Læg der sover/småkramper

Friiss billede

Hej!
Sidste år havde jeg en lang inaktiv periode pga en skade, hvorefter jeg trænede mig op fra ingen løb til et marathonløb på cirka 15 uger. Det betød, at jeg nok trænede mig op lige hurtigt nok, og jeg oplevede at min ene læg begyndte at føles som den "småsov" og fik nogle små ufrivillige muskelsammentrækninger med jævne mellemrum. Det gør på ingen måde ondt, men er en meget irriterende følelse, da den bliver ved i lang tid. Selvom jeg nu er trappet meget ned med træningen, og det er 6 mdr. siden jeg løb marathon, så vender skaden meget hurtigt og nemt tilbage. Det må vel skyldes overanstrengelse - Er der noget, jeg kan gøre for at komme af med denne sovende/småkrampende fornemmelse i min højre læg?

Venlig hilsen
Friis

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Friis

Beklager den lange ventetid, havde overset din spørgsmål, blandt de andre,det må du meget undskylde.

Lægkramper er hyppigt hos løbere, og der kan være flere årsager bag ved.
1) mangel på magnesium, dette er en årsag der påvirker processer inde i musklen som får den til at gå i krampe. Mangel på magnesium kommer ofte til udtryk i begge sider af kroppen i dit tilfælde i begge lægge. da magnesiummangel er noget der vil påvirke hele kroppen. Der er mange løbere der prøver at tage et magnesiumtilskud, eller en simpel vitamin pille. Hvis du starter på magnesium, så husk at vend den med din læge hvis du er på noget medicin der evt. kunne reagere på større mængder magnesium, er du i tvivl så spørg din læge.
2) korte muskler i læggen. gamle forstuvninger har en tendens til at gøre anklen stiv, ikke noget som du nødvendigvis mærker, men læggen er en af de muskler der nemt bliver overbelastet på baggrund af stivhed i læggen, dette kan du komme til livs ved strække godt ud på læggen.

3) korthed i dit nervevæv. Hvis du igennem længere tid har haft smerter i ryggen, hvis du er opereret i ryggen, har slået hovedet, fået hjernerystelse, så kan dit nervevæv blive påvirket ved at trække sig sammen, og give krampetendenser.

mit råd er i første omgang, prøv at strække rigtig godt ud på din læg, gerne inden du løber. har dette ingen effekt kan du prøve magnesiumtilskud, har det heller ingen effekt, så tror jeg du skal svinge forbi en osteopat, der kan hjælpe med at finde den endelig årsag, skriv endelig hvis du skal have hjælp med at finde en osteopat, eller har andre spørgsmål

MVH

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk