Marathon med nedsunken forfod?

Birgitte S.s billede

Hej

Efter planen skal jeg løbe Hamborg marathon om 13 dage. Jeg har imidlertid haft ondt i mine fødder i ca. en måned. Har været ved læge og blev henvist til røntgen, der viste nedsunkel forfod/fødder samt knystdannelse. Jeg blev anbefalet at få lavet indlæg til mine sko, hvilket jeg har fået taget mål til og bestilt... Jeg kan bare ikke nå at "løbe dem til" inden jeg skal løbe marathon. 

Mit spørgsmål er om det er dumt at løbe Hamborg marathon - altså om det kan resultere i varig skade? Eller om jeg "blot" vil få ondt og have behov for at holde fødderne i ro lidt tid efter løbet? 

 

Mvh

 

Birgitte S. 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Birgitte Tak for din mail. Dit problem kender jeg godt til, og det er et rigtig godt spørgsmål du stiller, umiddelbart vil jeg hælde til at du vil få lidt ondt. Bagsiden af at løbe med smerter er at det ofte ikke bliver nogen rar og god oplevelse at gennemføre med smerter, men det styrer du selv, men decideret skade tror jeg ikke du gør. Omkring dine nedsunkne forfødder, så er det en diagnose der ofte er korret, men uden fokus på hvad der ligger bagved problemet, så jeg vil bare lige høre om du har 1) født indenfor det seneste stykke tid? 2) fået fjernet livmoder eller æggestok, eller anden operation, evt kejsersnit 3)slået hovedet 4) haft uregelmæssig cyklus, ift kraftig blødning, øgede smerter. Mvh Jesper

#2

Birgitte S.s billede

Hej Jesper. 

Tak for dit svar. 

Min læger mener, at årsagen til mine nedsunkne forfødder er en meget høj svang. Det er dog et problem, jeg første gang mærkede til for ca. 3 1/2 måned siden - ca. 10 måneder efter jeg fødte. Efter fødslen har jeg døjet lidt med smerter i min venstre balle. Jeg løb marathon ca. 6 måneder efter fødslen, hvor jeg ikke mærkede noget til mine fødder, men smerterne i ballen tog lidt til. Det er ligeledes min venstre forfod der volder mig problemer. Min højre forfod skulle også være nedsunken men gør ikke ondt.

Jeg har selv tænkt på om der kan være en sammenhæng mellem smerterne i venstre balle og venstre fod... 

 

Mvh

Birgitte 

 

#3

Jesper Birkedals billede
Hej Birgitte Det er rigtigt at en høj svang ofte giver en lidt nedsunkne forfod, men så skulle du have fået ondt for længe siden, for din høje svang er sikkert noget nyt ved din krop. Det der kan ske efter din graviditet er at vævet omkring din livmoder er blevet for stramt i den ene side, eller at du har fået en bagudvendt livmoder, begge dele kan give dig nedsunkne forfødder. Grunden til dette er at din svansene, bruger de samme nerverbaner som din livmoder gør, så hvis livmoderen er irriteret begynder din svang at blive spændt, uden at du gør noget som helst forkert. Forestil dig to stikkontakter der får strøm fra samme sikring, hvis du stikker et søm ind i den ene kontakt, vil den anden også blive irriteret, og det er det samme der kan ske i din krop. Så mit råd vil være at få nogen til at kigge på dit bækken, gerne en osteopat der kan rette disse spændinger omkring din livmoder og bækken. Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk