Igang igen efter operation for discus prolaps.

Grethes billede

Hej.

Efter en lang lang pause fra stort set alt motion skal jeg nu i gang igen. Jeg blev den 2 maj i år opereret for discus prolaps i L5. Det er gået godt. Jeg har stortset ikke nogle nervesmerter tilbage. Jeg startede stille og rolig ud med knibeøvelser og korte gå ture. Efter 14 dage fik jeg pludselig store smerter i mine knæ. Det var meget frustrerende, da jeg jo skulle genoptræne min ryg og gerne gå lidt hver dag. Efter en 3 uger gik smerterne væk og jeg kunne igen gå. Glæden var dog kort. Efter 14 dage kom smerterne tilbage, men denne gang kun i det højre knæ - den side min prolaps sad i og Jeg er også blevet en smugle øm i min højre albue. Lægen der har opereret mig er rigtig rar, men ved ikke hvad smerterne skyldes. Han har henvist mig tilreumatolog, neurolog og jeg skal have scannet mine knæ. Min fornemmelse er og dog at undersøgelserne ikke vil føre til det store..... Jeg tror det hele hænger sammen? Den fys jeg genoptræner hos ved ikke hvad det kan skyldes og jeg er meget frustreret og bekymret for om jeg nogenside bliver fri for smerter og kommer til at motionere igen..... Hjælp mig. Hvad er der galt?

På forhånd tak:-)

Grethe

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Grethe

Tusind tak for dit brev. Jeg kan jo indlede med at jeg har hørt om problemer som dine mange gange, og selv haft mange på briksen med samme problem. Smerter som din opstår pga stivhed i dine nervebaner, dette kræver seldfølgelig en forklaring.

Vores nervebaner er delt i to systememer central nervesystemet CNS, det er selve rygmarven der strækker dig fra kraniet, den øvre del af nakken og helt ned til halebenet.

Det andet er det perifere nervesystem PNS, som er alle de nervebaner der strækker sig ned i benene, i vores arme og i brystkassen.

alle nerver i begge systemer har en evne til at kunne udvide sig og strække sig, dette er grunden til at vi bl.a kan strække os og vride så meget i kroppen som vi kan. Hele vores rygmarv kan strække sig med næsten 6 cm, hvis kan krummer sig helt sammen.

En prolaps som din som har været ude at trykke direkte på dele af dit nervesystem, får efterfølgende dine nerve til at miste noget af deres fleksibilitet, hovedsagligt i den side hvor prolapsen har sidder, din højre side. Dette vil betyde at dine nerver i højre side, hovedsagligt dem fra området hvor prolapsen har siddet har svært ved at strække dig, og det er dit problem tror jeg. det er også grunden til at din albue i højre side gør ondt.

Når en nervestrækker sig, så glider den inde i en hinde, lidt ligesom at trække et snørrebånd igennem et sugerør, sugerøret er hinden rundt om nerven, snørrebåndet er nerven.

Det gode ved det her er at kan man fjerne dit problem ved at lave nervestræk.

Her er hvad du skal gøre

I første omgang kun på dit højre ben, du ligger benet op på en stol, trækker foden op imod dig, så tæerne peger imod loftet, du holder knæet strakt, læner overkroppen ind over benet, samtidig med at du kigger dig selv ned mod navlen, her vil du med sikkerhed mærke at det strammer eller niver ned igennem benet, måske mærkes det lidt som dengang det var værst med ryggen, og det må det gerne. du er ikke ved at få ondt i ryggen igen.

herefter begynder du at stå og hugge ind over benet, ca en gang i sekundet hugger du med overkroppen ind over benet stille og roligt, så vil du sikkert mærke at det jager i nerven, nogengange helt op i ryggen og det må det gerne, du hugger ca 55-60 gange så ca i et minuts tid.

Det er meget normalt at det efterfølgende begynder at snurre og blive uroligt i benet, det må det gerne. Det eneste der ikke må ske er at du får mere ondt i ryggen så stopper du igen. hvis dette ikke er tilfældet så hugger du en 3-4 gange om dagen, og du må meget gerne hugge inden du skal ud for at løbe.

det er planen

så skriv en mail når du har prøvet dette, om der er nogen effekt, det håber jeg dig er, så kan jeg guide dig lidt mere

 

mvh

jesper birkedal

#2

Grethes billede

Tak for dit hurtige svar:-)

Det er hermed forsøgt og vil blive gentaget senere. Det gik okay. Ingen nævne værdige smerter.

Skal lige høre om en osteopat vil kunne hjælpe mig med de smerter jeg forsat har i ryggen. Mistænker ryggen for at være skæv eller stiv efter lang tids smerter og manglende bevægelse.

Grethe

#3

Jesper Birkedals billede

hej grethe

Det kan godt være en osteopat kan hjælpe, jeg er selv osteopat, så jeg har set mange lignenden tilfælde som din, så prøv lige strækkene først og så må vi se om vi skal finde en osteopat der kan hjælpe dig igang igen

 

MVH

jesper

#4

Grethes billede

Hej igen Jesper.

Jeg har nu strukket ud igen og igen uden det store heldindecision

Hvad kan der være sket og hænger det sammem med noget i min lænd eller mit bækken?

Jeg har fået mr-scannet mine knæ og det eneste der kom ud af det var, at de kunne se jeg har slidgigt i begge knæ. Nu har lægerne så deres forklaring og vil derfor ikke undersøge nærmere. Jeg tænker dog at det umulig kan være slidgigt jeg mærker, idet det kom den samme dag i begge knæ og jeg aldrig har haft det mindste ondt før????

Jeg har hørt at kvinder har en nerve på indersiden af knæet - der kvor mine smerter føles mest - Er det en historie eller har den noget på sig?

Jeg har bestilt tid hos Tommy Hedelund i Århus, men der er 6 ugers ventetid. Hvad stiller jeg op i ventetiden?

På forhånd tak endnu engang for dit svarsmiley

Grethe

#5

Jesper Birkedals billede

hej Grethe

Det er rigtigt at man har en nerve på indersiden af knæet, det har mænd også, men den kan især blive irriteret oppe omkring bækkenet,.

når nu du har haft en prolaps omkring L5, så er der stensikkert noget stivhed og vrid i dit bækken, og det kan godt være noget af det der generer din nerve på indersiden af knæet. Den nerve hæfter i ledkapslen i knæet, og ofte hvis et efterfølgende røntgen billede viser slitage, jamen så hedder den i lægernes verden SLIDGIGT, og tilbuddet er somregel operation eller fysioterapi.

Hvis den nerve er i klemme, så vil de stræk jeg har givet dig ikke hjælpe så meget, for det er ikke den rigtige nerve, du kan prøve når du laver det stræk at dreje i overkroppen, så du med overkroppen laver en sidebøjning ind over dit ben, og hugger, så vil du ramme den nerve der måske gør ondt i dit knæ, trækket vil mærkes en smule anderledes end de stræk jeg beskrev første gang.

 

hvis ikke der er nogen effekt der, så kan jeg ikke guide så meget mere her over nettet, men vente til din tid hos tommy

 

mvh

Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk