Ondt øverst i højre side af maven ved løb

Saras billede

Hej. 

Jeg har et problem med min mave, når jeg løber. Det er vildt ondt øverst i højre siden af maven ca. under det sidste ribben. Smerterne er ret voldsomme og jeg må holde pause. Når jeg begynder at gå istedet for at løbe, går det hurtigt over igen. Det er dog næsten umuligt at begynde på at løbe igen, da det bare bliver værre og værre ved løb. Ender tit med at jeg må gå hjem igen. Det er forskelligt hvor hurtigt det kommer - nogle dage efter bare 200 m andre efter et par kilometer. Det forhindrer mig i at løbe langt. Egentlig er det kun ved løb at smerterne opstår, men på det seneste kan det også komme bare ved at gå, elller bestige trapper. 

Jeg har læst i andre indlæg, at det kan være kramper i diaphragma - hvordan kan man forhindre det? Måske med en bestemt opvarming? 
 

Det skal siges, at jeg har ofte har problemer med min fordøjelse og lægen siger, at det er irriteret tyktarm. Jeg er blevet ultralydscannet, hvor der ikke blev fundet noget unormalt. 

Håber i måske kan hjælpe. 

-Silla

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Sara Det kunne godt være problemer med diaphragma. Det er en muskel som lige som alle andre muskler kan stå i en krampagtig stilling hvor den ofte vil krampe når den bliver presset en smule. Dvs når dit åndedræt stiger. Diaphragma kan være irriteret af mange årsager 1) stivhed i ribben. Evt opstået for nogle måneder siden et fald på ski eller cykel hvor du har fået trykket ribben, eller hvis du har hostet meget i forbindelse med sygdom eller evt lungebetændelse 2) hold i nakken. NerveforSyningen til diaphragma kommer fra nakken. Så hvis du er stiv i nakken eller låst i nakken kan det forsage en krampetilstand i diaphragma 3) fordøjelsesbesvær. Store dele af vores fordøjelsessystem. Tyktarm lever mave og andre organer sidder fast på musklen. Så problemer i fordøjelsen hvad end det måtte være kan irritere diaphragma Det du kan prøve i første omgang er at strække diaphragma. Det gør du ved at lave dybe udåndinger hvor du kontrolleret tømmer dig for luft stille og roligt presser du al luft ud af lungerne. Ikke som host eller stød men stille og roligt. Det skal være sådan så du næsten bliver blå i hovedet:) det gør du 10 gange i træk. Både som forebyggende stræk og på dine løbeture når du får ondt stopper du op og laver dette stræk for at se om du efterfølgende kan løbe videre Mvh jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up