Mit første halvmaraton

morfs billede

Hejsa,

Jeg en en mand i min bedste alder (34 år) og er almindelig af bygning. (184cm og 78kg) Jeg startede på at løbe for ca. 1 år siden og løb min første 10km i juni 09. Jeg har løbet ca. 2 gange om ugen i snit kun hele året, og har løbet distancer på mellem 10 og 14km hver gang. (Ja, jeg ved godt det er for lidt, men med 2 små børn og som selvstændig kan jeg ikke finde mere tid til det. ÆV !!! )
Jeg har dog løbet 3 gange om ugen de sidste 3 uger og løb idag 11 km på 5,22/km. Jeg løber bedst med nogle klare mål, og derfor har jeg tilmeldt mig et halvmaraton her den 18. april. Jeg har aldrig løbet længere end 15km og ved det sikkert bliver en udfordring for mine ben især. Jeg har tre spg... ved dette halvmaraton..

1) Jeg har løbet i nogle løbesko jeg købte i usa for kr. 300. De fungere ganske fint for mig men jeg vil meget gerne ind i maratonsport og få målt mit løb og købe sko derefter. Er det for sent nu i forhold til halvmaraton løbet ?
2) Jeg er lidt "lurens" ved ikke at have løbet mere end 15km før og overvejer, at løbe 16-17 km. på søndag kl. 09:30. Dvs. nøjagtig 1 uge før halvmaraton. Jeg plejer at løbe kl. 20:00 om aftenen når vores børn sover, så måske det er meget godt at prøve at løbe om morgenen også inden løbet. Hvad synes du om denne "strategi" ? Er det for sent at begive sig ud i en lidt længere distance nu ???
3) Jeg har svært ved at finde ud af hvilken "fart" jeg skal forsøge at løbe på selve dagen. Jeg løber normalt ca. 5:32 - 5:36 når jeg løber om aftenen. Jeg VIL under 2 timer så hvis jeg ligger mig på 5:40 i starten kan jeg vel altid øge farten lidt til sidst, hvis der er kræfter til det ?? Eller hvad foreslår du ?

På forhånd tak.

Mvh
BD

#1

Henrik Lund Jensens billede

Hej BD

Tak for dine spørgsmål.

1. Det kan du godt nå i denne uge. Du SKAL have løbet 3 - 4 gange (& gået i) et par nye sko inden konkurrencen.

2. Det er en vældig god idé at løbe en uge før løbet på det samme starttidspunkt, men maksimalt 17 kilometer.

3. Et udgangstempo på 5,35/km lyder meget fornuftigt. Du kan så se, om der er noget at skyde med efter 15 km. Du vil være meget motiveret, så hold denne gennemsnitstid, så langt du kan.

Pøj - pøj med din halvmaraton om 12 dage......

Med venlig hilsen

Henrik Lund Jensen

#2

morfs billede

Tak, det prøver jeg. Jeg glæder mig til at prøve kræfter med denne distance.

Mvh
BD

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up