Migræne

Hanne Binaus billede

Hej

Jeg har et problem med migræne, noget jeg har haft siden jeg var 13 år. På det sidste har jeg oplevet at jeg får migræne når jeg har dyrket motion... Jeg sørger selvfølgelig for at drikke en masse væske (vand) i løbet af dagen, nogle gange har jeg drukket 1 1/2 liter imens jeg er op job, spist normalt (havregryn til morgen mad, frokost som kan være rugbrød. En bolle til eftermiddagsmad) så løber jeg eller har haft boksetræning i fitness center og derefter har jeg så oplevet at jeg får migræne, når jeg kommer hjem.. Sidste gang var i tirsdags, det var varmt, jeg have vand med og drak lidt ikke meget under løbet, løb 8,5 km, og en time efter jeg var kommet hjem fik jeg migræne.... Mine sko har jeg købt efter en løbetest i Insport i Århus, hvor de ved meget om løb, så de skulle være rigtige. Måske er det et indlæg jeg skal have i skoen ? jeg ved det ikke. Kan I hjælpe mig eller give nogel gode råd, det tager lidt af det sjove, når man får sådan et migræneanfald når man har dyrket motion..

Glæder mig til at høre fra jer.

Hilsen
Hanne

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Hanne

Det er helt klart ikke rart at få migræne af at lave motion. Jeg skal lige høre lidt mere til din migræne, om det er hovedpine du får eller om du også får typiske migræne symptomer såsom: kulde/varme reaktioner, sved, ubehag, kvalme, opkastfornemmelser, svimmelhed.
I min verden så er migræne en forstærkning af almindelig hovedpine hvor fordøjelsessystemet er indblandet. De nerver som fordøjelsesystemet bruger ligger i ryggen imellem nakken og lænden, det man kalder det autonome nervesystem, de symptomer jeg beskrev ovenfor kommer ofte herfra.

Derfor vil jeg gerne vide lidt mere omkring din migræne symptomer, for jeg mistænker at grunden til at din migræne kommer er noget i din fordøjelse der ikke fungerer ordentligt, så skriv tilbage med dine symptomer så tager vi den derfra

mvh Jesper Birkedal

#2

Hanne Binaus billede

Hej Jesper
Mine migræne symptomer er først flimmer for øjene i ca. 30 min, så kommer hovedpinen. og der har jeg så lysfølsomhed, fryser, kvalme og nogle gange opkast..

Kan oplyse at jeg går til massør hver 6 uge, hvor jeg får massage på ryg, skuldre, nak og arme..

Håber vi kommer frem til noget, da jeg håber på at kunne løbe halvmarthon i september Smile

Hilsen Hanne

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Hanne

Med de symptomer du beskriver og de steder du får massage, så tror jeg at der ligger et problem eller flere i dit forøjelsesystem. Problemer af den karakter man kan kalde funktionelle problemer, det kan f.eks. være muskler der trækker i dine tarme, eller mavesæk, bindevæv der indsnævrer vigtige passager i fordøjelsen, hvis dette er tilfældet så belastes de nerve der styrer fordøjelsen, og de ligger midt i brystkassen, og er ofte årsagen til de myoser folk har i denne region. De gør også at der opstår problemer i nakken med spændinger og hovedpine.

Så jeg vil sige til dig at du skal opsøge en der kan hjælpe dig med problemet.

Kinesisk akupunktur er ofte godt til problemer i fordøjelsen
En osteopat kan også hjælpe dig med problemet

Har du nogen problemer med din fordøjelse, generelt. Oppustethed, forstoppelse, hård mave, tynd mave, for meget mavesyre, den slags, det kan være sådan noget der driller hos dig, og giver dig migræne, og dine symptomer under løb

Mvh
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk