Ilio-Tibial Syndrom

Nordboens billede

Jeg har nu i lægere tid rodet med ovennævnte syndrom og synes ikke rigtig at jeg kan komme over det.

Jeg har løbet siden juli 2009 og løb mit første halv marathon i September 2010 og derefter igen i oktober og i november. Første gang jeg mærkede problemet i venstre ben var i februar 2010 på min længste tur indtil da - 18 km. Var hos ortopæd, hos fysioterapeut og fik god behandling - kendte dog ikke diagnosen den gang. Trænede op igen langsomt og løb hele den næste periode uden problemer, ca 40-45 km om ugen. Under halvmarathon i Oktober fik jeg ondt i højre ben men gennemførte i pæn tid og kom i behandling hos fysioterapeut igen. Han gav mig gode øvelser som var meget effektive, dog kom det igen til halvmarathon i november som jeg gennemførte med en del smerter. Siden har jeg prøvet at "reparere" mig selv, men har indrømmet ikke været konsekvent nok med øvelser. Hele forløbet i disse vintermåneder har naturligvis sat sit præg på motivationen, jeg bor i Helsinki og der er grænser for morskaben med at iklæde sig alle de nødvendige lag tøj for at løbe i isnende kulde når det kun kan blive til 3-4 km som er det jeg kan løbe når benet driller. Så det er blevet til ujævn træning, ujævn motivation, højre ben er blevet i orden men nu driller det venstre ben...

Det drejer sig om svage balde-ryg og mavemuskler har jeg læst mig frem til da jeg fik et brev med en diagnose til forsikrings selskabet. Har fundet flere øvelser på nettet end dem jeg fik af fysioteraput, er begyndt at styrketræne de famøse muskler i fitness center og prøver også Body-Pump i håb om at kunne komme problemet til livs en gang for alle.
Men findes der en eller anden mirakel-kur hvor det hele kan sættes på plads med et hiv og et knak? Eller er der kun den hårde vej med øvelser og langsom distance øgning?

Det skal lige siges at jeg er 49, slank, har let pronation på højre fod og løber i Nike Vomero (løb før i Karhu).

Mage Hilsener,
Kirsten

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Kirsten

Du har gættet helt rigtigt, det findes nemlig en mirakel kur, med et knak og et hiv. Løberknæ som er det jeg kan regne ud du har eller med et fint ord, ilio tibial friction syndrome. Er et problem der er udløst i knæet, men årsagen ligger i bækkenet. Det handler ikke om at lave øvelser, det handler om at rette bækkenet, hvis du får det rettet, så går det væk.
Du kan sammenligne problemet med at sætte et telt op, dine knogler svarer til skellettet i teltet. hvis noget står skævt, så strammer man bardunerne for at rette teltet op, hvis teltet står skævt, så springer den samme bardun op hele tiden, det er det der sker i dit knæ. Når man starter på at lave øvelser, så svarer det til at skifte dine barduner ud med et reb og sætte stormpløkker i, så vil dit telt altid stå bedre fast, DERFOR virker stabiliserende øvelser, core øvelser, pilatis, squat, lunches, body pump, det virker det hele på mange lidelser, MEN MEN MEN MEN det fjerner ikke årsagen, og ofte skifter lidelsen side, eller sætter sig i et andet led, eller også bliver det ved med at drille, som i dit tilfælde, igen og igen og igen, fordi der ikke er fokus på hvor årsagen til dit løberknæ ligger.

Nu bor du jo i et andet land, hvor jeg ikke rigtigt kender til sundhedssektoren, hvad der findes af muligheder. MEN osteopati er mirakelkuren til dig, en osteopat kan finde og behandle årsagen til du får ondt i dine knæ, så der er en anden vej end øvelser, det er der ALTID, lige meget hvor folk har ondt, for mange fysiotererapeuter har fokus på øvelser og træning, og det duer altså bare ikke altid, årsagsbehandling det giver landvarige resultater, så hvis du på et tidspunkt runder DK for et visit, så skal du opsøge en osteopat, og jeg hjælper dig gerne med at finde en

med venlig hilsen

Jesper Birkedal

#2

Nordboens billede

Tak for godt svar. Den ortopæd som undersøgte mig i første omgang sagde at det ikke var løberknæ - men sagde altså heller ikke noget andet lige dengang. Men jeg har jo forstået fra læsning at senen gnider mod knæet = friction.
For super mange år siden brækkede jeg venstre ben og gik på krykker i 6 måndeder og fik aldrig så meget som et minuts fysioterapi under eller efter forløbet - fik bare at vide at jeg kunne smide krykkerne. Mens jeg var på krykker blev jeg stoppet af en dame på gaden som sagde at hun var ???? og kunne se at jeg gik skævt på min højre fod, hvilket resulterede i skævslidt hæle på skoene - det gør jeg vist stadig.
Hvis du på den baggrund virkelig mener at det er et spørgsmål om et hiv og knak en gang for alle (?), så er det værd at overveje udgiften - for den må jeg selv betale. Jeg gik forbi et sted i går hvor jeg så et osteopæd- skilt og fik ideen til at spørge dig, så det går vel at finde sådan en selv heroppe.
Venlig Hilsen,
Kirsten

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Kirsten

lige en opklaring, en ortopæd og en osteopat er ikke det samme, bare af hensyn til at du ikke render til en ortopæd, for han laver indlæg. Med din historik omkring det brækkede ben, så er det er ikke helt bare et ryk i foden og vupti, for når tingene har siddet så længe, så trækker bindevævet sig sammen, og det tager lidt tid for at normalisere sig igen, så det tager nok et par behandlinger med nogle uger imellem hvor du træner som du plejer.
jeg må indrømme jeg aner ikke om der findes osteopater i finland, men i Danmark gør der ihvertfald så det er det eneste sted jeg med sikkerhed kan henvise dig til en

mvh
Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk