Knæ led/sene overbelastet.

Birgitte I.s billede

 

Hej Motionsløb.dk! 

 

Jeg har fornyeligt påtrængt mig en skade i knæet eller rettere sagt, i senen under knæet.  Skaden er kommet efter et eksplosivt løb, hvor mit knæ pludselig føltes mærkeligt. Det gør ikke ondt når jeg går rundt osv. det er kun når jeg laver nogle bestemte vrid og hurtige bevægelser at det kan mærkes. 

Jeg har døjet med denne skade i godt og vel 2½ måned, hvor jeg indimellem har følt at det har været godt nok til at kunne tage ud og løbe igen, men hvor dagen efter det har været ømt og jeg har måttet holde pause igen. Jeg arbejder også engang imellem, 2-3 gange om ugen, hvor jeg går rundt rigtig meget. Det har også kunnet mærke, dagen efter. Men fx. nu har jeg ingen smerter da jeg har holdt pause i noget tid, smerterne kommer når jeg har lavet noget fysisk og aktivt.

Jeg har været ved fysioterapeut et par gange, hvor jeg er blevet fortalt at det er senen under knæet der er overbelastet, hvilket hun har fundet ud af efter at have fremprovokeret smerterne under knæet. 

Den 6. Januar skal jeg på et højskoleophold, hvilket jeg helst ikke vil gå glip af. 

 

Derfor er mit spørgsmål til jer: Om jeg skal holde mig helt væk fra arbejde, sport og løb for ligesom at skåne mit knæ, så jeg kan komme på dette ophold. Og hvad kan jeg gøre for at reducere overbelastningen?? 

 

Tilføjer lige, at når jeg strækker MEGET ud i knæet, er det ingen smerter efter.... det kommer så stille og roligt efterhånden tilbage igen.

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Tak for din mail. Først og fremmest vil jeg sige at med den måde du beskriver din smerte, hvornår det gør ondt, og hvordan, leder mig mere i retning af at din krop et eller andet sted er fejlbelastet, mere end dit knæ er overbelastet. En overbelastningsskade vil næsten altid falde til ro når man holder pause, modsat en fejlbelastning. Fejlbelastning dækker over at flere områder i din krop, led, muskler, nerver, ledbånd, organer kranie, mangler bevægelse så Din krop begynder at kompensere,, den kompensation er det du mærker i dit knæ. Dette er noget der sker ubevidst, ikke fordi du træner for hårdt, løber forkert, er for svag, noget arbejder ikke rigtigte din krop. Specielt vedrørende knæ smerter så opstår de ofte hvis foden og bækkenet ikke arbejder ordentligt sammen, det kan være en gammel forstuvet fod, en forkert løbesko, et blindtarmsar, et vrid i bækkenet, alt dette kan ende med at give dig smerter i knæet, og det går ikke rigtig væk. Mit råd til dig er at opsøge en osteopat istedet for, en osteopat er trænet i at finde de her ubalancer, der ender med at give smerter et helt andet sted, end hvor problemet i virkeligheden ligger Sig til hvis du skal have hjælp med at finde en osteopat

#2

Birgitte I.s billede

Hej Jesper, mange tak for dit svar! 

Du må gerne hjælpe mig med at finde en ostepat. Jeg kommer fra Nyborg, så det ville fungere bedst hvis det var i dette område. 

Mvh. Jakob 

#3

Jesper Birkedals billede
Hej Jacob Så vil jeg sende det til to kollegaer jeg har læst med. De har en hjemmeside der hedder www.osteopath.dk de har klinik i tommerup, ringe og Svendborg, du kan finde deres oplysninger derinde på siden Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk