak for al hjælpen!! Kan du ellers anbefale nogle nærmere Næstved??

#7

Jesper Birkedals billede

Hej Schastine

så skal du ta Næstved rygcenter, der er også flere osteopater der arbejder der, de har en afdeling på den gamle kaserne i Næverly Hills :)

 

Håber de kan hjælpe dig :)

Mvh Jesper

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up