lægproblemer

kasperløwerts billede

Hej

For en måned siden løb jeg Havbundsløbet på 11 km.
Mine lægmuskler var ømme et par dage, men det forsvandt stille og rolig, som sådan noget gør. Derefter har jeg døjet med et ømt punkt på indersiden af mit underben. Det er et punkt på 1 cm, og det er under kanten af skinnebenet (soleus).
Det gør dog ikke ondt når jeg går mere, men jeg har prøvet at løbe 3 km efterfølgende, hvor det så begynder at gøre ondt imens og efter løbet.

Mvh
Kasper

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Kasper Jeg kan se flere muligheder for den 1cm smerte du nu oplever. 1) så har du fået ondt, som du selv skriver i soleus musklen, netop soleus musklen reagerer ofte på nerveirritation fra ryggen, så selvom du har ondt i soleus så kan årsagen ligge i ryggen, som en nerveirritation. 2) efter et løb, hvor man har givet den lidt gas, eller generelt længere distancer, kan du have fået et lille hold i foden. DVS to knogler har kilet sig fast i forhold til hinanden. Dette får en mindre muskel der hedder tibialis posterior til at trække sig sammen, og den løber langs soleus på den nederste del af underbenet. så det kan også værre den du har ondt i. 3) sidst så kan du have lavet en lille fiberskader i soleus, dette ser jeg ikke ofte, hvis det er fiberskader i læggen, er min erfaring at det oftere sidder i gastrocnemius, hvilket er den yderste, og mere muskulære del af læggen. Prøv i første omgang at strækkke godt ud på området dernede. Begynder smerten ikke at aftage, så skal du opsøge noget behandling, og her vil jeg anbefalde en osteopat, som er i stand til at kunne undersøge de forskellige muligheder der kan være til dine smerter, og finde ud af hvor dine smerter kommer fra. Jeg er gerne behjælpelig med at finde en behandler i dit eget lokal område. venlig hilsen Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up