Knæproblemer

Nicolais billede

Jeg er desværre løbet ind i et problem, der genere mig en smule, da jeg endelig er kommet godt i gang med at løbe efter en lille pause henover vinteren. Jeg skal endvidere fortælle, at jeg de to gange, hvor jeg har oplevet problemet er gået over til at bruge nogle nye sokker. Første gang jeg var ude at løbe var i lørdag med de nye sokker, hvor jeg efter turen mærkede lidt ømhed af højre knæskal efter turen, som var på ca. 12 km, men det gik over efter en dag eller to, så jeg bed ikke rigtig mærke i detI onsdag var jeg så ude at løbe igen i en løbeklub, som jeg havde tilmeldt mig, hvor der var nogle intervaller indlagt og det gik rigtig godt uden, at jeg mærkede noget til knæet, men efterfølgende oplever jeg en ømhed på den øverste del af knæskallen, når jeg strækker højre ben ud samt, når jeg går på trapper. Der er ikke nogen smerter, når jeg sidder ned og hviler benet, så jeg har brug for lidt hjælp feedback i denne sammenhæng.

Kan det evt være de nye sokker, der har medført problemet? Det skal siges, at jeg aldrig før har haft problemer med knæet.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Nicolai

Jeg skal være ærlig og sige at det eneste jeg kender til hvor strømper skaber problemer er i forbindelse med vabler, hvis man løber i nogle rigtig syntetisk strømper, men ift knæet, så tror jeg der er noget andet der driller.
Pludelige problemer hos løbere, om det så er knæ, hofte skinneben etc, kommer typisk ved lange distancer og intervaller, mange mennesker har skævheder og ubalancer i kroppens led og muskler som ikke provokeres ved kortere distancer, men øges distancen og starter man på intervaller, så kommer de pludselig, det ligger der en lang forklaring bagved.
Prøv i første omgang at løbe lidt kortere end 12 et par gange, og forkort dine intervaller en smule, du får ALTID noget ud af intervaller, om det er så 10 X 20 sekunder for fuld hammer, eller 5 udmarvrende 1000 meter intervaller

prøv dette i første omgang og se hvordan knæet reagerer

MVH
Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up