Mbt sko

Maries billede

Hej

Jeg skrev til jer tilbage i November angående problemer med mine lægge og havde meget gavn af de svar jeg fik :)

Jeg er efterfølgende blevet opereret for kompartmentsyndrom, for ca måned siden. Inden det havde jeg forsøgt mig med et par Mbt-sko, da min fysioteraoeut havde anbefalet dem som evt afhjælpning af mit problem. De hjalp dog ikke. Men jeg kunne godt tænke mig at høre jeres mening omkring, om det er en god sko. Jeg har hørt/læst lidt delte meninger og jeg er ikke interesseret i at fortsætte med at bruge dem, også med henblik på mine nu-opererede muskler, hvis de egentlig gør mere skade end gavn. 

På forhånd tak :)

Mvh Marie

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Marie

 

Tak for dit indlæg. Generelt er jeg imod sko og indlæg der på den lange bane korrigerer på funktionen af vores fødder. Fødderne er vores fundament, størstedelen af vores krop hviler ovenpå foden, så hvis funktionen af foden påvirkes, så spreder det sig i hele kroppen. 

Jeg er helt klar over at indlæg og fod kan aflaste, det kan en gips på en brækket arm også, men den kommer af igen, når den har gjort sit arbejde. Det er et af problemerne med indlæg og sko, dem stopper folk ikke med at bruge når de evt har aflastet noget i kroppen. Så det der startet som en aflastning ender op som en belastning. 

 

Det er meget forskelligt hvordan 100 mennesker vil reagere på at skifte til MBT sko. Nogen har måske nogle gener i læg eller underben eller ryg, som nærmest med det samme går væk, mirakuløst. Det er ofte de personer der LOVPRISER mbt sko, og det er ligefør at MBT sko kan alt i hele vejen, det er det nye vidundermiddel. Og disse personer lyver ikke, hvorfor skulle de det? De har bare nogle problemer i deres krop som reagerer fantastisk på at deres fødder aflastes. MEN de tænker ikke over at de 2 år senere, begynder at lide af andre skavanker i kroppen, der her deres hjerne for længst stemplet mbt sko som et mirakel. 

 

Jeg står uge efter uge og hiver folks indlæg og antipronationssko og mbt sko fra dem, fordi de er nået til et punkt hvor de ikke længere har brug for dem, og det bruger jeg lang tid på at forklare dem, så de forstår hvad der sker i deres krop. 

Og jeg er heller ikke mere stædig end at jeg også anerkender at nogen mennesker har brug for indlæg og lignende. Dem som har medfødte eller til erhvervede skader, feks. platfodedhed eller ledbåndsskader, men det er en relativ lille del af alle de mennesker der render rundt med indlæg og korrigerende sko. 

 

 

nej jeg tænker personligt ikke at dine mbt sko, er noget du behøver at fortsætte med, hvis du synes de er rare at gå i, er det et eller andet sted fint, men husk at hold øje med om der opstår andre problemer i din krop, og det er hvad som helst, hvis noget kommer frem der ikke har været der før, skal du reagere på det, og hoppe ud af skoene igen:)

 

håber det var svar nok :=

mvh

Jesper

 

#2

Maries billede

Hej

Det var det bestemt, tusind tak for svaret! 

Jeg synes de er meget trælse at gå i, så de ryger ud :)

 

Mvh

Marie

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk