Klar til halvmarathon?

Fies billede
Jeg er tilmeldt BT Halvmarathon nu på søndag, men er blevet i tvivl, om det er en god idé at stille op. Jeg løb mit første halvmarathon i september sidste år og havde trænet op længe og havde en rigtig god oplevelse. Siden har jeg fortsat løbetræningen et par gange om ugen med distancer på 7-12 km, og enkelte uger er det kun blevet til en-to ture. Jeg har også haft løbefri uger af og til. I modsætning til sidste år har jeg ikke på samme måde øget min distance jævnligt, men for ca en måned siden løb jeg lidt længere ture af 14-17 km. De ture var hårdere og mere udmattende, og jeg kunne mærke, at kroppen tog et spring. Nu har jeg lige været to uger på ferie uden løb, da temperaturerne ikke tillod det, men til gengæld har jeg gået meget - også i bjerge og kuperet terræn og holdt benene i gang. I går havde jeg så min første løbetur efter ferie - og en af de sidste inden halvmarathon. Jeg løb 10 km og kunne mærke, at kroppen lige skulle i gang, men vejrtrækningen og form som sådan føles fint. Til gengæld har jeg her efter fået en smule ondt omkring det ene knæ og lidt omkring den ene ankel. Det er ikke voldsomme smerter, og tror det måske kan være af de mange trappetrin og vandring på ferien, men er alligevel blevet i tvivl, om det er en god idé at gennemføre løbet søndag, også fordi jeg ved de længere ture inden ferien ikke følte stort overskud. Jeg har dog svært ved at vurdere, om det bare er nervøsitet og overforsigtighed, eller jeg reelt bør passe på. Hvad mener du? Mvh. Fie (og undskyld den halvlange roman).

#1

Ole Stougaards billede

Hej Fie

Jeg tror godt at du kan løbe en halvmaraton på søndag.

Der er selvfølgelig en lille risiko for at du får mere ondt i knæ og ankel, hvilket så vil kræve en pause efterfølgende.

Men spørg også dig selv om, hvorfor du gerne vil løbe på søndag? Er det et vigtigt mål du har?

Jeg synes at deltagelsen i et motionsløb skal være en god oplevelse, og ikke en pinsel af gennemføre - det har du vist at du kan.

Så hvis du vurderer at der ikke bliver meget sjovt ved at deltage i løbet på søndag, så synes jeg at du skal droppe det og sætte dig et nyt mål, hvor du kan få trænet ordentligt. Omvendt, hvis du rigtig gerne vil løbe på søndag, så gør du roligt det. Din form skal nok være god nok til at få dig igennem de 21 km.

Vh. Ole Stougaard

#2

Fies billede
Hej Ole, tak for hurtigt svar. Jeg tror, jeg kaster mig ud i det på lavt blus som opvarmning til CPH Half og for at støtte en ven. :) Mvh. Fie

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15498:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk